Nga Ditari i Nje Jetimje...
3 posters
Faqja 3 e 4
Faqja 3 e 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Nga Ditari i Nje Jetimje...
falme nena imeeee
e kuptoj se kom gabu
e kuptoj nan se shpirtin nmaj thundes ta kom pru
po tlutem ti nen falmi kto gabime
mos me deno edhe ti nen sikur me denoi zoti e
beri qe tjem jetime
falme nen per sherret
falme nen per ato her qe kur luja futboll
komshijeve ua theja penxheret
falme nen e mos mallko
falme nen jam bija jote e mos mallko ti
falme nen nese kam bo zhurm neper shpi
falme nen tlutem mos me urre mua
kshu qenka jeta duke beri loj fati \
edhe ti po ashtu me gjith fjalet qe thua
e kuptoj se kom gabu
e kuptoj nan se shpirtin nmaj thundes ta kom pru
po tlutem ti nen falmi kto gabime
mos me deno edhe ti nen sikur me denoi zoti e
beri qe tjem jetime
falme nen per sherret
falme nen per ato her qe kur luja futboll
komshijeve ua theja penxheret
falme nen e mos mallko
falme nen jam bija jote e mos mallko ti
falme nen nese kam bo zhurm neper shpi
falme nen tlutem mos me urre mua
kshu qenka jeta duke beri loj fati \
edhe ti po ashtu me gjith fjalet qe thua
Vizitor- Vizitor
Lindur jetime
me rriti nena me njemij mundime
por me mallkoi z;oti perderisa mla jetime
zot i madh un ty te ulem
por para askujt un nuk perkulem
mkan mallku ndaj rri ne ket menyr
habitem sa kam ndryshu
madje trembem kur shoh veten ne pasqyr
te till me beri rruga
me beri te till shoqria me kurva
dola nga rrugat perendis
kshu mndodhi kur vura veshin shoqnis
me rriti nena me njemij mundime
por me mallkoi z;oti perderisa mla jetime
zot i madh un ty te ulem
por para askujt un nuk perkulem
mkan mallku ndaj rri ne ket menyr
habitem sa kam ndryshu
madje trembem kur shoh veten ne pasqyr
te till me beri rruga
me beri te till shoqria me kurva
dola nga rrugat perendis
kshu mndodhi kur vura veshin shoqnis
Vizitor- Vizitor
E kam pas.....
e kam pas un dikur nje enderr
qe veten ta shihja nuse e ty te tshihja dhender
ne fakt te dy ket gje donim tbenim realitet
por ce do se ti kishe tjeter qellim
sme doje as mu as shpirtin tim
shum deshir kam pas trrija me ty
jetes ti benim ball te dy
por ja qe ti me afrove shkatrrim e lot
thuam si te tlargoj nga vetja pasi spo mundem dot
ti ike e mle nvetmi
ndersa un tkam dash e tkam dhuru embelsi
bravo te qoft e tregove veten
ty ta lumsha qe mshkatrrove jeten
te urrej me shum se cte kam dash dikur
besoj se mos ta pafsha surratin e bukur kurr
e kam pas un dikur nje enderr
qe veten ta shihja nuse e ty te tshihja dhender
ne fakt te dy ket gje donim tbenim realitet
por ce do se ti kishe tjeter qellim
sme doje as mu as shpirtin tim
shum deshir kam pas trrija me ty
jetes ti benim ball te dy
por ja qe ti me afrove shkatrrim e lot
thuam si te tlargoj nga vetja pasi spo mundem dot
ti ike e mle nvetmi
ndersa un tkam dash e tkam dhuru embelsi
bravo te qoft e tregove veten
ty ta lumsha qe mshkatrrove jeten
te urrej me shum se cte kam dash dikur
besoj se mos ta pafsha surratin e bukur kurr
Vizitor- Vizitor
per me u bo pjes e shoqnis
rash pre e anoreksis
ndryshova totalisht
madje mund te them se ndryshova rrenjesisht
tashme tgjithn shohin me habi
ka dhe nga ato qe u vjen cudi
dikur isha vajza babit
isha e vogla mamit
isha vajza qe doja muzik e kerceja ne shtepi
isha vajza qe kisha mendjen tek msimet e
jo me ja dit per shoqni
ndersa sot koha ka ndryshu
vajza vogel u rrit shum esht zbukuru
esht ber goc e urt goc me vlera
madje shum her them qe tshkuaren do ta marri era
eh vajza mamit shum u rrit
e duket sikur i ka ardh koha qe tek shpia me ik.....
