"Nje leter per ty "
+37
Engjelli Shqiptare
Dafina
Tironcja_omel
Tzio
Love
rebel aka unikkatil
abileda
Hera
durresi86
Morena
capkenja
Maks
ZEMRUSHJA
Marini
dajti i modh
Laura
djalli
MONDI
Barbi
Zebra
Blerta
Ylli
shaban cakolli
gjerjaa
Irinda
Lukja
leo
maria_23
swety_girl
baby-angel
Sexy_Girl
capkenia
Geri
Tetovarja
xhulia_Di
Amanda
Xhesika
41 posters
♥♥♥♥♥.ShoqeriaJone.♥♥♥♥♥ :: PRANE NJERI-TJETRIT,TEMATIKA SHOQERORE :: Dashuria :: Letra & Tregime Dashurie
Faqja 2 e 16
Faqja 2 e 16 • 1, 2, 3 ... 9 ... 16
Re: "Nje leter per ty "
Tė lutem G... mos mė harro edhe kur te vdes njė kuror mbi varr ma dėrgo...Ne ēdo sekond te mendoj ne ēdo ėndėrr te shikoj edhe nji her dua te perqafoj dhe kur s'tė harroj, Tujt prit te dera me kaluan shumė pranvera, ah ēka te bėj un e mjeri...Githmon rri ne mendime Shoqja pergezoet me simpatin time , Ku e pate besėn qe ma pate dhen ndoshta tjetres jake dhen . Dashuria e par me mall e kujtoj ,kėngėt e dashuris pėr ty i kendoj dhe pėr ty nat e dit vajtoj, Iluzionet e mia nuk ekzistojn Dashuria ime ka mbaruar pėr gjithmon nuk dua te jem gjall sepse ti zemren ma ke vrarė, me Dashurin e par drite syve tmi ishe pse ,u largove pse, me mashtrove , pse aq shpejt me harrove. fluturoj biybyli shkoj e ra ne deg a e din G.... se ti zemren ma ke djeg , Sa shum shpresa ne ty kam pas, tash ne emėr smund te thras smud te thras se skam fuqi, ty te kam besuar ti me le ne Vetmi , fjalėt e botės na kan nda, ndoshta tash je duke menduar ,ndoshta emrin ma pėrmend, i dashuruar ne njė vede. do tė kujtoj plot me mall zdo te harroj sa te jem gjall, Kam shkuar larg nė gurbet se dashnorja mė ka len vete, me Shoqen time ėshtė dashuruar smundje te madhe ka hapur....NUK E DI PSE U NDAM , PSE U NDAM NE KET PRANVER PER MUA LULET ZDO TE LULZOJN PA TE PUTHUR EDHE NJI HER, Pse G.... kėshtu veprove , pse me tradhtove do tė me djegesh do tė me bejsh hi, do tė me shtish ne dhe te zi .
Tetovarja- Perparues
- Gjinia :
Numri i postimeve : 2992
Vendndodhja : Tetov
Data e rregjistrimit : 16/10/2008
Falenderimet : 0
TE DUA Tek ti gjeta fjalen dashuri,tek ti gjeta fjalen jete,tek ti gjeta fjalen vdekje duke jetuar.Aq shume te dua saqe nuk di as qka te shkruaj veq se te uroj fat me tjetren.Edhe pse i takon tjetres,zemra te do ty,zemra nuk mundet tet harroj,zemra te do edhe nje here me shume,ti je jeta ime,ti je endrra ime.Me mungon aq shume saqe kur te kujtoj me rrjedhin lot nga brendesia e shpirtit e keta lot i luten Zotit qe te kem edhe nje her afer vehtes te ndegjoj tingujt e zemres tende qe dikur ndegjoja dhe po ata tinguj me than ti nuk do te jesh e imja dhe po ai tingull eshte ende ne veshet e mi ku kjo zhurm e lehte e tingujve te zemres tende me lendoi aq shume mirpo me beri qe te mos harroj,qe gjithnje te jesh ne mendjen dhe shpirtin tim,te jesh gjithmon ne shkrimet e mia,te jesh gjithmon pran buzeve te mia.Syt e tu shkelqejn para meje ne kujtime,buza jote me flet embel ne endrrat e mia,trupi yt me ngroh leht ne lotet e mia te pafund qe derdhen per ty.Kur bie terri qdo nate kerkoj nga Zoti te jem me ty edhe nje here edhe pse nuk do te jesh i imi,mirpo deshira e flakt te jem me ty me ben te duroj edhe ate vetem e vetem qe tet kem para syve te mi edhe nje here,tet shijoj buzet e tua te embla vetem edhe nje here e ateher edhe po te vdes do vdisja me shijen tende,me ngrohtesine e buzeve tua,fyrmen tende dhe tingullin e fundit te zemres tende qe ndegjoj un duke me then me fal,e dija qe me doje e une duke te then te pres ne boten tjeter me krahe hapur dhe me nje flet te perlotur qe shkruan TE DUA,ame takon tashme mua.
Tetovarja- Perparues
- Gjinia :
DASHURI E VERTET QE PERFUNDON NE TRAGJEDI
Nuk e di zemer se pse em le pse em shkatrrove kru nuk e meritoj kur e die se veq ty te doja kur e die se je gjithqka per mua dhe i vetmi ne jeten time.Nuk e di se pse spo me besonmu kur flas te vrteten kur te them se me shum se jeten time te dua ty.Po mir perfundoj dashuria jon po me ket gje perfundon edhe jeta ime ket gje ta kam then shumher po ti me thua se jeta vazhdon dhe se shum shpejt kam per te harruar po jo ajo gje nuk do te ndodh kurr edhe pse ti po por uen jo sepse ne zemren time nuk ka vend per njeri tjeter perveq teje shprti im te kam premtura dhe te premtoj qe trupin tim nuk do ta ledhatoj askush tjeter perveq teje dhe kto buz qe vdesin nga dashuria per te puthur ty nuk fo ti puth askush tjter shpirti im te kam then qe kur do te ndahem nuk do te jetoj edhe pse ti keq gje nuk e beson mendon se vetem po flas kot por jo ajo gje do te ndodh pse te jetoj e te vazhdoj jeten kur perbrenda jam e vdekur kur jeten time e vrave ti nuk mund te jetoj kur jeten ta dhurova ty andaj tash nuk dua qe te ma kthesh perseri sepse ajo esht e vdekur pa ty zemer veq nej gje dua ta dish se veq ty te kam dashuruar dhe zemera ime vetem pe rty ka rrahur e di qe pa ty nuk mund te jetoj edhe ket ne veper do ta deshmoj sepse tani kto momente jan te fundit qe mendoj per ty zemra ime dal nga dal pushon se rrahuri ep rty por edhe ne momentet e fundit te jetes time ne mendje te kam ty zemra ime te thash se nuk jetoj dot pa ty por ti nuk me besoje ndersa neser se me te vertet pa ty skam jetuar edhe po ashtu qe ta kam deshmuar qe veq ty te kam dashuruar neser do ta kuptosh se zemra ime me nuk rrah per ty ne mendjen time me nuk egziston ti edhe po ta ledhatosh trupin tim nuk do te ndjej azgje sepse nuk kam me ndjenja kam vdekur.Kam vdekur per ty shpirt sepse jeten ta dhurova ty po ti nuk e mbajte siq me permtove.Siq me premtove se do te me dashurosh deri ne perjetsi siq me premtove lumturi pa kufi po per kundrazi me shkatrrove ne vend qe te me dashuroje.E di qe do te pendohesh por ti kur te pendohesh per at qe ke ber qe nuk me ke besuar se veq ty te kam dashuruar do te jet von sepse trupi ateher nuk do te ndjej azgje sepse jam e vdekur.Edhe kjo ke njera nder sakrificat e mia qe kam ber per ty po ke kjo sakrific me jeten time edhe me nje gje qe nuk ka kthim sepse qdo gje e ima tani me ka vdekur.E ti kur ta lexosh ket leter une kur e kam shkruar si asneher tjetr kam vujtur e kam lotuar po te pakten te lutem te me kuptosh dhe te me besosh ne kete qe po ta shkruaj sepse kta lot dhe kjo vujte qe kam tani do te jen te fundit qe do ti bej per ty.te fundit sepse nuk jetoj me.Edhe ty zemera ime te uroj gjith lumturin e botes edhe pse nuk je me mua por kte ta them sepse vetem ty te dua te uroj qdo te mir ne jet dhe ne dashuri shum fat dhe lumturi edhe pse kte qe po te shkruaj e kam shum veshtir por kte ta them sepse te dua.Edhe e gjith kjo ke edhe nje deshmi tjeter se te kam dashur me shum se jeten time dhe mos harro kurr se pe rmu je kon gjithmon i pari dhe i fundit dhe gjithmon do te jem e jotja dhe vetem ty te takoj.Dhe nej gje te fundit nag ti po e kerkoj te pakten qe ndonjhe rte me kujtosh sepse e di qe do te me harrosh.Te dua dhe e jotja kam qen prej momentit qe te kam dashuruar por te kam premtuar se e jotja do te jem deri ne perjetsi po premtimin un e mbajta por premtimin qe ma dhe pse zmeer nuk e mbajte edhe ti.
