♥♥♥♥♥.ShoqeriaJone.♥♥♥♥♥
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rrėfimi i djalit tim ishte shokues, prisja qė ai tė martohej”

Shko poshtė

Rrėfimi i djalit tim ishte shokues, prisja qė ai tė martohej” Empty Rrėfimi i djalit tim ishte shokues, prisja qė ai tė martohej”

Mesazh nga capkenja Fri Mar 12, 2010 10:21 pm

Natėn e sė shtunės sė spektaklit, ajo ishte e emocionuar. I kishin thėnė se Klodi, biri i saj do t’i bėnte njė surprizė. Nuk arrinte ta imagjinonte se ēfarė, por nė jetėn e tyre ata kishin ndarė ēdo gjė bashkė, prandaj dhe surprizėn e imagjinonte tė bukur, si vetė marrėdhėnia e tyre. Ndėrkohė nė studio, aty ky bėhet spektakli i ēdo tė shtune, ishte e motra e Klodit dhe disa miq tė tij. Dikush nga stafi i kishte pyetur nėse mamaja, e cila do ta ndiqte nga shtėpia, ishte vetėm apo e shoqėruar. E megjithatė gjithēka qė prodhonte imagjinata e tyre nė ato momente, ishte shumė larg asaj qė pritej tė ndodhte nė tė vėrtetė. Nė dhomėn e rrėfimit, me lot nė sy Klodian Ēela, 35 vjeē bėn rrėfimin mė delikat tė jetės sė tij, mė tė guximshėm pėr realitetin shqiptar dhe mė tė dhimbshėm pėr zemrėn e njė nėne, e cila deri nė ato momente nuk dinte asgjė. “Mama prano homoseksualitetin tim!”. Njė rrėfim i gjatė dhe prekės, i hedhur i gjithi nė letėr dhe mė pas lot pa fund prej tij dhe gjithė audiencės qė i pėrcillte me ankth dhe habi ato momente. Me siguri nė ato ēaste gjithkush mund tė pyeste veten, si po e pėrjetonte mamaja e Klodit atė rrėfim? A kishte ditur ajo diēka mė parė? A kishte me tė vėrtetė kjo histori nota kaq dramatike pėr familjen e Klodit apo gjithēka po bėhej thjesht pėr show? Lumja, mamaja e Klodit dhe e katėr fėmijėve tė tjerė, njė grua rreth tė gjashtėdhjetave qė e kishte jetuar jetėn me kurajo, forcė dhe optimizėm, qė kishte vuajtur e kaluar vėshtirėsi, por mė nė fund ia kishte dalė pėr mrekulli nė misionin e saj si nėnė dhe si grua, atė natė pa qė bota po i shkėrrmoqej para syve. A ishte biri i saj ai qė po i fliste nga ekrani, para gjithė shqiptarėve, e qė po i rrėfente sekretin mė tė madh tė jetės sė tij? A ishte ai Klodi, djali i saj i preferuar me tė cilin kishte njė lidhje shumė speciale, njė marrėdhėnie qė i kapėrcente kufijtė klasikė nėnė-bir pėr tė qenė shumė, shumė shokė? Ajo nuk paska ditur njė tė vėrtetė tė madhe, njė tė vėrtetė shokuese... E nėse tė gjithė u pėrlotėn atė natė, Lumja qau sa gjithė vitet e jetės sė saj tė marra sė bashku. Ndėrkohė i bėnte vetes pyetje pa fund, pse nuk ma ka treguar mė parė, pse zgjodhi kėtė mėnyrė, pse duhej ta bėnte nė fund tė fundit?
Lumja ėshtė njė grua e fortė, ajo ka rritur pesė fėmijė pėr tė cilėt sot ėshtė krenare. Tė gjithė tashmė tė rritur, kanė gjetur rrugėn e tyre tė jetės, tė gjithė kanė arritur tė pėrmbushin pritshmėritė e saj si nėnė. Por Klodi ka bėrė shumė mė tepėr. I larguar nga Shqipėria qė adoleshent, ai sot ka ndėrtuar nė Itali njė jetė qė emigrantė tė tjerė si ai as qė mund ta ėndėrrojnė. Me vėshtirėsi dhe sakrifica, me vullnet dhe shumė pasion, ai sot ka njė punė tė mirė dhe njė ekonomi tė fortė. Por si gjithmonė ai dėshiron qė gjithēka ta ndajė me familjarėt e tij e