mami sjom mo goca vogel
mos me mbaj me teka se sjam sa nje gogel
mami goca vogel sduron me
vajza vogel sdo rrij pa ber ze
mami sjom mo goc e vogel por jam rrit shum
mami shoh shum makthe ne gjum
mami sjom mo goca vogel por jam tjeter person
ma mos mbertit mu se ai cuni atje po mngacmon
ma goca vogel tashme sesht as e vogel sa ke mendu ti
mami goca vogel tash esht ber qe nkup me e pi
ma boll mo 00 her tkom than sjam beb me jam goc moj ma
rri tashi boll mkeni bo me qaaaaa
rash pre e anoreksis
ndryshova totalisht
madje mund te them se ndryshova rrenjesisht
tashme tgjithn shohin me habi
ka dhe nga ato qe u vjen cudi
dikur isha vajza babit
isha e vogla mamit
isha vajza qe doja muzik e kerceja ne shtepi
isha vajza qe kisha mendjen tek msimet e
jo me ja dit per shoqni
ndersa sot koha ka ndryshu
vajza vogel u rrit shum esht zbukuru
esht ber goc e urt goc me vlera
madje shum her them qe tshkuaren do ta marri era
eh vajza mamit shum u rrit
e duket sikur i ka ardh koha qe tek shpia me ik.....
mami sjom mo goca vogel
mos me mbaj me teka se sjam sa nje gogel
mami goca vogel sduron me
vajza vogel sdo rrij pa ber ze
mami sjom mo goc e vogel por jam rrit shum
mami shoh shum makthe ne gjum
mami sjom mo goca vogel por jam tjeter person
ma mos mbertit mu se ai cuni atje po mngacmon
ma goca vogel tashme sesht as e vogel sa ke mendu ti
mami goca vogel tash esht ber qe nkup me e pi
ma boll mo 00 her tkom than sjam beb me jam goc moj ma
rri tashi boll mkeni bo me qaaaaa
Vizitor- Vizitor
menjen shum spoo e vrasi
kush po mbon numra turinjt po ja kercasi
urdhra nga askushi nuk marr
le ta bojn prov po si futa te gjall nvarr
se jom ajo goca serioze
qe shum njerz mqujn misterioze
nuk jom goc gangstere
nuk po boj si rrepere
me shkrujt historin time un po pertoj
ndaj shkurt e shkurt vargje i krijoj
jom bo e rrezikshme jom bo goc e keqe
ne vend qe ti prish ato gjona qe smhyjn npun un i ndreqe
jom bo goc nevrike
shum her njerzit ikin e mlej tqet
nan tmalllkoj qe mfale ne ket jet
kush po mbon numra turinjt po ja kercasi
urdhra nga askushi nuk marr
le ta bojn prov po si futa te gjall nvarr
se jom ajo goca serioze
qe shum njerz mqujn misterioze
nuk jom goc gangstere
nuk po boj si rrepere
me shkrujt historin time un po pertoj
ndaj shkurt e shkurt vargje i krijoj
jom bo e rrezikshme jom bo goc e keqe
ne vend qe ti prish ato gjona qe smhyjn npun un i ndreqe
jom bo goc nevrike
shum her njerzit ikin e mlej tqet
nan tmalllkoj qe mfale ne ket jet
Vizitor- Vizitor
jemi njoh un me ty
mi shtange mbi trupin tim ata sy
spo mi hiqje ata sy madje nje buzqeshje mdhurove
e dicka nzemren time zgjove
shihnim njeri-tjetrinm nheshtje edhe me shenja komunikonim
por se di se me lojen ton me spo vazhdonim
eh cun o cun un sjom kalamo me majt me rrena ti mu
jom goc e fort e ska lind kush me msundu
mi shtange mbi trupin tim ata sy
spo mi hiqje ata sy madje nje buzqeshje mdhurove
e dicka nzemren time zgjove
shihnim njeri-tjetrinm nheshtje edhe me shenja komunikonim
por se di se me lojen ton me spo vazhdonim
eh cun o cun un sjom kalamo me majt me rrena ti mu
jom goc e fort e ska lind kush me msundu
Vizitor- Vizitor
zoti vonon por nuk harron
sa e lumtur jam o zot mfal e di se do mquni tcmendur nese do lexoni ket shkrim por o zot jom tej mase e lumtur per arsye se erdshi casti shum pritur casti hakmarrjes;ndersa shkruj kta rreshta zemra po mdel jasht vendit nga gzimi nuk ja uroj vdekjes askujt e aq me pak njerzve tmi tgjakut;por ce do se ca rob e merirtojn......ehe erdh casti shum
sa e lumtur jam o zot mfal e di se do mquni tcmendur nese do lexoni ket shkrim por o zot jom tej mase e lumtur per arsye se erdshi casti shum pritur casti hakmarrjes;ndersa shkruj kta rreshta zemra po mdel jasht vendit nga gzimi nuk ja uroj vdekjes askujt e aq me pak njerzve tmi tgjakut;por ce do se ca rob e merirtojn......ehe erdh casti shum
Vizitor- Vizitor
sjam kukull pasi dua tjetoj
sjam kukull kshu sic jam jeten dua ta vazhdoj
askush sme urdhron
gjithsecilki x veten e tij sot kerkon
un nuk jam me fmij qe te nderhyjn npunet e mia
e mallkoj veten pasi shum e trisht x mu ka qen femijeria
nen e dashur ti bekom mua
pasi at shikim tend te embel shum e dua