Nuk e di zemer se pse em le pse em shkatrrove kru nuk e meritoj kur e die se veq ty te doja kur e die se je gjithqka per mua dhe i vetmi ne jeten time.Nuk e di se pse spo me besonmu kur flas te vrteten kur te them se me shum se jeten time te dua ty.Po mir perfundoj dashuria jon po me ket gje perfundon edhe jeta ime ket gje ta kam then shumher po ti me thua se jeta vazhdon dhe se shum shpejt kam per te harruar po jo ajo gje nuk do te ndodh kurr edhe pse ti po por uen jo sepse ne zemren time nuk ka vend per njeri tjeter perveq teje shprti im te kam premtura dhe te premtoj qe trupin tim nuk do ta ledhatoj askush tjeter perveq teje dhe kto buz qe vdesin nga dashuria per te puthur ty nuk fo ti puth askush tjter shpirti im te kam then qe kur do te ndahem nuk do te jetoj edhe pse ti keq gje nuk e beson mendon se vetem po flas kot por jo ajo gje do te ndodh pse te jetoj e te vazhdoj jeten kur perbrenda jam e vdekur kur jeten time e vrave ti nuk mund te jetoj kur jeten ta dhurova ty andaj tash nuk dua qe te ma kthesh perseri sepse ajo esht e vdekur pa ty zemer veq nej gje dua ta dish se veq ty te kam dashuruar dhe zemera ime vetem pe rty ka rrahur e di qe pa ty nuk mund te jetoj edhe ket ne veper do ta deshmoj sepse tani kto momente jan te fundit qe mendoj per ty zemra ime dal nga dal pushon se rrahuri ep rty por edhe ne momentet e fundit te jetes time ne mendje te kam ty zemra ime te thash se nuk jetoj dot pa ty por ti nuk me besoje ndersa neser se me te vertet pa ty skam jetuar edhe po ashtu qe ta kam deshmuar qe veq ty te kam dashuruar neser do ta kuptosh se zemra ime me nuk rrah per ty ne mendjen time me nuk egziston ti edhe po ta ledhatosh trupin tim nuk do te ndjej azgje sepse nuk kam me ndjenja kam vdekur.Kam vdekur per ty shpirt sepse jeten ta dhurova ty po ti nuk e mbajte siq me permtove.Siq me premtove se do te me dashurosh deri ne perjetsi siq me premtove lumturi pa kufi po per kundrazi me shkatrrove ne vend qe te me dashuroje.E di qe do te pendohesh por ti kur te pendohesh per at qe ke ber qe nuk me ke besuar se veq ty te kam dashuruar do te jet von sepse trupi ateher nuk do te ndjej azgje sepse jam e vdekur.Edhe kjo ke njera nder sakrificat e mia qe kam ber per ty po ke kjo sakrific me jeten time edhe me nje gje qe nuk ka kthim sepse qdo gje e ima tani me ka vdekur.E ti kur ta lexosh ket leter une kur e kam shkruar si asneher tjetr kam vujtur e kam lotuar po te pakten te lutem te me kuptosh dhe te me besosh ne kete qe po ta shkruaj sepse kta lot dhe kjo vujte qe kam tani do te jen te fundit qe do ti bej per ty.te fundit sepse nuk jetoj me.Edhe ty zemera ime te uroj gjith lumturin e botes edhe pse nuk je me mua por kte ta them sepse vetem ty te dua te uroj qdo te mir ne jet dhe ne dashuri shum fat dhe lumturi edhe pse kte qe po te shkruaj e kam shum veshtir por kte ta them sepse te dua.Edhe e gjith kjo ke edhe nje deshmi tjeter se te kam dashur me shum se jeten time dhe mos harro kurr se pe rmu je kon gjithmon i pari dhe i fundit dhe gjithmon do te jem e jotja dhe vetem ty te takoj.Dhe nej gje te fundit nag ti po e kerkoj te pakten qe ndonjhe rte me kujtosh sepse e di qe do te me harrosh.Te dua dhe e jotja kam qen prej momentit qe te kam dashuruar por te kam premtuar se e jotja do te jem deri ne perjetsi po premtimin un e mbajta por premtimin qe ma dhe pse zmeer nuk e mbajte edhe ti.
Tetovarja- Perparues
- Gjinia :
E trishtuar jam pa ty
Sa here qe vjen fundi i muajit me kap nje dritherime e paspjegueshme,me duket qe po e perjetoj edhe njehere ate moment kur dole nga shtepia dhe ike pergjithmone nga une.Me kujtohet puthja jote e fundit,fjalet e tua te paspjegueshme qe mi thoshe ate nate ,e qe une nuk i kuptoja,por tash e di qe ti kishe nje parandjenje qe nuk do te ktheheshe me ne mesin tone,qe do te ikesh pergjithmone nga ne.Me kujtohen syt e tu qe i shikonin me mall femijet,sikur ta dije qe nuk do t'i shihje me.Kane kaluqr nente muaj qe kur ti na le e une ende e degjoj zerin tend,ndjej aromen tende,degjoj hapat e tu qe ngjiten lehte shkalleve per te mos ua prishur gjumin femijeve.Une te ndiej ende ,bisedoj me ty.Te tregoj gje qe u ndodh femijeve ne shkolle.E di qe diku larg me degjon.Vajza e vogel eshte rritur,po te ngjan c'do dite e me shum.Kur me veshtron ajo,me duket qe po i shoh syt e tu.Sa veshtire e kam mbremjeve,sidomos naten vone kur duhet te shkoj krejtesisht e vetme ne shtrat pa e degjuar fryme marrjen tende.Isha mesuar qe c'do mengjes te zgjohem nga puthja jote.Edhe kete mengjes ti erdhe,por ne enderr kur i hapa syt t'i ike...u trete ne pafundesi.Ashtu e trishtuar vrapova te varri,te solla lule,por ti nuk me dhurove asgje,veq lot...vuajtje...trishtim...
Sa here qe vjen fundi i muajit me kap nje dritherime e paspjegueshme,me duket qe po e perjetoj edhe njehere ate moment kur dole nga shtepia dhe ike pergjithmone nga une.Me kujtohet puthja jote e fundit,fjalet e tua te paspjegueshme qe mi thoshe ate nate ,e qe une nuk i kuptoja,por tash e di qe ti kishe nje parandjenje qe nuk do te ktheheshe me ne mesin tone,qe do te ikesh pergjithmone nga ne.Me kujtohen syt e tu qe i shikonin me mall femijet,sikur ta dije qe nuk do t'i shihje me.Kane kaluqr nente muaj qe kur ti na le e une ende e degjoj zerin tend,ndjej aromen tende,degjoj hapat e tu qe ngjiten lehte shkalleve per te mos ua prishur gjumin femijeve.Une te ndiej ende ,bisedoj me ty.Te tregoj gje qe u ndodh femijeve ne shkolle.E di qe diku larg me degjon.Vajza e vogel eshte rritur,po te ngjan c'do dite e me shum.Kur me veshtron ajo,me duket qe po i shoh syt e tu.Sa veshtire e kam mbremjeve,sidomos naten vone kur duhet te shkoj krejtesisht e vetme ne shtrat pa e degjuar fryme marrjen tende.Isha mesuar qe c'do mengjes te zgjohem nga puthja jote.Edhe kete mengjes ti erdhe,por ne enderr kur i hapa syt t'i ike...u trete ne pafundesi.Ashtu e trishtuar vrapova te varri,te solla lule,por ti nuk me dhurove asgje,veq lot...vuajtje...trishtim...
Tetovarja- Perparues
- Gjinia :
Kush?
Kush ma helmoi zemren?
Kush ma shkaterroi jeten?
Kush me largoi nga ti?
Kush e beri kete vere te zeze per mua?
Kush me beri te mallkoj gjdo gje ne jete?
Ke e pangova te me lendoje keshtu?
Kush pati shpirt te futet ne mes mishit e thoit?
KUSH?
Ah,sa i marre behem nganjehere,pyes vazhdimisht per humbjen tende,e askush sme pergjigjet.Apo deshirojne te me shohin se si tretem gjdo dite,se si vuaj per ty,per ty shpirti im.Oh,sa veshtir qenka te jetoj larg teje,larg trupit dhe shpirtit tend,ah.... Dikur ishim te lumtur,se paku keshtu mendoj,e nje dite filluan te shkeputen zingjiret e dashurise sone.Ditet ikin pa meshire.Ndjehem i vetmuar,asgje sme ben pershtypje,asgje sme nxit te jetoj,asgje...Vetem nje e di se pa ty smund te jetoj,se minutat e jetes sime po numrohen.Ah do te vdes me mallin tend,do te vdes duke i kerkuar syte e tu.Do te vdes pa ty...
Kush ma helmoi zemren?
Kush ma shkaterroi jeten?
Kush me largoi nga ti?
Kush e beri kete vere te zeze per mua?
Kush me beri te mallkoj gjdo gje ne jete?
Ke e pangova te me lendoje keshtu?
Kush pati shpirt te futet ne mes mishit e thoit?
KUSH?
Ah,sa i marre behem nganjehere,pyes vazhdimisht per humbjen tende,e askush sme pergjigjet.Apo deshirojne te me shohin se si tretem gjdo dite,se si vuaj per ty,per ty shpirti im.Oh,sa veshtir qenka te jetoj larg teje,larg trupit dhe shpirtit tend,ah.... Dikur ishim te lumtur,se paku keshtu mendoj,e nje dite filluan te shkeputen zingjiret e dashurise sone.Ditet ikin pa meshire.Ndjehem i vetmuar,asgje sme ben pershtypje,asgje sme nxit te jetoj,asgje...Vetem nje e di se pa ty smund te jetoj,se minutat e jetes sime po numrohen.Ah do te vdes me mallin tend,do te vdes duke i kerkuar syte e tu.Do te vdes pa ty...
Tetovarja- Perparues
- Gjinia :
:merzitur: :merzitur: jooo s'te kam tradhetu une :merzitur: :merzitur:Tetovarja shkruajti:Tė lutem G... mos mė harro edhe kur te vdes njė kuror mbi varr ma dėrgo...Ne ēdo sekond te mendoj ne ēdo ėndėrr te shikoj edhe nji her dua te perqafoj dhe kur s'tė harroj, Tujt prit te dera me kaluan shumė pranvera, ah ēka te bėj un e mjeri...Githmon rri ne mendime Shoqja pergezoet me simpatin time , Ku e pate besėn qe ma pate dhen ndoshta tjetres jake dhen . Dashuria e par me mall e kujtoj ,kėngėt e dashuris pėr ty i kendoj dhe pėr ty nat e dit vajtoj, Iluzionet e mia nuk ekzistojn Dashuria ime ka mbaruar pėr gjithmon nuk dua te jem gjall sepse ti zemren ma ke vrarė, me Dashurin e par drite syve tmi ishe pse ,u largove pse, me mashtrove , pse aq shpejt me harrove. fluturoj biybyli shkoj e ra ne deg a e din G.... se ti zemren ma ke djeg , Sa shum shpresa ne ty kam pas, tash ne emėr smund te thras smud te thras se skam fuqi, ty te kam besuar ti me le ne Vetmi , fjalėt e botės na kan nda, ndoshta tash je duke menduar ,ndoshta emrin ma pėrmend, ne njė vede. do tė kujtoj plot me mall zdo te harroj sa te jem gjall, Kam shkuar larg nė gurbet se dashnorja mė ka len vete, me Shoqen time ėshtė dashuruar smundje te madhe ka hapur....NUK E DI PSE U NDAM , PSE U NDAM NE KET PRANVER PER MUA LULET ZDO TE LULZOJN PA TE PUTHUR EDHE NJI HER, Pse G.... kėshtu veprove , pse me tradhtove do tė me djegesh do tė me bejsh hi, do tė me shtish ne dhe te zi .
...Keshtu dore per dore arritem tek stacioni i autobuzit.Une escja gjithnje e me ngadale,doja te arrija sa me vone ne pike-ndarje.E dija se ishte e paevitueshme por njekohesisht deshiroja me gjithe shpirt te mbaja doren time shtrenguar me tenden edhe pese minuta me shume.My almost lover :(.Ne fakt nuk duhet te vuaj fare.Koha jone ishte kaq e shkurter,ditete kaq te shkurtra,u rrokullisem neper zemra si kalamanj dhe tani jemi pa fjale.Me shtrengon shpatullat,une mbeshtes koken mbi klavikul.Je i gjate,je i gjate sa duhet qe te mbeshtetem pa mundim hic.Ti me puth floket,me shtrengon fort.Ne ate moment deshiroj me shpirt te thyhem ne mes,keshtu zgjasim edhe pak pritjen.Te marr ne duar fytyren.S'e di pse te dua o njeri.S'e di c'me pelqen ne ty,s'di c'ke te vecante,s'di c'me ke dhene kaq te ndryshme nga te tjeret.A nuk je dhe ti ushtar i mire i armates se burrave qe te thyejne zemren?Se ti e bere po tani s'duhet ta kujtoj.Por meqe mu kujtuat gjithsesi te puth buzet,te puth syte.Dua te te them lamtumire dhe pac fat po s'ma nxe goja.E thua ti...me kap nga krahu tek rend mess rruges:"c'dreqin po bej?".Po nuk mbaj dot me,nuk kam me fuqi te degjoj perseri,te me pvrasesh serish,preferoj te vrapoj nga ana tjeter pa e kthyer koken pas.
...
E dija se do shikoheshim prape.E dija se duart e tua do zbusnin shpirtin tim.E dija se serish do
...
E dija se do shikoheshim prape.E dija se duart e tua do zbusnin shpirtin tim.E dija se serish do
baby-angel- Perparues
- Numri i postimeve : 204
Data e rregjistrimit : 19/11/2008
...Sot eshte e premte...jam shtrire pergjysem ne krevat e shpresoj te me zere gjumi duke menduar per ty.Sot ne dreke ndersa capitesha rrugeve te zhurmshme te qytetit pata nje vegim tendin..."e dua"-mendova-"e dua e smund te bej pa te, pa te nuk mund te jetoj" Te kuptohemi jo se nuk mund vertet, se deri me sot nuk di te kete vdekur ndokush ngaqe nuk ka prane njeriun qe do.kur them "nuk mund te jetoj" kam parasysh qe gjerat me te mira, momentet me te bukura, castet me magjike, e ne te njejten kohe ato me te rendomtat do te me dukeshin pa kuptim, pa vlere e madje te merzitshme do te thoja, e kjo per mua eshte vdekje...e di qe tani do te kesh vene buzen ne gaz.Ti nuk besonne keto gjera.te duken kotesira.Ti mendon se gjerat e rendesishme te jetes jane ato qe kerkojne pergjegjesi.Puna, nje grua, nje shtepi, femije...edhe pse nuk i do, e rendesishme eshte te jene aty, sepse ju i gjykoni njerezit nga aparencat, nje njeri i respektueshem si ty nuk mund te ndjeke gjerat qe e bejne te qeshe ashtu sic i ndjekin kalamajte...kostumi yt gjithnje i hekurosur e kravata aq tmerresisht ceremoniale nuk ta lejojne kete gje...
Mbaj mend njehere, teksa ecnim ne rruge guxova te te kapja nga dora, me joshte shume ajo dora jote e madhe me gishtat e gjate si prej pianoje.Ti e eterhoqe dhunshem e me veshtrove sikur te kisha bere fajin me te madh ne bote.Per nje cast kisha harruar se nje njeri ne poziten tende duhet te ishte serioz ne "ambjentet publike" e lojera te tilla ishin te ndaluara mes njerezve, sepse ti ishe njeri me rendesi, me nje moral te larte.Mund te te kujtoj edhe episode te tjera si ky, ndoshta edhe me interesante por e di qe ty kujtimet nuk te pelqejne.Ti i hedh mbrapa e nuk te ben pershtypje qe ato jane pjese e jetes tende.Deri para pak kohesh nuk arrija te kuptoja ku e gjeje forcen ta beje kete, ose si e beje me aq lehtesi, pse???Me ne fund e kuptova.Ato per ty nuk kishin rendesi.Fundi i findit crendesi mund te kishte me cilin minister hengre dreke dje, sa njerez genjeve pardje me premtimet e tua te rreme, ne cqytet mbajte fjalim para nje jave, sa veta largove nga puna para nje muaji.Per perqafime femijesh as qe behet fjale se ata te shohin fytyren njehere ne jave, e jo me te te duan e te te puthin, apo te te perqafojne...Je kaq i zymte i vetepermbajtur, kaq serioz, i pergjegjshem, je i mbushur me difekte, te vogla e te medha.Jemi kaq shume te ndryshem ne te dy.Ti, qe nuk te hyn asgje ne sy, e un qe gjithshka me duket nje lumturi me vete.E perseri nuk e di pse, nuk e di se si, te dua, te dua me shume se cdo gje ne bote...te duasepse fundi i fundit, ne thellesi te shpirtit tend te zymte...je njeri...
Mbaj mend njehere, teksa ecnim ne rruge guxova te te kapja nga dora, me joshte shume ajo dora jote e madhe me gishtat e gjate si prej pianoje.Ti e eterhoqe dhunshem e me veshtrove sikur te kisha bere fajin me te madh ne bote.Per nje cast kisha harruar se nje njeri ne poziten tende duhet te ishte serioz ne "ambjentet publike" e lojera te tilla ishin te ndaluara mes njerezve, sepse ti ishe njeri me rendesi, me nje moral te larte.Mund te te kujtoj edhe episode te tjera si ky, ndoshta edhe me interesante por e di qe ty kujtimet nuk te pelqejne.Ti i hedh mbrapa e nuk te ben pershtypje qe ato jane pjese e jetes tende.Deri para pak kohesh nuk arrija te kuptoja ku e gjeje forcen ta beje kete, ose si e beje me aq lehtesi, pse???Me ne fund e kuptova.Ato per ty nuk kishin rendesi.Fundi i findit crendesi mund te kishte me cilin minister hengre dreke dje, sa njerez genjeve pardje me premtimet e tua te rreme, ne cqytet mbajte fjalim para nje jave, sa veta largove nga puna para nje muaji.Per perqafime femijesh as qe behet fjale se ata te shohin fytyren njehere ne jave, e jo me te te duan e te te puthin, apo te te perqafojne...Je kaq i zymte i vetepermbajtur, kaq serioz, i pergjegjshem, je i mbushur me difekte, te vogla e te medha.Jemi kaq shume te ndryshem ne te dy.Ti, qe nuk te hyn asgje ne sy, e un qe gjithshka me duket nje lumturi me vete.E perseri nuk e di pse, nuk e di se si, te dua, te dua me shume se cdo gje ne bote...te duasepse fundi i fundit, ne thellesi te shpirtit tend te zymte...je njeri...
swety_girl- Fillestar
- Numri i postimeve : 18
Une e di qe e gjithe kjo qe po te them ka per te mbetur vetem ketu.Ti ske per ta ditur asnjehere... Si shume gjera te tjera qe nuk di... Sa kohe ka kaluar qe nuk te kam pare dhe mua me duket se cdo nate je me mua?Sa kohe ka qe nuk e kam ndjere frymen tende dhe me duket se ne cdo frymemarje e ndjej se je aty?Sa kohe ka kaluar qe ste kam degjuar tek flet dhe zerin tend e kam akoma ne vesh?Sa kohe ka kaluar?Sa? Aq shume sa per te te harruar ishte e mjaftueshme!!!Por cuditerisht koha spo me ben gje! Nganjehere me duket se jam une ajo qe nuk dua te te harroj dhe e imponoj une kohen!!Bej nje hap mbrapa, nje hap para dhe...Perseri ne vend!!Jam kaq e pavendosur dhe kaq konfuze...Kam frike te ec!Kam frike tani edhe nga hapat e mia!!! E mbaj mend si sot heren e fundit qe kemi folur ne telefon!Mundohesha te mos kuptoje zerin tim qe dridhej dhe mundohesha te shtregoja fort jastekun...Dhe heren e fundit qe te pashe kur u largova prej teje u mundova aq shume qe te qendroja me kembe, edhe pse gjunjet po me tradhtonin!I futa duart ne xhep per te mos kuptuar qe dridheshin!!!Dhe kur te pashe ne rruge dhe ste fola...Ula syte ngadale dhe u mundova te fshihja lotet...Ishte me mire keshtu?Mbase po...Mbase jo...Nuk jam me e sigurt per asgje! Di vetem qe TE DUA,di vetem qe cdo moment do doja ti bija telefonit tend dhe ti thosha te gjitha... Me duket se do mbytem me te gjitha keto qe kam brenda meje...dhe ne fund te fundit...e di qe sja vlen me...Perseri kthehem mbrapa... Tani duhet te ecim vec!edhe pse ne cdo moment me kujtohesh ti, edhe pse ne cdo kenge te gjej ty, edhe pse ne cdo rruge them -Ishim edhe atje!Ishim dhe ketu!, edhe pse u largova prej teje te dua... Vertet jane kaq te nderlikuara gjerat apo i nderlikoj une????...
swety_girl- Fillestar
- Numri i postimeve : 18
Njė mėngjes pa ty !!!!
A tė kujtohet sa tė lumturė ishim zbashku, pėrderisa ti ishe afėr meje, luteshim sė bashku qė cdo ditė tė jemi bashkė sikurse nė atė momentė.
Mendonim se Zoti do i dėgjonte lutjet e tė dy dashuruarve,por nė rrealitet ato thjesht mbetėn vetėm lutje
- Mė kujtohet dita e parė qė u ndamė, atė ditė kur erdha tė pėrcjell, sepse po largoheshe nga unė, jetoje nė njė vend shumė larg meje, dhe kur mbarove shkollėn, tė duhej tė ktheheshe nė qytetin tėndė, tė mė braktisje mua, zbashku me gjitha kujtimet e mia qė i kishe nė kėtė qytetė.
- Ehhh sa e pikėlluar isha, por nuk tė tregoja sepse nuk doja qė ti tė mendosh se kur tė shkosh unė do lėndohem , ti atėher do lėndoheshe dy herė mė shumė, dhe unė kėtė sdo tė mund ta lejoja qė tė ndodh.
E di ! Mė thoje nė cdo momentė se do kemi edhe shumė takime tė tjera dhe se nuk do ta ndiejm mungesėn dhe largėsin qė kemi nė mesė , por ėshtė e kotė shpirti imė sepse sa do qė mundohemi tė jemi bashk mė kurr sdo mund tė takoheshim si dikur ne cdo minutė e nė cdo sekondė, e di pse ?Sepse nuk tė kamė mė pranė klasės aty kur unė dilja nė pushime dhe tė takoja, sepse nuk mė pretė mė tek dera e shkollės tė dal kur unė tė mbaroj mėsimin, sepse nuk ka mė orė tė lira qė unė tė mos shkoj nė mėsim e tė vij me vrap tek ti,nuk ka mė takime te fshehta si dikur me nidhmėn e shoqėris, thjeshte nuk jemi mė bashk si dikur .Je shumė largė nga unė dhe unė stė premtoj dotė se do tė mund te duroj shumė gjatė mungesėn tėnde.