nen e dashur mos mi kthe krahet nen e gjor mos me mallko
tlutem nen ndihm e rrugen ti mua ma ndrico
sjam kukull kshu sic jam jeten dua ta vazhdoj
askush sme urdhron
gjithsecilki x veten e tij sot kerkon
un nuk jam me fmij qe te nderhyjn npunet e mia
e mallkoj veten pasi shum e trisht x mu ka qen femijeria
nen e dashur ti bekom mua
pasi at shikim tend te embel shum e dua
nen e dashur mos mi kthe krahet nen e gjor mos me mallko
tlutem nen ndihm e rrugen ti mua ma ndrico
Vizitor- Vizitor
Me mungon pak edhe mua ajo "miqesia shqiptare".Ajo futja e hundeve ne punet e tua qe nese nga nje ane te jepte bezdi nga tjetra te mallengjente.Sepse gjithcka behej ashtu si shkarazi,me pakujdesje,me nje dashuri te mbuluar qe te kepuste shpirtin.Akoma nuk e kuptoj dot pse sa me shume kalon koha,aq me te pak jane miqte dhe me shume te njohurit.Tashme u bene vite qe jetoj ketu.Shpesh me ndodh te peshendes njerez rruges,sikur ku kam lindur(jo atje mbase asnjeri s'kujtohet per mua).Po jane te gjithe kalimtare,jane te gjithe buzeqeshje dhe pershendetje te rrufeshme.Mbase nuk kemi me as kohe per njeri-tjetrin.Nuk kemi kohe te shtrihemi tavolinave neper lokale edhe te qajme hallet ose te konfidojme per djemte qe na pelqenin kur ishim te vogla.Te gjitha ato peshperimat shqiptare ne thelb ishin te kendshme,pak presuese por pozitive.Athere te pakten lidhje fije me tjetrin,hapje zemren,ngaterroje damaret,ishe me shoqen e ngushte,mne shokun e ngushte,diksutoje per cdo budallellik dhe kenaqeshe.Asgje s'ishte me e rendesishme.
Shpesh mendoj si do ishte po te kthehesha pas ne kohe.A do gaboja njelloj,a do merzitesha njelloj?A do humbja?Po brenda meje ndjej se cdo gje qe do vije eshte me e mire se ajo qe ka kaluar,dhe ne mos qofte vertete keshtu te pakten nuk vdes nga tmerri i te neserme
Shpesh mendoj si do ishte po te kthehesha pas ne kohe.A do gaboja njelloj,a do merzitesha njelloj?A do humbja?Po brenda meje ndjej se cdo gje qe do vije eshte me e mire se ajo qe ka kaluar,dhe ne mos qofte vertete keshtu te pakten nuk vdes nga tmerri i te neserme
kanitaa- Mik i Forumit
- Gjinia :
Ditelindja : 10/07/1990
Numri i postimeve : 1664
Vendndodhja : Tetov
Hobi : skam
Humor : .....
Data e rregjistrimit : 18/06/2012
Falenderimet : 6
Cdo beja un pa ty?
vall them me vete cdo beja un pa ty....cdo beja un pa ty ti thuam nje fjal?cte bej vall ti thuam ndonjeher por edhe vuaj ose qaj pasi mka marr malli me tpa;ti mthua do vij me pushiome qe te te takoj ty po mir se tvish do mbehej qefi shum qe ti tvije e trrim serish sic rrinim dikur;cdo beja un po tmos ishe ti thuam dicka jo ske cte thuash sepse asnje fjal e bukur apo edhe dhuratat sbejn pun per te te shprehur ty dashurin;t mpranove ashtu sic isha nuk doje te ndryshoja per asgje ne bot as nga pamja apo nga sjellja;ti e kishe qef arrogancen time apo menyren sesi un rrija si kapo duke u shar me cunat e qytetit madje shum her thoje"ME mir qe jew agresive sepse i del zot vetes tate sesa tjesh e urte e te tvejn nen kembe"ti kishe shum deshir tme puthje saqe shum her u zija me ty "C'ke cme bo e vjen e mputh?ndersa ti ashtu sic ishe nervoz puthje me shum...valll cdo beja un pa ty skisha cme bo vec do rrija kot duke menduar si nje shtepiake e deshperuar....
vall them me vete cdo beja un pa ty....cdo beja un pa ty ti thuam nje fjal?cte bej vall ti thuam ndonjeher por edhe vuaj ose qaj pasi mka marr malli me tpa;ti mthua do vij me pushiome qe te te takoj ty po mir se tvish do mbehej qefi shum qe ti tvije e trrim serish sic rrinim dikur;cdo beja un po tmos ishe ti thuam dicka jo ske cte thuash sepse asnje fjal e bukur apo edhe dhuratat sbejn pun per te te shprehur ty dashurin;t mpranove ashtu sic isha nuk doje te ndryshoja per asgje ne bot as nga pamja apo nga sjellja;ti e kishe qef arrogancen time apo menyren sesi un rrija si kapo duke u shar me cunat e qytetit madje shum her thoje"ME mir qe jew agresive sepse i del zot vetes tate sesa tjesh e urte e te tvejn nen kembe"ti kishe shum deshir tme puthje saqe shum her u zija me ty "C'ke cme bo e vjen e mputh?ndersa ti ashtu sic ishe nervoz puthje me shum...valll cdo beja un pa ty skisha cme bo vec do rrija kot duke menduar si nje shtepiake e deshperuar....