- Mė thėrret cdo mėngjes, por kjo nuk ėshtė e njejtė sikurse mėngjeset qė do mund ti bėnim bashk, kjo ėshtė diqka tjetėr Ėshtė diqka tjetėr sepse vetėm zėrin e ėmbėl mund tė dėgjoj, nuk mundė tė shohė, nuk mund tė prekė , tė tė ledhatoj, e as tė puthė e tė pėrqafoj!!!Mėkatė qė na hecėn ditėt mė tė bukura tė rinisė pa qenė ne sė bashku, edi tash po afrohet dita e tė dashuruarve, mund tė paramendosh se sa e vetmuar do tė jemė nė kėtė ditė,ti mė thua se cdo ditė e kemi ditė tė dashuruarve, ashtu ėshtė engjėlli imė , por ja njė ditė ėshtė mė e rėndėsishme e ne smund tė jemi pranė njėri tjetrit nė kėtė ditė.
- Nuk edi se si ndihesh atėher kur e kujtonė gjumin e parė qė kemi bėrė zbashku, vetėm duke u ledhatuar dhe folur gjėra tė bukura,qė te ndihem gjithnje sė bashku, dhe tė ndihemi sikurse jemi bashkuar pėrjetėsisht, e duke mos e kujtuar qė jemi zbashku vetėm pėr njė natė, ajo ishte friga jonė se do jetė nata e parė por dhe e fundit, por jo shpirt e mbajė nė mendė sikurse natėn e parė edhe natėn e dytė qė kemi bėrė zbashku, dhe qė kanė qenė dy netėt mė tė bukura prej gjithė netėve qė kamė kaluar nė jetėn time.
Ende kur takohemi jemi sikurse dy tė rinjė qė po sa janė njoftuar, edin mirė se mė vie shumė turp kur jamė me ty, por gjithmon mundohėsh tė mė ndihmoshė, e te mė tregosh sė mund tė ndihem shumė mirė nė pranin tėndė Unė tė dua tej mase, dhe ti ketė e ke kuptuar shumė mirė, por ne njė gjė jamė mė se e sigurt se dashuria qė kamė, mė ėshtė kthyer ashtu siq kamė deshur, sepse edhe une jame pjesa mė kryesore e zemreės tėnde,edi se mė donė dhe se kamė shumė rėndėsi pėr ty, kėtė ma ke vėrtėtuar nė cdo aspkt.
Prandaj mbetet qė prapė tė lutemi zbashku, por tashė qė tė bashkohemi sa mė shpejt, e jo tė mbetemi tė ndarė, si njė zemėr e thyer ,dhe e kėputur nė dy pjesė, qė njėra ka mbetur tek ti dhe tjetra tek unė ..
A tė kujtohet sa tė lumturė ishim zbashku, pėrderisa ti ishe afėr meje, luteshim sė bashku qė cdo ditė tė jemi bashkė sikurse nė atė momentė.
Mendonim se Zoti do i dėgjonte lutjet e tė dy dashuruarve,por nė rrealitet ato thjesht mbetėn vetėm lutje
- Mė kujtohet dita e parė qė u ndamė, atė ditė kur erdha tė pėrcjell, sepse po largoheshe nga unė, jetoje nė njė vend shumė larg meje, dhe kur mbarove shkollėn, tė duhej tė ktheheshe nė qytetin tėndė, tė mė braktisje mua, zbashku me gjitha kujtimet e mia qė i kishe nė kėtė qytetė.
- Ehhh sa e pikėlluar isha, por nuk tė tregoja sepse nuk doja qė ti tė mendosh se kur tė shkosh unė do lėndohem , ti atėher do lėndoheshe dy herė mė shumė, dhe unė kėtė sdo tė mund ta lejoja qė tė ndodh.
E di ! Mė thoje nė cdo momentė se do kemi edhe shumė takime tė tjera dhe se nuk do ta ndiejm mungesėn dhe largėsin qė kemi nė mesė , por ėshtė e kotė shpirti imė sepse sa do qė mundohemi tė jemi bashk mė kurr sdo mund tė takoheshim si dikur ne cdo minutė e nė cdo sekondė, e di pse ?Sepse nuk tė kamė mė pranė klasės aty kur unė dilja nė pushime dhe tė takoja, sepse nuk mė pretė mė tek dera e shkollės tė dal kur unė tė mbaroj mėsimin, sepse nuk ka mė orė tė lira qė unė tė mos shkoj nė mėsim e tė vij me vrap tek ti,nuk ka mė takime te fshehta si dikur me nidhmėn e shoqėris, thjeshte nuk jemi mė bashk si dikur .Je shumė largė nga unė dhe unė stė premtoj dotė se do tė mund te duroj shumė gjatė mungesėn tėnde.
- Mė thėrret cdo mėngjes, por kjo nuk ėshtė e njejtė sikurse mėngjeset qė do mund ti bėnim bashk, kjo ėshtė diqka tjetėr Ėshtė diqka tjetėr sepse vetėm zėrin e ėmbėl mund tė dėgjoj, nuk mundė tė shohė, nuk mund tė prekė , tė tė ledhatoj, e as tė puthė e tė pėrqafoj!!!Mėkatė qė na hecėn ditėt mė tė bukura tė rinisė pa qenė ne sė bashku, edi tash po afrohet dita e tė dashuruarve, mund tė paramendosh se sa e vetmuar do tė jemė nė kėtė ditė,ti mė thua se cdo ditė e kemi ditė tė dashuruarve, ashtu ėshtė engjėlli imė , por ja njė ditė ėshtė mė e rėndėsishme e ne smund tė jemi pranė njėri tjetrit nė kėtė ditė.
- Nuk edi se si ndihesh atėher kur e kujtonė gjumin e parė qė kemi bėrė zbashku, vetėm duke u ledhatuar dhe folur gjėra tė bukura,qė te ndihem gjithnje sė bashku, dhe tė ndihemi sikurse jemi bashkuar pėrjetėsisht, e duke mos e kujtuar qė jemi zbashku vetėm pėr njė natė, ajo ishte friga jonė se do jetė nata e parė por dhe e fundit, por jo shpirt e mbajė nė mendė sikurse natėn e parė edhe natėn e dytė qė kemi bėrė zbashku, dhe qė kanė qenė dy netėt mė tė bukura prej gjithė netėve qė kamė kaluar nė jetėn time.
Ende kur takohemi jemi sikurse dy tė rinjė qė po sa janė njoftuar, edin mirė se mė vie shumė turp kur jamė me ty, por gjithmon mundohėsh tė mė ndihmoshė, e te mė tregosh sė mund tė ndihem shumė mirė nė pranin tėndė Unė tė dua tej mase, dhe ti ketė e ke kuptuar shumė mirė, por ne njė gjė jamė mė se e sigurt se dashuria qė kamė, mė ėshtė kthyer ashtu siq kamė deshur, sepse edhe une jame pjesa mė kryesore e zemreės tėnde,edi se mė donė dhe se kamė shumė rėndėsi pėr ty, kėtė ma ke vėrtėtuar nė cdo aspkt.
Prandaj mbetet qė prapė tė lutemi zbashku, por tashė qė tė bashkohemi sa mė shpejt, e jo tė mbetemi tė ndarė, si njė zemėr e thyer ,dhe e kėputur nė dy pjesė, qė njėra ka mbetur tek ti dhe tjetra tek unė ..
baby-angel- Perparues
Thuamė qė me do, duame e thuama kete. Kemi shume gjera per te arritur e kete do ta perseris pa u lodhur, o ti, vela ime e vogel dhe e bukur qe vrapon neper detin me ngjyre te veres se erret, fluturo dhe eja tek une. Era feshferin ne gjethet e pemeve e me thote se pikerisht koha e lashte e yjeve na hodhi ne krahet e njeri-tjetrit. Eja pra, eja!
Ku jane floket e tu e ku eshte ai vit qe nuk na ka pare ende bashke? E urrej dhe e dua ate vit qe po ngjitet e po rritet e qe he per he i fsheh njembelljete muajt qe ka perpara, ndersa gjethet e te dymbedhjetit tashme kane rene e kane fluturuar kush e di se ku. Pra, eja te mos ndahemi me sepse cdo gje rrjedh kaq shpejt, cdo gje eshte kaq e shkurter, kumbimi i tyre mistik do te jete i shurdhet e magjepes sepse keta tinguj vijne nga thellesite e detit.
Duame dhe ma thuaj kete, mbaje pezull kohen me frymen tende sepse kur me thua se me do , nga kreshtet e dallgeve te harlisura del e duket Atlantida dhe ne si ne nje toke te thate do te kalojme Detin e Kuq te harreses.
Ku jane floket e tu e ku eshte ai vit qe nuk na ka pare ende bashke? E urrej dhe e dua ate vit qe po ngjitet e po rritet e qe he per he i fsheh njembelljete muajt qe ka perpara, ndersa gjethet e te dymbedhjetit tashme kane rene e kane fluturuar kush e di se ku. Pra, eja te mos ndahemi me sepse cdo gje rrjedh kaq shpejt, cdo gje eshte kaq e shkurter, kumbimi i tyre mistik do te jete i shurdhet e magjepes sepse keta tinguj vijne nga thellesite e detit.
Duame dhe ma thuaj kete, mbaje pezull kohen me frymen tende sepse kur me thua se me do , nga kreshtet e dallgeve te harlisura del e duket Atlantida dhe ne si ne nje toke te thate do te kalojme Detin e Kuq te harreses.
maria_23- Fillestar
- Numri i postimeve : 41
Data e rregjistrimit : 22/11/2008
Ke pyetur ndonjeher perse po te shkruaj ketu...?
Por...degjo,dua qe te gjithe ta marrin vesh ate qe une, ndiej
per ty!! Jam ketu sepse u be kohe qe je ne mendjen time,
je mendimi im i vetem, askush nuk mund te te largoje nga
mendja ime!! Je deshira ime qe nuk resht se menduari,rrezikoj
me vdekje...e di si do te te pergjigjem?? Perse duhet te resht
se menduari jeten time, personi e cila cdo dite e ben zemren
time te rrahe,perse duhet te resht se menduari ate vajze aq te
bukur, te embel, dhe te rendesishem per mua?!! E di perse??
Sepse je ti ajo qe me ben te ndjej emocione te mrekullueshme,
gje qe se ka bere ndonje tjeter deri tani. Fale teje zbulova dashurine,
faleminderit zemra ime qe me jep cdo dite, cdo gje qe vetem ti
di te me japesh...shpresoj te mos kaloj vetem vite me ty, por
te gjithe jeten time!! Je personi me i mrekullueshem qe kam njohur...
Te Dua...me shume se jeten time! Shpresoj qe kjo te mos jete
vetem nje enderr e imja, por...endrra e te dyve!! Te dua...X, Te
Dua me shume se cdo gje ne Bote...!!
Por...degjo,dua qe te gjithe ta marrin vesh ate qe une, ndiej
per ty!! Jam ketu sepse u be kohe qe je ne mendjen time,
je mendimi im i vetem, askush nuk mund te te largoje nga
mendja ime!! Je deshira ime qe nuk resht se menduari,rrezikoj
me vdekje...e di si do te te pergjigjem?? Perse duhet te resht
se menduari jeten time, personi e cila cdo dite e ben zemren
time te rrahe,perse duhet te resht se menduari ate vajze aq te
bukur, te embel, dhe te rendesishem per mua?!! E di perse??
Sepse je ti ajo qe me ben te ndjej emocione te mrekullueshme,
gje qe se ka bere ndonje tjeter deri tani. Fale teje zbulova dashurine,
faleminderit zemra ime qe me jep cdo dite, cdo gje qe vetem ti
di te me japesh...shpresoj te mos kaloj vetem vite me ty, por
te gjithe jeten time!! Je personi me i mrekullueshem qe kam njohur...
Te Dua...me shume se jeten time! Shpresoj qe kjo te mos jete
vetem nje enderr e imja, por...endrra e te dyve!! Te dua...X, Te
Dua me shume se cdo gje ne Bote...!!
baby-angel- Perparues
Nje flete nga ditari im!...
Dashuria vjen pa te thene ''Mirmengjesi''dhe iken pa te thene ''Lamtumire''!...Etille eshte dashuria,sidomos ne adoleshence,ne moshen ku cdo gje qe fluturon te duket e kapshme.Te flasesh per nje flete te ditarit,e aq me teper kur ka lidhje me ndjenjat,nuk eshte e lehte.Me duhet te shkruaj dicka,e pse jo dhe te verteten?!Ndoshta do te ishte me e lehtenese do te me vinin ndermend,apo te kisha shkruar kete flete ne ditar.Kjo eshte nje nga ato fleteqe s'kishte nevoje qe te shkruhej ne ditar sepse ashtu sic ishte e thjeshte,e bukur,e dhimbshme,e hidheruar ,spontante,mbetet ne memorje.Eshte e tepert te zgjatem tani.Ishte vjeshte.Me duhej te shkoja ne nje vend ku sdo te njihja askend,ku gjithcka do me dukej krejt e huaj.Madje edhe dielli s'eshte nje per te gjithe,edhe drita e henes dhe e yjeve,nata dhe shiu,cdo gje me tjeter me dukej e huaj.Me duhej te shkoja edhe pse pa deshiren time.Dhe ja krejt papritur u gjenda perpara teje per te te thene''Lamtumire''.Por jo,ti s'me lejoje te flisja.Flisje vetem ti si zakonisht,por disi ndryshe.Kishe nje fytyre te zbehte,sy...nuk e di,te skuqur e te perlotur bashke,nje ze te mekur qe pengohej diku para se te dilte.E megjithate perpiqesha te nderhyja e te strukesha pas fjaleve te tuadhe te hyja ne skutat e shpirtit tend,aty te gjaja pak ngrohtesi,shprese,kurajo e perkrahje...Kisha nevoje vetem per nje fjalepor...Jo,eshte e pamundur,e megjithese te gjitha mi kishe lexuar me sy vazhdoje te flisje,e te flisje.Flisje pa kuptim.Epastaj heshtje...Dhe pastaj peshperitmas me the ''DHE KOHA PO QAN PER LARGESIN TENDE''!...dhe lotet te rridhnin nen sy papushim!...Dhe une vazhdova rrugen,ndoshta rrugen tende.Ike dhe pse kjo sjellje nuk te perkiste ty.Ike,u largove para meje mes shiut qe binte e njomte lehte floket e mi,mes loteve qe rridhnin papushim.Largimi yt me tha''Lamtumire''!...Gjethet bien ngadale nga pemet dhe bashke me to disa pika loti nga syte e mi.Dimer i eger tashme hyn dhe zemra ime lengon per kete fatkeqesi.Une trishtohem sepse tashme do te me duhet qe qe fill e vetme te perballoj kete dimer te acarte dhe ku i dihet ndoshta shume te gjate,zemra me mbushet plot dhimbje,plot brenga dhe ne kete mundim shkaterrimtare.Lotet e mi rrjedhin pa pushim,pa mbarim rrjedhin pak rrembyeshem,po per ku se di.Ato rrjedhin dhe krijojne nje kanal,ne te cilin pllakosen kujtimet,rikthehen zhgenjimet,enderrat heshtin dheshpresat vdesin.Ah,!...Ky dimer kaq i vrazhde!..E ndjej qe lotet dhe dhimbjen nuk do te m'i pushoje.E ndjej qe rrjedhen e jetes te qete s'do te me ler ta vazhdoj,e ndjej qe keto mizori kerkojne te me torturojne.Fillikat e vetme,e lenduar,do te mundohem te perpiqem ta kalojkete dimer shkaterrimtar.Tani ti prane meje me nuk do te ndodhesh.Nuk do te jesh me rrezja e pare e diellitqe me zgjon,sdo te jesh ti me flladi i eres qe fytyren,trupin ma ledhaton,zemra sdo ta ndjeje me ate ngrohtesi,qe ti dikur ma jepje.Shpirti sdo te gezoje,sdo te lumturoje me sepse gezimi i shpirtit ishe ti,ne ato dite te kaluara vere.Por edhe dimri me stuhi do te mbaroje!...PO!...PO...do te mbaroje!...Jam e bindur se nje dite ky acar qe ka ngrire,e ka pushtuar gjithe qenien time,ky artikull qe ka ngrire mendjen time,do te shkrije.Jam e bindur se keta lot te kristalte e te pashterueshem,nje dite do te pushojne se rrjedhuri.E pra nje dite serish do te vije pranvera per mua dhe dimrin e hidhur e te acart do ta kem lene pas duarve,pas kraheve pergjithmone,por jo per ta harruar!...
Dashuria vjen pa te thene ''Mirmengjesi''dhe iken pa te thene ''Lamtumire''!...Etille eshte dashuria,sidomos ne adoleshence,ne moshen ku cdo gje qe fluturon te duket e kapshme.Te flasesh per nje flete te ditarit,e aq me teper kur ka lidhje me ndjenjat,nuk eshte e lehte.Me duhet te shkruaj dicka,e pse jo dhe te verteten?!Ndoshta do te ishte me e lehtenese do te me vinin ndermend,apo te kisha shkruar kete flete ne ditar.Kjo eshte nje nga ato fleteqe s'kishte nevoje qe te shkruhej ne ditar sepse ashtu sic ishte e thjeshte,e bukur,e dhimbshme,e hidheruar ,spontante,mbetet ne memorje.Eshte e tepert te zgjatem tani.Ishte vjeshte.Me duhej te shkoja ne nje vend ku sdo te njihja askend,ku gjithcka do me dukej krejt e huaj.Madje edhe dielli s'eshte nje per te gjithe,edhe drita e henes dhe e yjeve,nata dhe shiu,cdo gje me tjeter me dukej e huaj.Me duhej te shkoja edhe pse pa deshiren time.Dhe ja krejt papritur u gjenda perpara teje per te te thene''Lamtumire''.Por jo,ti s'me lejoje te flisja.Flisje vetem ti si zakonisht,por disi ndryshe.Kishe nje fytyre te zbehte,sy...nuk e di,te skuqur e te perlotur bashke,nje ze te mekur qe pengohej diku para se te dilte.E megjithate perpiqesha te nderhyja e te strukesha pas fjaleve te tuadhe te hyja ne skutat e shpirtit tend,aty te gjaja pak ngrohtesi,shprese,kurajo e perkrahje...Kisha nevoje vetem per nje fjalepor...Jo,eshte e pamundur,e megjithese te gjitha mi kishe lexuar me sy vazhdoje te flisje,e te flisje.Flisje pa kuptim.Epastaj heshtje...Dhe pastaj peshperitmas me the ''DHE KOHA PO QAN PER LARGESIN TENDE''!...dhe lotet te rridhnin nen sy papushim!...Dhe une vazhdova rrugen,ndoshta rrugen tende.Ike dhe pse kjo sjellje nuk te perkiste ty.Ike,u largove para meje mes shiut qe binte e njomte lehte floket e mi,mes loteve qe rridhnin papushim.Largimi yt me tha''Lamtumire''!...Gjethet bien ngadale nga pemet dhe bashke me to disa pika loti nga syte e mi.Dimer i eger tashme hyn dhe zemra ime lengon per kete fatkeqesi.Une trishtohem sepse tashme do te me duhet qe qe fill e vetme te perballoj kete dimer te acarte dhe ku i dihet ndoshta shume te gjate,zemra me mbushet plot dhimbje,plot brenga dhe ne kete mundim shkaterrimtare.Lotet e mi rrjedhin pa pushim,pa mbarim rrjedhin pak rrembyeshem,po per ku se di.Ato rrjedhin dhe krijojne nje kanal,ne te cilin pllakosen kujtimet,rikthehen zhgenjimet,enderrat heshtin dheshpresat vdesin.Ah,!...Ky dimer kaq i vrazhde!..E ndjej qe lotet dhe dhimbjen nuk do te m'i pushoje.E ndjej qe rrjedhen e jetes te qete s'do te me ler ta vazhdoj,e ndjej qe keto mizori kerkojne te me torturojne.Fillikat e vetme,e lenduar,do te mundohem te perpiqem ta kalojkete dimer shkaterrimtar.Tani ti prane meje me nuk do te ndodhesh.Nuk do te jesh me rrezja e pare e diellitqe me zgjon,sdo te jesh ti me flladi i eres qe fytyren,trupin ma ledhaton,zemra sdo ta ndjeje me ate ngrohtesi,qe ti dikur ma jepje.Shpirti sdo te gezoje,sdo te lumturoje me sepse gezimi i shpirtit ishe ti,ne ato dite te kaluara vere.Por edhe dimri me stuhi do te mbaroje!...PO!...PO...do te mbaroje!...Jam e bindur se nje dite ky acar qe ka ngrire,e ka pushtuar gjithe qenien time,ky artikull qe ka ngrire mendjen time,do te shkrije.Jam e bindur se keta lot te kristalte e te pashterueshem,nje dite do te pushojne se rrjedhuri.E pra nje dite serish do te vije pranvera per mua dhe dimrin e hidhur e te acart do ta kem lene pas duarve,pas kraheve pergjithmone,por jo per ta harruar!...