Vizitor- Vizitor
I meriton kto vargje......
"kam kerkuar shum aq shum saqe kurr sjam lodhur duke te gjetur....por tashi qe te gjeta sdo lejoj te te humbas"zihemi bashk por ti je shum xheloz;ti behesh xheloz sepse ndjen se ke kokurrence pasi mendon se cdo djal qe fls un me te mund tjet i dashuri im...por ti e ke shum gabim pasi sado ta mohoj ti ke qen dhe do jesh gjithnje shpirti im...shkronja jote nmendjen time ti gjithnje per mu do jesh jeta ime...buzet e tua do jen te miat....jam e sigurt se do nenqesesh kur ta lexosh....por mir normal qe .....por dua qe mos tmerzitesh cte bej un se ti je larg shum po shum saqe fytyra jote embel mdel edhe naten ne gjum me del edhe nis te lotoj...vall pse kam aq larg ate qe shum e dashuroj.......i meriton kto rreshta vargjesh edhe pse bej shaka kur te them ste dua por nrealitet ndjej dashuri..
"kam kerkuar shum aq shum saqe kurr sjam lodhur duke te gjetur....por tashi qe te gjeta sdo lejoj te te humbas"zihemi bashk por ti je shum xheloz;ti behesh xheloz sepse ndjen se ke kokurrence pasi mendon se cdo djal qe fls un me te mund tjet i dashuri im...por ti e ke shum gabim pasi sado ta mohoj ti ke qen dhe do jesh gjithnje shpirti im...shkronja jote nmendjen time ti gjithnje per mu do jesh jeta ime...buzet e tua do jen te miat....jam e sigurt se do nenqesesh kur ta lexosh....por mir normal qe .....por dua qe mos tmerzitesh cte bej un se ti je larg shum po shum saqe fytyra jote embel mdel edhe naten ne gjum me del edhe nis te lotoj...vall pse kam aq larg ate qe shum e dashuroj.......i meriton kto rreshta vargjesh edhe pse bej shaka kur te them ste dua por nrealitet ndjej dashuri..
Vizitor- Vizitor
"E ka te kot mami se sme largon dot nga ti"
"Je ende e vogel per tu marr me dashuricka"jan fjalet e nenes qe mi thot gjithnje madje kjo esht arsyeja qe zihem shpesh me te sepse or e min.nje gabim po te bej ajo mbertet e mthot ke me shku ke burri aty poi bere kshu te perzen e ste len me e hap zonin e gojes...meqe nena ime mthoshte se qenkam ende e vogel me u marr me dashuricka vendosa ti perkushtohesha shkolles e tmesoja pasi me dashuricka e pata verndos me u marr mbi moshen 20 vjece pasi ateher esht mosha e caktume edhe jam me e pjekur me then te drejten me kriju familje...nejse meqe shoqet e mia me ofendonin madje mlargonin nga vetja po vetem njera ma tha ne sy"jetmira me ket bukuri e ket trup si ke ti"esht gjynah mos te zesh nje te dashur sepse moj vajz kur do ta shijosh jeten ti kur te plakesh ateher je e detyruar ti rrish burrit 24 24 non stop e ateher ma i buza...nejse meqe3 kisha forumet e fb kisha mese me e kalu kohen sqahesha shum madje nena ime mbertiste po u verbove moj cke me u bo ti ne te ardhmen uuuupuuupu \
nejse zura miqesi me 1 djal por iahi ca larg prap se prap flisnim or e min qofte nmgjes ose ndark...ajo e shihte se rrija shum para pc nga dhoma tjeter mthoshte"dhenderin pa universitet se du ta harrosh se ke me pru nshpin time e tme bish naj gabel a naj rrugac...madje edhe m,e e zihesha se mthoshte "je 17-18 vjece pse pyt mamin ti pritem edhe nja 1 vit ti mu se vij un aty ke ti edhe i kerkoj plakes tate doren"un qeshja po cti bej mamit se dhonder pa universitet ska a nigjon mthot mu un shqip fol jo gjermanisht....
"Je ende e vogel per tu marr me dashuricka"jan fjalet e nenes qe mi thot gjithnje madje kjo esht arsyeja qe zihem shpesh me te sepse or e min.nje gabim po te bej ajo mbertet e mthot ke me shku ke burri aty poi bere kshu te perzen e ste len me e hap zonin e gojes...meqe nena ime mthoshte se qenkam ende e vogel me u marr me dashuricka vendosa ti perkushtohesha shkolles e tmesoja pasi me dashuricka e pata verndos me u marr mbi moshen 20 vjece pasi ateher esht mosha e caktume edhe jam me e pjekur me then te drejten me kriju familje...nejse meqe shoqet e mia me ofendonin madje mlargonin nga vetja po vetem njera ma tha ne sy"jetmira me ket bukuri e ket trup si ke ti"esht gjynah mos te zesh nje te dashur sepse moj vajz kur do ta shijosh jeten ti kur te plakesh ateher je e detyruar ti rrish burrit 24 24 non stop e ateher ma i buza...nejse meqe3 kisha forumet e fb kisha mese me e kalu kohen sqahesha shum madje nena ime mbertiste po u verbove moj cke me u bo ti ne te ardhmen uuuupuuupu \
nejse zura miqesi me 1 djal por iahi ca larg prap se prap flisnim or e min qofte nmgjes ose ndark...ajo e shihte se rrija shum para pc nga dhoma tjeter mthoshte"dhenderin pa universitet se du ta harrosh se ke me pru nshpin time e tme bish naj gabel a naj rrugac...madje edhe m,e e zihesha se mthoshte "je 17-18 vjece pse pyt mamin ti pritem edhe nja 1 vit ti mu se vij un aty ke ti edhe i kerkoj plakes tate doren"un qeshja po cti bej mamit se dhonder pa universitet ska a nigjon mthot mu un shqip fol jo gjermanisht....