Vizitor- Vizitor
skam mor gjo une :gezim:
leo- Perparues
- Numri i postimeve : 6199
Vendndodhja : usa
Data e rregjistrimit : 27/11/2008
Me pelqen te te shoh duke fjetur .
Me pelqen te ndiej frymemarrjen tende te qete dhe trupin tend qe ju jep forma ēarēafeve te krevatit tone.
Me pelqen te shtrije doren dhe te leviz kaēurrelat rebele te flokut qe perpiqen te mbulojne fytyren tende te embel.
Te te perkedhel me kujdes faqet me mollzat e gishtave ngadale qe te mos te te prish gjumin
Me pelqen te imagjionoj keta sy te thelle blu qe me dashuruan disa kohe me pare , dhe qe tani pushojne te kenaqur.Keta sy qe ndalojn kohen kur mbeshteten mbi syte e mi, nderkohe qe duart tona bashkohen dhe bejme qe gjithēka rrotull nesh te zhduket. Dua qe koha te ndaloje perseri per ne te dy dhe te harrojme ēdo gje qe nuk eshte une dhe ti.
Dua te kthehem e te te them "te dua" dhe qe fjalet e mia te ngelen te shperndara ne ajer, nderkohe qe jemi te kryqezuar.
Dua qe te jesh ne krahun tim , qe syte e mi te mos braktisen nga te tute dhe te ndiej perkedheljen e bute te duarve te tua. Dua te te peshperis "te dua", duke ndaluar ne ēdo rrokje, duke u kenaqur me ēdo germe, duke intentuar qe ēdo tingull te mbushi me dashuri ēdo skute te shpirtit. Dua qe syte e tu te shkelqejne kur te degjojne fjalet e mia dhe qe lotet te te rreshkasin lehte neper faqe. Keta lote per te cilet te premtova qe do ishin gjithe jeten te mite, qe kurre nuk do ti lija te rridhnin vetem.
Me pelqen te te shikoj kur fle me pelqen shume.
Me pelqen te ndiej frymemarrjen tende te qete dhe trupin tend qe ju jep forma ēarēafeve te krevatit tone.
Me pelqen te shtrije doren dhe te leviz kaēurrelat rebele te flokut qe perpiqen te mbulojne fytyren tende te embel.
Te te perkedhel me kujdes faqet me mollzat e gishtave ngadale qe te mos te te prish gjumin
Me pelqen te imagjionoj keta sy te thelle blu qe me dashuruan disa kohe me pare , dhe qe tani pushojne te kenaqur.Keta sy qe ndalojn kohen kur mbeshteten mbi syte e mi, nderkohe qe duart tona bashkohen dhe bejme qe gjithēka rrotull nesh te zhduket. Dua qe koha te ndaloje perseri per ne te dy dhe te harrojme ēdo gje qe nuk eshte une dhe ti.
Dua te kthehem e te te them "te dua" dhe qe fjalet e mia te ngelen te shperndara ne ajer, nderkohe qe jemi te kryqezuar.
Dua qe te jesh ne krahun tim , qe syte e mi te mos braktisen nga te tute dhe te ndiej perkedheljen e bute te duarve te tua. Dua te te peshperis "te dua", duke ndaluar ne ēdo rrokje, duke u kenaqur me ēdo germe, duke intentuar qe ēdo tingull te mbushi me dashuri ēdo skute te shpirtit. Dua qe syte e tu te shkelqejne kur te degjojne fjalet e mia dhe qe lotet te te rreshkasin lehte neper faqe. Keta lote per te cilet te premtova qe do ishin gjithe jeten te mite, qe kurre nuk do ti lija te rridhnin vetem.
Me pelqen te te shikoj kur fle me pelqen shume.
Vizitor- Vizitor
shum gjona te pelqejkan ty goce :gezim:
leo- Perparues
Sme za gjumi. Syte te e rraskapitur por prap nuk kane deshire te mbyllen kur perpara tyre je ti. Nuk lodhen kurre duke te veshtruar.Gjithnje me kujtohet dita kur te pash per her te pare. Shiu binte , era frynte dhe qielli i nxirre nga rete u hap dhe lejoi nje rreze dielli qe me verboi. Nuk e ndjeja ma as shiun, as eren. Floket e tu te zez, te njomur nga shiu kishin shkuar menjane nga era qe frynte. Ne ate ēast gjithēka u ndal dhe un kisha nje deshire te vetme, te isha nje pike shiu. Nje pike e vogel shiu, te bie nga lart mbi floket e tu, te rreshket mbi ballin tend te shndritshem, te behem nje me syrin e zez, te perkedhel fytyren dhe te vdes mbi buzet e tua flak. Qe nga ai moment skam reshtur se menduari per ty, kur ste kisha pran dhe tani qe te kam prane. Sdo te doja kurre te lija. Do doja te shtrengoja fort nen krahet e mi, te burgosja aty ne perjetsi. Gjithnje kam dashur te te them por skam mundur. TE DUA
, tani dhe pergjithmone
, tani dhe pergjithmone
Vizitor- Vizitor
Ju te dashuir miq te mi qe me shtyni te shkruaj dicka qe prej 9 vitesh me radhe e shkrova ne shpirtin tim,ne zemren e vuajtur ne deshirat dhe ndjenjat e pashprehura,jo per mungese fjalori apo kurajo..Por thjesht per te mos patur kurre mundesine apo lirine e fjales....
Ishte tetor nuk bente ftohte ne Tiranen time te dashur ate dite apo ndoshta qeshe une qe kembet i pata ne toke e mendjen ne qiell????Ndoshta....
Njiheshim prej nje viti grindeshim debatonim por kot sthone ato qe zihen duhen...Aty ekuptova dhe une.....
Nuk te pashe kurre me ato sy pasi nuk me perkisje mua por ndihesha femer ne prezencen tende...Nje ndjenje qe kurre nuk do te jem e gateshme ta pershkruaj vetem di te them e mrekullueshme dicka e pakrahasueshme me asgje ne kete bote,pasi cdo gje ka vlerat e saj....
Duhet te shiheshim ate dite per arsye.........Nuk e dija me saktesi vendin ma shpegoje nepermjet telefonit,zeri yt ridhte i paduruar te ishte dhene mundesia zog do te ishe bere e ne krahet etu do me shije atje....
Asgje skishte ndodhur deri ne ato momente vetem me sinqeritetin me te madh dua te pohoj qe e parandjeja emocionohesha nuk arrija as veten ta pyesja cpo te ndodh?????
Mberrita dera u hap u futa une me kembet e mija qe mund ti krahasoje me te maces pa zhurme por dridheshin..E ndieja e dija .....Por nuk doja ta pranoja pasi vete situata nuk e lejonte...Por jeta eshte i tille.....
U ule ti prane disa letrave e me shpegoje...Papritur pa ze pa menduar dhe pakuptim u ngrita une dhe iu drejtova deres se balńlkonit kisha deshire te shihja diellin si si rrezatonte pikerisht bne kete dite.....Mbizoteroi qetesia brenda disa sekondave ndjej doren tende ne belin tim buzet e tua te ngrohta ne gushen time,u rrenqeth E TERA ME NJEREN DORE LARGOVA DOREN TENDE NGA BELI IM DHE ME TJETREN MBYLLA GOJEN TENDE N ETE NJEJTEN KOHE ME LOTET NE SY TE THASHE mOS TE LUTEM mOS...mOS MA BEJ KETE PASI E DIJA QE DO TE ME SILLTE VETEM VUAJTJE.....
Fillove te dridheshe si nje adoleshene edhe pse ishe 26 vjec djale,ndjeva zemren tende te rrihte si Kembanat e kishes,mu lute mu pergjerove doja te kontrollohesha por sme le kohe me perpive ne krahet e tu dhe te dy humbem ne ate bote e cila te gjitheve na dhuron kenaqesi e vujtje.....
Te desha me gjithe forcen e shpirtit te dhurova gjithcka dhe ti mua u kujdese me bere te lumtur..Por kurre sme lejove te te thoja se sa te desha.....
Dashuria jone te dashur lexues ishte pa fjale edhe pse e dinim qe kjo ishte zgjidhja tjeter me skish......
Sa here qe te shoh e te degjoj zerin e ndiej eren tende qe sme hiqet nga shqisat e nuhatjes mar fryme thelle perlotem zemra me gufon e them te desha o te desha dhe jam e lumtur qe zoti me dha mundesine te doja dike qe me deshi....
Lamtumire edhe pse tu luta qe te mbeteshim shoke me the....
Ne prezencen tende smundem thjesht te ndaj nje kafe dhe dy pare muhabet.....
Vizitor- Vizitor
...u ndave nga une por malli dhe dhembja per ty kurr nuk do te shuhen.
Veshtir qenka te maresh lapsin dhe te shkruash por ja qe nuk mund te rri. Te prita te vish me buzeqeshje por ti me erdhe me fjalen qe asnjehere nuk kisha dashur ta degjoja. Dhembja per ty dita dites po me shtohet se bashku me lotet e mi. me ka marr malli per cdo gje: per zerin tend, buzeqeshjen tende, budallaleqet e tua, syt e tu ...
Largimi yt i hershem shkaktoi plag te medha ne zemren time, nuk ka ilac qe do te mi sheroje keto plage edhe pse disa thone koha sheron cdo plag un nuk besoj. Sa me teper kalon koha aq me teper ndjej mungesen tande. Me shpirt te venitur, me te thyer dhe kthes te pakthyer, me lot ne sy deri sa te jetoj nuk do te harroj. Kush e di sa dite pa diell, pa lule, pa gezim do te kalojne, kurse ne zemren time vetem lot, vuajtje dhe mall per fjalet dhe buzeqeshjen tende te embel.
Dhembja nuk ka fund kurse lotet nuk kan fuqi te shprehin pikellimin per ty. Gjithmon do te mbetesh ne zemren time edhe pse ike pa thene lamtumir. Me shpirt te venitur, te thyer, me shpres te pa shpres, si dje, si sot, si neser une i perlotur te pres te kthehesh, te ma kthesh besimin ne dashuri, te ma ktheshy lumturin dhe gjith ate qe pata kur ishim se bashku. Mungesa yte ne cdo vend po ndihet. Ditet pa ty vetem une e di se si i kaloj. Malli dhembja per ty kurre nuk do te shuhen. Do te dua edhe me shum se sa te kam dashur, edhe me shum se sa e dua veten, por kur te bindesh atehere ndoshta do te jete shume vone. Une do te jem ne shpirt vetem i yti e ti vendos vet per lumturin qe mund ta kemi se bashku...