Vizitor- Vizitor
fati i nje jetimje.......
gjithnje kam urryer te jem jetime madje qaja per ato fmij qe ishin jetim sepse me vinte keq per ta po kujt do ja merrte mendja se zoti do isht i pamshirshem edhe mu do mbente qe3 te isha e atilll....madje kam qar me lot me lot kur kam lexu historin e nje jetimje qe u dashuru me nje mashtrus e kjo beri qe ti fus 1 bllok add fb e ti marr me shum inat meshkujt me dshum nga ci kam pas inat kjo gje beri qe e ti them"ka vajza dr boll qofshin tmira apo tkqija...me tvertet je me origjin nga brr po kjo sdo thot se ke ngel me u martu me burrelse....ti jeten tate un jeten time"ndersa csai mu kthy"nigjo ktu ti...maami im mka then qe ne do jemi dakord me sjelljen qe ben ti nuk do te te pengojm as un aqs babi kshu qe ti mbam premtimin e mos bej zhurm shum e erdha e tmbyta aty ku je"kjo ka qen llafi fundit e skom fol mo me ta e sdu me ja dit mo per askond...
gjithnje kam urryer te jem jetime madje qaja per ato fmij qe ishin jetim sepse me vinte keq per ta po kujt do ja merrte mendja se zoti do isht i pamshirshem edhe mu do mbente qe3 te isha e atilll....madje kam qar me lot me lot kur kam lexu historin e nje jetimje qe u dashuru me nje mashtrus e kjo beri qe ti fus 1 bllok add fb e ti marr me shum inat meshkujt me dshum nga ci kam pas inat kjo gje beri qe e ti them"ka vajza dr boll qofshin tmira apo tkqija...me tvertet je me origjin nga brr po kjo sdo thot se ke ngel me u martu me burrelse....ti jeten tate un jeten time"ndersa csai mu kthy"nigjo ktu ti...maami im mka then qe ne do jemi dakord me sjelljen qe ben ti nuk do te te pengojm as un aqs babi kshu qe ti mbam premtimin e mos bej zhurm shum e erdha e tmbyta aty ku je"kjo ka qen llafi fundit e skom fol mo me ta e sdu me ja dit mo per askond...
Vizitor- Vizitor
Do vij koha
do vij koha kur lotet do ti ndal
do vij koha kur zemres time do ti them me fal
do vij koh kur shpirti im te pushoj
do vij koha kur edhe ty te te harroj
do vij kur jetes do ti jap krahet
do vij koha kur fatin ta kundershtoj
do vij koha kur te te them
"-"Lamtumir pasi ne botern tjeter do shkoj"
do vij koha kur lotet do ti ndal
do vij koha kur zemres time do ti them me fal
do vij koh kur shpirti im te pushoj
do vij koha kur edhe ty te te harroj
do vij kur jetes do ti jap krahet
do vij koha kur fatin ta kundershtoj
do vij koha kur te te them
"-"Lamtumir pasi ne botern tjeter do shkoj"
Vizitor- Vizitor
Nje nate.....
Ishte ajo nat kur te pash padashur
ishte ajo nat kur veten e quja te trisht
ishte ajo nat kur njoha nje te brisht
ishte ajo nat kur duart e tua preka
ishte ajo nat kur buzet e tua me dhuruan ngrohtesi
ishte edhe esht akoma ajo nat qe me ty rash ndashuri
Ishte ajo nat kur te pash padashur
ishte ajo nat kur veten e quja te trisht
ishte ajo nat kur njoha nje te brisht
ishte ajo nat kur duart e tua preka
ishte ajo nat kur buzet e tua me dhuruan ngrohtesi
ishte edhe esht akoma ajo nat qe me ty rash ndashuri
Vizitor- Vizitor
Jan thjesht kujtime
00:00 thon se te imagjinon pran vetes
vall cfar i bera jetes?
kam shum kujtime nga femijeria
sidomos te embla jan...
castet kur pran te mban dashuria
eh lotet e mi sndalen perderisa shkruaj
i bie qe te jen kujtime te trishta ndaj aq shum vuaj
jan thjesht kujtime jan ca fjal
ndersa un tretem dalengadal
jan thjesht kujtime
edhe gjaku i damarve tmi qe bie papushim
spo shkruaj me
thjesht do zhdukem
do iki larg pa ber asgje
00:00 thon se te imagjinon pran vetes
vall cfar i bera jetes?