Vizitor- Vizitor
.....edhe dielli sot me behet se rrezaton me fuqishem se herave tjera, nuk e disi eshte ne te vertet por se paku ashtu me duket mua. E une qendroj aty pran rruges ku kalonim ne dy Jo per tjeter por ashtu me pate mesur. Dhe tash kush eshte fajtor se vetes ja mbollem nje dashuri per te mos u bashkuar asnjhere?!
....., ti me deshte dhe une kohe pas kohe te pata dashur, po tash s`eshte me si dikur. Eshte e vetrtet se ndjej mungesen tende thell ne shpirtin tim, por, dije se ti nuk ishe ajo qe duhej te jete pran meje edhe ne castet me te veshtira. E di se te humba, por... E ndegjoj ende zerin tend duke me ftuar ne krahrorin tend se e dije se une te dua, por tash te lutem te pakten me le te qete. Ajo dite ishte me e bukur per ne por...ishte edhe takimi yne i fundit. Shkove pa me pershendetur, ike ne qetesi pa me thene te pakten arsyjet e asaj ikje misterioze.
Une as sot nuk po kuptoj pse nuk u kthen pergjigje letrave te mija. Eshte e mundur valle pas gjith asaj dashurie te me lesh thjesht ashtu pa me treguar as nje fjale. Po te luten edhe une kam jeten time, edhe une di te dashuroj, di ti qendroj fjales qe ja jap dikujt. ..... te kujtohet valle kur me thoje se une jam vajza e jetes tende, me pate thene se ti nuk do largohesh asnjehere nga zemra ime. Ndoshta, por ..... te lutem kur ti me largohesh a eshte e mundur qe une te te mbaj ne ?! Thuama te lutem e meriton valle? Nuk eshte e vertet ti shkove me nje tjeter, dikur vetem e imja pate qene.
Dua te te tregoj se kam shkyr cdo faqe ku i kam shenuar ditet me ty, kam harruar cdo shprehje tende. ..... cdo gje qe me rreshqet mendjen tek ti eshte e shkateruar. Keto vepra te mia jane si rezultat i fjaleve te tua.
Andaj dua te te them se keto jane edhe rreshtat e fundit qe per ty po i shkruaj.
... LAMTUMIRE ...
Vizitor- Vizitor
e paske dashur shum te uruarin moj
leo- Perparues
Ty, qė ma ndale buzėqeshjen!
Rrezet e diellit kishin dėpėrtuar nė dhomėn time,nė zemrėn time,dhe si mundoheshin tė mė zgjonin nga gjumi i rėnd,shumė i rėndė qė mė kishin mbėshtjellė trupin tim tė lodhur me njė ėndėrr tė bukur.Ishte ėndrra ajo qė mė kishte lidhur dhe s'mė linte tė zgjohesha.Disi mundohesha tė ta shihnja fytyrėn,por kot.Vetėm zėrin tėnd tė shtjerrė e dėgjoja nga larg.Tė ndiqja hap pas hapi dhe mundohesha tė tė thosha diē qė kurrė nuk e kisha menduar,por....Dhe,edhe nė ėnderr ishte largėsia qė na ndante e fjalėt qė i kisha thėnė,por ti nuk i kuptove kurre.....zemera ime.
Ndoshta edhe kurrė s'do t'i kuptosh?!Ndoshta e kupton dashurinė qė kam pėr ty,por bėhesh kinse nuk kupton!
Jam ai,i cili nuk mund ta pranoj mė askė nė zemrėn time,nė shpirtin timė tė ēilter.A thua do tė pendohesh?Athua do ta largosh vetėm pėr njė ēast krenarin tėnde egoiste?Pse hamendesh?Kishte momente kur sytė flisnin.Nė sytė e tu shihja shumcka.Tė kujtohet kur me orė tė tėra bisedonim?Tė kujtohet kur me thoshe se me dashuron shumė?Apo mos vallė vetėm fjalė boshe,apo mos vallė e kishe nga dhembshuria e keqardhja qė isha e smuer?
Dhe,dielli ishte ai,i cili mė zgjoi nga ėndrra qė nuk mė linte tė shkėputėsha dot.Dhe, e lodhur, e molisur se nuk ishe pranė,ndėrmjet asaj se diē dua,por sikur nuk di as vetė ēka.....e tash,tė kaluarėn e ka mbeshtjellė pluhuri i harreses.E nė mua kanė mbetur vetėm kujtimet.Kujtimet qė nuk shlyhen dot!
Vizitor- Vizitor
Arsyeja qė unė kam jetuar ishe ti.
Arsyeja qė unė vuaj je ti. Kujdes nė dashuri, kėtė fjalė shpesh e thoje ti. Nuk jam nė gjendje qė tė pėrulem e as tė shkruaj pėr dashurinė time tė madhe por vuajtja, dhe vuajtja u bė forcė fizike, e jo kurrė forcė shpirtėrore. Ti je ende shpresa e jetės time, e mė shumė se qdo gjė tjetėr tė dėshiroj nė kėtė botė. Kujtimet e mira tani mė mundojnė, e mė mundojnė pa ty.
Sa isha I lumtur kur e pėrjetova pėrqafimin tėnd. Ti mė dhurove dashurinė...e unė ende vazhdova me stilin tim tė vjetėr...Ti bėre shumėqka pėr mua qė tė jem i lumtur .
Ti je kujtesa e veqantė e jetės dhe zemrės time dhe shpresoj e do tė luftoj, qė tė jesh gjithmonė. Tani i kam dy dėshira: tmė kthehesh ose tė harroj. Dhe, atėherė le tė filloi jeta ime e re, qė sot. Nuk dua qė dikush ta shijoi dashurin time tė humbur, sepse tė dua mė shumė se vetveten. E di se ti je e mėshirueshme dhe tė lutem, kur unė vdes eja tė mi mbyllėsh sytė sepse vetėm atėherė do ta ndiej veten tė gjallė.
Nė fillim, atėherė kur fillova ti njoh aftėsit e tua, kėrkoja forcė qė tė dashuroj me shpirtė, por kisha frikė, megjithatė ti mė ngrite lartė, kėrkove kėshilla nga unė, qdo ditė mė futje nė testimin tėnd, e unė isha i befasuar me idetė e tua, por nuk e di pse u largove nė atė fillim kur tė dashurova me tėrė qenien time njerėzore, e ti fillove me provokime e keqkuptime vazhdimisht. Mė pyetje pėr aventurat e mia, e unė sot kėrkoj nga ti ti kujtosh ditėt e lumtura kur nė mes nesh kishte gjithnjė dashuri. Tani jam i mbyllur krejtė nė vetmi, kėndoj, shkruaj, e kujtoj o shpirtė pėr ty. E sot nė rrugė kur tė takoj, bėhesh sikur nuk tė shoh. A nuk ndien dhimbje pėr mua qė po bredhi rrugėve i vetmuar. Kėrkoj shpresė nga Ti ose shpresėn dhe jetėn tė ma shuash, por PSE?
Ti e don shiun, por e dua edhe unė atė ditė me shi...por dua ta harroj sepse ti mė mungon e kujtimi zgjatė gjithmonė dhe rastėsisht tė kam takuar ...i folėm dy-tri fjalė, ti mė pėrshėndete dhe dhe qe ateher filloi dashuria jone, mė bėre tė ndiej dridhje tė lehta nėpėr tėrė trupin tim. Kur ti mė folje pėr tė ardhmen, nė zemrėn time ndieja ngrohtėsin e flakės qė u ndizte, por qė shumė shpejtė u shua, atė e ndiej edhe nė kėtė natė nė vetmi qė u mundova tė harroj me tėrė forcėn por sikur ti pėrsėri mė pėshpėritje, prit, prit, prit...!!!
Tė faleminderit pėr atė gjysmė premtimi...por ku mbeti sot! Tė faleminderit pėr buzėqeshjet e tua, pėr atė kohė qė e kalove me mua, por megjithatė ne kemi mėsuar shumė nga njėri-tjetri, por tė lutem kujto ato ditė kur e kalonim tėrė ditėn sė bashku. Kujto ato netė kur ne vetmin e netėve tė pafunda shkruaja kėngė pėr ty, pėr ty o engjulli im qė tė doja dhe mė doje. Tė dua! Po ti, a mė don? Nuk e di?
Dua tė takoj, ti shpjegoj tė gjitha, por shkon gjatė dhe nuk mundem dhe ndoshta pjesėn mė kryesore nuk mund ta them. Ti je e vetmja oazė qė theje atė horizont vuajtjesh, ishte ti i vetmi zhgėnjim qė unė gjeta ngushėllim, e sot po mbizotėron e kaluara jonė, unė nuk mundem tė jem i vetpėrmbajtur dhe do ti lejojė vetes ta thyej kufirin e imagjinuar...dhe aty do ta gjejė veten.
Por mė nė fund duhet tė pajtohem me realitetin sa tė hidhur aq edhe tė rėndė, edhe pse jemi afėr e ndodhemi largė.
Ne gusht do te shkojė nė Amerikė, nėse deri atėhere nuk ndodhė asgjė qė une tė ndėrroj mendjen, ngase tani jam dėshpruar shumė nė kėtė jetė, jeta ime pa ty nuk ka vlerė, tė lutem mendo edhe njėher pėr tė gjitha dhe besoj qė do tė kuptosh realitetin, e realiteti ėshtė se une tė dua me gjith zemėr, ti je dashuria e jetės sime, ne jemi tė lindur pėr njėri tjetrin, hapi syte dhe do tė shikosh se unė nuk jam I tillė siq mendojn ata njerėz qė na kanė ndarė, ta kam dėshmuar kėtė nė tė gjitha mėnyrat e mundshme dhe do ta dėshmoj sėrish, por ti e di kėtė vet mė sė miri, ti mė njeh mė sė miri nė kėtė botė, ohh une mund tė tė bėj tė lumtur nė kėtė jetė vogėlushe, do tė bėjė gjithqka vetėm qė ti tė jesh e lumtur pranė meje.
Do tė jem engjulli yt mbrojtės, do tė jem heroi yt, do tė jem dashuria jote pėrgjithmon.
Do tė shkojė ne Amerikė, qė tė provoj fatin tim, dua qė tė tejkaloj kėtė dėshprim gjigant qė mė ka kaplur nė kėtė vend, dua qė tė arrij diqka nė kėtė jetė, dhe shpresa e vetme qė mė mban gjallė ne kėtė jetė dhe qė mė detyron tė vazhdojė je ti dashuria ime, do tė luftojė pėr ty pėrgjithmon, nuk kam frikė as nga vdekja .
Kėshtu qė pa marrė parasysh veprimet e mia une gjithmon e lė dashurinė nė njė anė dhe jetėn e pėrditshme nė anėn tjetėr, por dashuria ėshtė gjithmon nė plan tė parė.