kam shum kujtime nga femijeria
sidomos te embla jan...
castet kur pran te mban dashuria
eh lotet e mi sndalen perderisa shkruaj
i bie qe te jen kujtime te trishta ndaj aq shum vuaj
jan thjesht kujtime jan ca fjal
ndersa un tretem dalengadal
jan thjesht kujtime
edhe gjaku i damarve tmi qe bie papushim
spo shkruaj me
thjesht do zhdukem
do iki larg pa ber asgje
Vizitor- Vizitor
Ne syt e nje Femije.....
gjithshka esht e bukur kur je akoma cilimi
pasi ke shum perkedhelje edhe dashuri
ne syt e nje femije
dashuria shprehet me nje prekje edhe me nje tputhur
ne syt e nje femije
jeta esht vaprim pa pengesa
ne syt e nje femije
te dashuruarit nuk bejn kthesa
ne syt e nje femije
gjithshka arrihet leht
ne syt e nje femije
ska vrasje pasi gjithshka esht e thjesht
ne syt e nje femije
dita nis me emocion e me gezim
ne syt e nje femije
ska vend per trishtim
ne syt e nje femije
ska vend per lot
ne syt e nje femije
sgje sesht e kot
ne syt e nje femije
gjithshka esht e perkryer
ne syt e nje femije
sks dhimbje e te thyer
gjithshka esht e bukur kur je akoma cilimi
pasi ke shum perkedhelje edhe dashuri
ne syt e nje femije
dashuria shprehet me nje prekje edhe me nje tputhur
ne syt e nje femije
jeta esht vaprim pa pengesa
ne syt e nje femije
te dashuruarit nuk bejn kthesa
ne syt e nje femije
gjithshka arrihet leht
ne syt e nje femije
ska vrasje pasi gjithshka esht e thjesht
ne syt e nje femije
dita nis me emocion e me gezim
ne syt e nje femije
ska vend per trishtim
ne syt e nje femije
ska vend per lot
ne syt e nje femije
sgje sesht e kot
ne syt e nje femije
gjithshka esht e perkryer
ne syt e nje femije
sks dhimbje e te thyer
Vizitor- Vizitor
Dashnori I Embel....
teksa rrija ne dritare boten po veshtrroja
papritur zemra ndjeu se 2 sy tbukur takova
o zot ajo ndjesi ishte e embel
saqe ne her tpar u dashurova
ai ishte i embel i zgjuar
cfaj kisha un e gjora qe me te isha e dashuruar
kisha deshir qe ta takoja
ta puthja e ta ledhatoja
ai ishte dashnori me i embel
qe kishte ne jet ky njerezim
ai ishte dashnori qe tjepte pasionn e jo trishtim
dashnori me i embel me merrte ne duar
me prekte e me shtrengonte
e vura re se po aq sa un edhe ai me dashuronte
dashnori im i embel iku u largua e me la vetem
por ja qe erdhi dita e pa ate bukurosh
e pa dashuri te dy mbetem
(Marr nga ditari i kushrires Anna)
teksa rrija ne dritare boten po veshtrroja
papritur zemra ndjeu se 2 sy tbukur takova
o zot ajo ndjesi ishte e embel
saqe ne her tpar u dashurova
ai ishte i embel i zgjuar
cfaj kisha un e gjora qe me te isha e dashuruar
kisha deshir qe ta takoja
ta puthja e ta ledhatoja
ai ishte dashnori me i embel
qe kishte ne jet ky njerezim
ai ishte dashnori qe tjepte pasionn e jo trishtim
dashnori me i embel me merrte ne duar
me prekte e me shtrengonte
e vura re se po aq sa un edhe ai me dashuronte
dashnori im i embel iku u largua e me la vetem
por ja qe erdhi dita e pa ate bukurosh
e pa dashuri te dy mbetem
(Marr nga ditari i kushrires Anna)
Vizitor- Vizitor
Endrra Bardh e Zi....
meqe isha e keputur e lodhur
vendosa te shtyrihem per tu cplodhur
i mbylla syt e po endesha
spo e kuptoja se ku po gjendesha
ne ato caste mu afrove ti
teksa po me prekje e po mputhje me embelsi
u afrove duke qendruar me mua
me thoje papushim fjalen te dua
rrije njeher ti mbi mua
e njeher un mbi ty
naten e kauar bashk ne te dy
ishte ajo enderr bardh e zi
qe me ngjalli shpresat tek ti
hapa syt e vura se isha vetem nshtrat
e mallkoj veten se jam aq e pafat
enderra bardh e zi dot spo behet realitet
pasi tek ty tjeter goc ekziston ne ket jet
endrra bardh e zi isht enderr e parealizuar
endrra bardh e zi ishte thjesht 1 mendim tej i fiksuar....
meqe isha e keputur e lodhur
vendosa te shtyrihem per tu cplodhur
i mbylla syt e po endesha
spo e kuptoja se ku po gjendesha
ne ato caste mu afrove ti
teksa po me prekje e po mputhje me embelsi
u afrove duke qendruar me mua
me thoje papushim fjalen te dua
rrije njeher ti mbi mua
e njeher un mbi ty
naten e kauar bashk ne te dy
ishte ajo enderr bardh e zi
qe me ngjalli shpresat tek ti
hapa syt e vura se isha vetem nshtrat
e mallkoj veten se jam aq e pafat
enderra bardh e zi dot spo behet realitet
pasi tek ty tjeter goc ekziston ne ket jet
endrra bardh e zi isht enderr e parealizuar
endrra bardh e zi ishte thjesht 1 mendim tej i fiksuar....
Vizitor- Vizitor
Ne vjeshte shpirtrash
ne lot sysh
nevojtinen cadra
per cdo
te care ne dysh
Ne kercyell
ndjenjash
ne rrenje buzeqeshjesh
te thara
nevojiten diga dashurie,
ujevara
Ne ngrica fjalesh
ne ortek lumturie te thelle
nevojiten zjarre te ziera me diell.
ne lot sysh
nevojtinen cadra
per cdo
te care ne dysh
Ne kercyell
ndjenjash
ne rrenje buzeqeshjesh
te thara
nevojiten diga dashurie,
ujevara
Ne ngrica fjalesh
ne ortek lumturie te thelle
nevojiten zjarre te ziera me diell.
Vizitor- Vizitor
Ti ike nga zjarri im,
me friken mos pervelohesh..
Budalla!
Nga flaket e mia asnjehere s'do digjesh,
vetem do ngrohesh!
me friken mos pervelohesh..
Budalla!
Nga flaket e mia asnjehere s'do digjesh,
vetem do ngrohesh!
Vizitor- Vizitor
T'humi nfellsi t'mendimeve t'qija,
e tla ne'n hijen e zez e t'dendur t'krenaris,
por prap, t'gjej neper andrra t'kristalta
t'porsalinduna, t'pa prekuna nga balta merzis,
Jan andrrat e kristalizueme
t'dashuris
qe mjapin shpres per nji dit gzueme
afer teje larg vetmis .
e tla ne'n hijen e zez e t'dendur t'krenaris,
por prap, t'gjej neper andrra t'kristalta
t'porsalinduna, t'pa prekuna nga balta merzis,
Jan andrrat e kristalizueme
t'dashuris
qe mjapin shpres per nji dit gzueme
afer teje larg vetmis .
Vizitor- Vizitor
Eshte e cuditshme, por mbajme pas hijen e atyre qe kane me teper rendesi per ne. Vihet re gjithmone ajo prani apo mungese- tek syte e personave, ne levizjet e duarve, tek te qeshurat.
Vizitor- Vizitor
Absolutisht, gjėja mė e mrekullueshme, mė shumė se perėndimet, mė shumė sė fluturimi i njė zogu, ėshtė njė femėr nė rilindje. Kur ringrihet nė kėmbė pas katastrofės, pas rėnies. Kur dikush mund tė thotė: mbaroi. Jo nuk ka mbaruar kurrė pėr njė femėr. Njė femėr ringrihet gjithmonė, edhe kur nuk e beson, edhe kur nuk e dėshiron.Nuk flas vetėm pėr dhimbjet e pafund, pėr ato plagė tė shkaktuara si nga mina anti njeri qė tė shkakton vdekja apo sėmundja. Flas pėr ty qė kjo periudhė nuk mbaron kurrė, qė po luan me ekzistencėn nė njė punė tė vėshtirė, qė ēdo mėngjes ėshtė njė provim mė keq se nė shkollė. Ti gjykatėse e papėrkulshme e vetvetes, qė nga mėnyra sesi shefi do tė tė vėshtrojė do tė vendosėsh nėse je nė lartėsinė e duhur apo se duhet tė dėnohesh. Dhe kėshtu ky provim nuk mbaron kurrė... Kudo qė tė kesh qenė ke qenė ngushtė: nė lidhjen tėnde, nė punėn tėnde, nė vetminė tėnde. Dhe ishte krizė dhe ke qarė. Zot sa qani! Nė stomak keni njė burim uji. Ke qarė ndėrsa ecje nė njė rrugė tė populluar, nė stacionin e metrosė, nė motor. Aq papritur. Nuk mund ta mbaje. Dhe atė natė qė more makinėn dhe i dhe pėr orė tė tėra, me qėllim qė ajri i errėsirės tė tė thante faqet? Dhe pastaj ke gėrmuar e ke folur, sa flisni vajza! Jeni fjalė e lot. Pėr tė kuptuar, pėr tė nxjerrė jashtė njė rrėnjė 6 metra tė gjatė qė ti japė njė kuptim dhimbjes tuaj. Pėrse veproj kėshtu? Pse pėrsėris tė njėjtėn skemė? Mos ndoshta jam e ēmendur? I kanė bėrė tė gjitha kėto pyetje. Atėherė i futesh me themel historisė tėnde, me dy, a katėr duar dhe dalin nė dritė mijėra copa. Njė mister i ndėrlikuar. Ja kėtu fillon gjithēka. Nuk e dije? Nga ajo kurajo e madhe qė duhet pėr tė parė veten kėshtu, tė pėrbėrė nga mijra pjesė, qė do tė rifillosh. Sepse njė femėr rifillon gjithėsesi, ka brenda njė instinkt qė e tėrheq pėrpara. Do tė tė duhet njė strategji, duhet tė shpikėsh njė mėnyrė pėr njė ti tė re. Sepse tė ka qėlluar tė rinjihesh pėrsėri, pėr tiu prezantuar vetvetes. Nuk mund tė jesh ajo e mėparshmja. Pėrpara gėrmimit. Nuk tė entuziasmon? Do tė tė tėrheqė dalėngadalė. Tė dashurohesh pėrsėri me vetveten, ose pėr herė tė parė ėshtė si njė karburant. Niset ngadalė duhet tė kėmbėngulėsh. Por kur ndizet ikėn me revan. Tė rindėrtosh vetveten ėshtė njė aventurė. Mė e madhja. Nuk ka rėndėsi nėse e nis nga shtėpia, nga ngjyra e perdeve apo nga prerja e flokėve. Ju kam adhuruar gjithmonė, femra nė rilindje, pėr atė mėnyrėn e mrekullueshme me tė cilėn i ulėrisni botės jam e re me njė fund me lule apo me njė kaēurrel tė freskėt bjond... Mė shumė se mėngjeset, mė shumė se dielli, njė grua nė rilindje ėshtė mrekullia mė e madhe. Pėr atė qė e takon dhe pėr vetveten. Ėshtė pranvera nė nėntor,atėhere kur nuk e pret.