Do tė kthehem pėr ty vogėlushja ime, do tė kthehem qė tė jesh e imja pėrgjithmon, nėse ende tė kujtohet kjo ka qenė ėndrra jonė e pėrbashkėt pėr tė cilėn ėndėrronim qdo natė, e unė do ta bėjė kėtė ėndėrr realitet ngase tė dua o ylli im.
Koha po kalon, e ti ende mė mungon, por do tė vijė koha jonė, mos ki frikė, ngase dashuria e vėrtet gjithmon fiton qdo luftė, dhe gjėja qė mė mundon mė sė shumti ėshtė qė ti je verbuar nga fjalė tė njerzve qė tė folėn keq pėr mua e ato fjalė nuk janė aspak tė vėrteta dhe unė ta kam dėshmuar kėtė. Gjėja qka urrej mė sė shumti nė botė ėshtė dyftyrėsia, shpifjet e njerzve, gėnjeshtra dhe tradhtia. Edhe pse nuk kam besuar kurre se do tė mė ndodhe por shpifjet ma humbėn dashurinė, na ndanė njėher por kjo nuk do tė ndodhė mė, tė betohem, kurrė, dhe ata tė cilėt I bėnė kėto herėn e parė do tė pendohem qė kanė lindur. Do tė kthehem pėr ty vogėlushe, kur do tė mendosh se ėshtė fundi I botės unė do tė jem aty pėr tė treguar fillim e lumturisė.
Vizitor- Vizitor
Miremengjes...Nuk e di po sot paskam nje deshire te madhe te shfryhem te them gjera qe shpeshhere nga inati xhelozia apo ndrojtja nuk ti kam thene edhe pse kam dashur ta bej me gjithe forcen e shpirtit...Kam dashur aq shume te te kem afer te te shtrengoj fort fort deri ne pafundesi e te jem e jotja vetem e jotja...kane qene te shumta netet kur duke u rrotulluar ne krevat nga pagjumesia kam enderruar per ne te dy...i jam lutur zotit per ty dhe e kam falenderuar qe te vuri ne rrugen time...ka qene aq e trishte jeta ime pa ty...nje koktej i ndyre frike zhgenjimi ironie...nje perzierje e trishte ndjenjash te vdekura...kam qene zhytyr ne nje terr ku kam dashur te mbys veten time e askush nuk kishte forcen te me nxirrte perjashta...kam dashur te shkaterroj veten me lloje e lloje menyrash...e nuk kam pasur force te ecja perpara.e di Nuk ta kam thene ndonjehere por e urrrej te kaluaren time me gjithe forcen e shpirtit edhe pse kur flas per te mundohem ta bej te bukur...e urrej per ate qe me ka sjelle per vuajtjet qe me ka shkaktuar...e kam shume frike per te ardhmen se tmerrohem nga mendimi se nga ndonje arsye qe ne te dy nuk mund ta parashikojme apo qe mund te mos varet nga ne...te humbim njeri tjetrin e une atehere do te kthehesha serish ne ate terr nga i cili me nxore ti me dashurine tende...po kesaj rradhe do te zhytesha per te mos dale kurre me...une kam vendosur gjithe shpirtin tim ,gjthe ndjenjat e mia mendimet emocionet tek ty...sepse kam besim e te dua..te dua me shume se cdo gje ne bote...e si mos te te dua ty...kur me dhe jeten Si mos te enderroj kur ti me fale endrrat...si mos te te besoj kur ti me ktheve besimin O zot cdo dite te bekuar lutem qe te mos largohesh nga une...lutem qe te vish sa me shpejt...lutem qe te mos me braktisesh...lutem qe te mos merzitesh kurre nga une...lutem qe te mos bej dicka qe te te mund plagosi..me fal per gjithshka kam bere...per gjithshka te ka vrare apo te ka merzitur..e di me mire se vdes se sa te te merzis ty jeta ime...me fal per gabimet e mia...per fjalet e pakuptimta...per budalliqet...gjithshka kam bere e kam bere nga frika se mund te largoheshe nga mua...e ashtu do me sillje vdekjen...se une ne kete bote vetem ty te kam...e vetem ty do te kem...me fal per te gjitha e nese e ke te veshtire te pakten mundohu ta besh...e mundohu edhe te me durosh...edhe te me duash pak se kjo
eshte gjiothshka kerkoj nga jeta...vetem dashurine dhe pranine tende...dhe mos harro qe gjithshka te ndodhi cfaredo te them apo te bej...sido qe te vijne punet une nuk do rresht kurre se te dashuri...e do te te dashuroj cdo dite e me shume...te lutem vetem per nje gje...ti qe ma dhe jeten te lutem mos u bej vrases...mos ma merr prape ate duke me braktisur...te dua
eshte gjiothshka kerkoj nga jeta...vetem dashurine dhe pranine tende...dhe mos harro qe gjithshka te ndodhi cfaredo te them apo te bej...sido qe te vijne punet une nuk do rresht kurre se te dashuri...e do te te dashuroj cdo dite e me shume...te lutem vetem per nje gje...ti qe ma dhe jeten te lutem mos u bej vrases...mos ma merr prape ate duke me braktisur...te dua
Vizitor- Vizitor
Ishte nje nate e lagesht vjeshte,gjethet e arta zverdheronin neper asfaltet e lagura nga shiu i mbremjes.Ja keshtu ishte ajo nate,as qe e pata menduar qe ne nje atmosfere te tille te lekundet zemra ime.E mendova thjesht,do te jete nje ditelindje si gjithe te tjerat,do kercej, e bej gallate ashtu si perhere.Sapo hyra syte me shkuan ne fytyren tende engjellore.Nuk mundem ti harroj per asnje cast syte e bukur,ata sy qe me skllaveruan me vite te tera.Sa bukur ndriste buzeqeshja ne fytyren tende,sa te mira i kishe gropezat ne faqe.Nuk te njihja e mezi prisja te na prezantonin.Bota mu shfaq me gjith bukurite e saj kur dora ime preku doren tende.Doren e durrsakes bukuroshe,asaj qe ndoshta ndjenjen time per te nuk do ta mbylli as erresira e varrit.Te ndjeva me tere forcen e shpirtit,e kuptova se cfare fshihnin vetullat e vrenjtura.Mjaftoi kaq pak kohe qe une te humbisja toruan,te mbyllesha nen masken e heshtjes.Mjaftoi kaq kohe,qe une te ndiqja me sy cdo veprimin tend.Ndoshta nuk ka bukuri me magjpese te natyres nga floket e tua qe te dredhen mbi supe.Kam zili eren kur ti perkedhel me flladin e saj.Nuk po zgjatem te flase ne detaje per pasojat qe me ndodhen mua,por te siguroj se isha dhe jam i yti me tere qenien time.Ke dicka te vecante ne shikimin tend magjpes,me duket sikur shpaloset kaltersia e detit me ate te qiellit,oh Zot para nje bukurie te tille nuk qendroj dot.Te kujtohet shpirti i vogel kercimi i pare? Si mund te harroj trupin tend te brishte,duart e vogla qe me rrethonin qafen,dhe aromen e flokeve tua qe i adhuroj me shume se cdo gje ne bote.Isha i emocionuar si asnjehere me pare,po kerceja si mos me keq,por qetesohesha kur shikoja buzeqeshjen tende hyjnore qe me inkurajonte,me jepte shprese e me bente te te shterngoja embelsisht belin tend te holle prej zane.Te kujtohet yll i vogel kur dolem nga lokali e ashtu pakuptuar u fshehem prej te tjereve.U mallengjeve me bukurine e gjirokastres nga siper,dhe po flisje ashtu tere hare si femijet e vegjel.Nuk kujtoj me asgje.......... vetem se ndjeva embelsine e buzeve te tua,dridhesha i teri,e nuk ngopesha se shternguari trupin tend te dregjur si lastar.Ajo nate per mua eshte gjithcka,sepse jeta ime mori kuptim kur nder krahe te pushtova ty shpirti vogel.Tashme te kam larg,te kujtoj me mall.Por nuk do te vonoje qe do te kem perseri ne krahe si dikur.Te te perkedhel floket e te te ndjej zemren e vogel kur rreh prane meje.Aranela me ka marre malli shume .flori
Vizitor- Vizitor
Faqja 2 e 16 • 1, 2, 3 ... 9 ... 16
Similar topics
» E THONI SHPESH HERE FJALEN TE ""TE DUA""EDHE SA E RENDSISHME ESHTE PER JU!!
» Lodhja "fizike" apo "mendore"
» Perpiqet te vjedh nje dyqan: pronarja e sekuestron si "skllav seksual" per 3 dit
» Lodhja "fizike" apo "mendore"
» Perpiqet te vjedh nje dyqan: pronarja e sekuestron si "skllav seksual" per 3 dit
♥♥♥♥♥.ShoqeriaJone.♥♥♥♥♥ :: PRANE NJERI-TJETRIT,TEMATIKA SHOQERORE :: Dashuria :: Letra & Tregime Dashurie
Faqja 2 e 16
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
Fri Jul 27, 2018 12:20 am nga XHEMI
» SHtepia e marinos ju mirepret !!!
Sat Mar 24, 2018 6:05 pm nga ēim ēaku
» Perandoria ,,,e Shkodra Channel And NAQES SHKODRANEe...
Sat Mar 24, 2018 6:05 pm nga ēim ēaku
» U rihap shpella luksoze e Ylli-t
Sat Mar 24, 2018 6:04 pm nga ēim ēaku
» shtepia EDA 82..eshte e hapur me miqt
Sat Mar 24, 2018 6:03 pm nga ēim ēaku
» ViLa E <<Goces Tironse>>
Sat Mar 24, 2018 6:02 pm nga ēim ēaku
» welcome in my castel xhoooooooooniiiii
Sat Mar 24, 2018 6:00 pm nga ēim ēaku
» Capital Club<>Tzio
Sat Mar 24, 2018 5:55 pm nga ēim ēaku
» Pershendetje nga Adea
Sat Mar 24, 2018 5:54 pm nga ēim ēaku
» Pallati i Tironcit
Sat Mar 24, 2018 5:53 pm nga ēim ēaku
» Keshtjella e MORENES...
Sat Mar 24, 2018 5:52 pm nga ēim ēaku
» Kasollja e Mona&Takut !!!
Sat Mar 24, 2018 5:50 pm nga ēim ēaku
» Vjen nje moment dhe..!..
Sat Mar 24, 2018 5:31 pm nga ēim ēaku
» Tė flasim pėr festėn e tė dashuruarve,dhuratat dhe mendimet pėr kėtė ditė !
Sat Mar 24, 2018 5:29 pm nga ēim ēaku
» A JENI ZESHKAN/E APO BJOND/E/?
Sat Mar 24, 2018 5:26 pm nga ēim ēaku