Vizitor- Vizitor
Takimi
Kam mbartur perdite takimin me ty
kur Hena lind,si Hena vdes,
me tretet malli dhe gjithshka
me tret perdite i njejti ves.
Me vjen pastaj nje mall pa shkak
ku ti lodron si Hena shpesh
vegimet lindin,enden enkas
nga endet enkas e njejta shprese.
Se qenkan thene vec rastesite
do ngelim bashke sic Hena rend
aty-ketu ca fjale te thena
te tjerat fjale vec neper mend.
Do ngelet prape dhe kodi i vjeter
kur ti te shkosh pa thene kurrgje
dhe prape do ngelem serish i vetem
veten dhe Henen tek ty ta le.
Packa ti s'vjen,as shkon me larg
na mbledh perdite i njejti shesh,
une mbart me vete ate cka dua
ti hesht po deshe,ne dac dhe .
Kam mbartur perdite takimin me ty
kur Hena lind,si Hena vdes,
me tretet malli dhe gjithshka
me tret perdite i njejti ves.
Me vjen pastaj nje mall pa shkak
ku ti lodron si Hena shpesh
vegimet lindin,enden enkas
nga endet enkas e njejta shprese.
Se qenkan thene vec rastesite
do ngelim bashke sic Hena rend
aty-ketu ca fjale te thena
te tjerat fjale vec neper mend.
Do ngelet prape dhe kodi i vjeter
kur ti te shkosh pa thene kurrgje
dhe prape do ngelem serish i vetem
veten dhe Henen tek ty ta le.
Packa ti s'vjen,as shkon me larg
na mbledh perdite i njejti shesh,
une mbart me vete ate cka dua
ti hesht po deshe,ne dac dhe .
Vizitor- Vizitor
Faqja 3 e 4 • 1, 2, 3, 4
Faqja 3 e 4
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
Fri Jul 27, 2018 12:20 am nga XHEMI
» SHtepia e marinos ju mirepret !!!
Sat Mar 24, 2018 6:05 pm nga ēim ēaku
» Perandoria ,,,e Shkodra Channel And NAQES SHKODRANEe...
Sat Mar 24, 2018 6:05 pm nga ēim ēaku
» U rihap shpella luksoze e Ylli-t
Sat Mar 24, 2018 6:04 pm nga ēim ēaku
» shtepia EDA 82..eshte e hapur me miqt
Sat Mar 24, 2018 6:03 pm nga ēim ēaku
» ViLa E <<Goces Tironse>>
Sat Mar 24, 2018 6:02 pm nga ēim ēaku
» welcome in my castel xhoooooooooniiiii
Sat Mar 24, 2018 6:00 pm nga ēim ēaku
» Capital Club<>Tzio
Sat Mar 24, 2018 5:55 pm nga ēim ēaku
» Pershendetje nga Adea
Sat Mar 24, 2018 5:54 pm nga ēim ēaku
» Pallati i Tironcit
Sat Mar 24, 2018 5:53 pm nga ēim ēaku
» Keshtjella e MORENES...
Sat Mar 24, 2018 5:52 pm nga ēim ēaku
» Kasollja e Mona&Takut !!!
Sat Mar 24, 2018 5:50 pm nga ēim ēaku
» Vjen nje moment dhe..!..
Sat Mar 24, 2018 5:31 pm nga ēim ēaku
» Tė flasim pėr festėn e tė dashuruarve,dhuratat dhe mendimet pėr kėtė ditė !
Sat Mar 24, 2018 5:29 pm nga ēim ēaku
» A JENI ZESHKAN/E APO BJOND/E/?
Sat Mar 24, 2018 5:26 pm nga ēim ēaku