sidomos me nėnėn qė e ka pikė tė dobėt... Por rrėfimin mė tė rėndėsishėm tė jetės sė tij, ai vendosi ta ndajė me tė gjithė shqiptarėt dhe jo vetėm me tė... Gjithēka qė ndodhi mė pas nė familjen e Klodit e sidomos pėrjetimet e nėnės sė tij, njė gruaje shqiptare e cila i pėrket atij brezi qė i mban veshėt mprehur pėr tė mėsuar se ēfarė mendon opinioni pėrreth saj, do t’ju a pėrcjellim nė njė rrėfim prekės nga vetė mamaja e Klodit e cila nuk ka mundur tė mbajė nėn fre emocionet, dhimbjen dhe lotėt edhe gjatė bashkėbisedimit tonė.
Tė shtunėn e kaluar, djali juaj rrėfeu tė fshehtėn e tij. Ju si e pritėt?
Pėr mua ishte njė rrėfim shumė i rėndė, nuk e prisja. Unė kam patur gjithmonė njė marrėdhėnie shumė tė afėrt me Klodin ashtu si me tė gjithė fėmijėt e tjerė. Kemi qenė si shokė, por kėtė tė fshehtė nuk ma ka rrėfyer asnjėherė.
Ju thoni qė i keni qėndruar shumė afėr djalit tuaj, si ka mundėsi qė nuk kishit nuhatur diēka rreth prirjeve tė tij seksuale?
Asnjėherė nuk kam nuhatur diēka tė tillė. Dėshira ime si nėnė ishte qė ta shihja mirė dhe qė njė njė ditė tė martohej e tė krijonte familjen e tij.
Kur i kėrkonit qė tė martohej, ēfarė ju thoshte?
Mė pėrgjigjej se “nuk mė pėlqen, akoma nuk e kam vendosur, nuk e kam gjetur atė qė mė pėrshtatet mua”.
Gjatė bisedės ju treguat se keni jetuar shumė vite nė Itali pranė tij. A ju ka prezantuar ai ndonjėherė me ndonjė mikeshė speciale?
Kur kam jetuar nė Itali, ai mė ka prezantuar njė mikeshėn e tij italiane, njė vajzė qė mė pėlqente shumė. Me tė ai pati rreth tre vite miqėsi dhe unė e imagjinoja si tė dashurėn e tij, mbase edhe si bashkėshorten e tij tė ardhshme. Mė pas u ndanė...
Ju keni rritur tre djem tė tjerė pėrveē Klodit, ēfarė tė veēante kishte ai nė krahasim me ta?
Klodi ka qenė gjithmonė njė tip artisti, shumė i dhėnė pas artit, muzikės, kėrcimit. Ka qenė pjesė e ansamblit tė Lezhės si valltar. Pėrveē kėsaj ai ishte shumė besimtar, shkonte nė kishė sistematikisht. E veēanta e tij nė krahasim me djemtė e tjerė ishte se ai ishte shumė i dhėnė mbas meje, por edhe pas vėllezėrve dhe motrės sė tij. Mė ndihmonte gjithmonė nė punėt e shtėpisė dhe ishte maniak i pastėrtisė.
Ju thoshte ndonjėherė qė ka njė sekret tė cilin nė njė moment tė caktuar do ta ndante me ju?
Jo asnjėherė, unė mendoja se ēdo gjė ma kishte treguar.
A keni arritur tė gjeni njė spjegim pse Klodi, megjithė lidhjen tuaj speciale, vendosi qė kėtė rrėfim ta bėjė publikisht?
Nuk arrij ta kuptoj, pėr mua nuk ka spjegim... Do ta pyes djalin kur tė dalė nga “Big Brother”.
Stafi i “Big Brother” ju kishte dhėnė ndonjė sinjal pėr kėtė qė do tė ndodhte?
Dija thjesht se do tė mė bėnte njė surprizė, as qė mė shkonte ndėr mend se bėhej fjalė pėr kėtė lloj rrėfimi kaq tronditės.
Mė pas ēfarė ndodhi?
Ishte shumė e rėndė pėr mua dhe mendoj se ēdo nėnė do ta kishte pėrjetuar si unė, prandaj mund ta imagjinoni vetė. Por mė pas, kur arrita tė qetėsohem dhe tė reflektoj pėr gjithēka ndodhi, mendova qė duhet ta pranoj kėtė realitet pasi ai ėshtė im bir dhe madje do ta mbėshtes e do ta dua edhe mė shumė.
Na rrėfeni ndonjė detaj rreth marrėdhėnies tuaj, tė cilėn ju e cilėsoni si shumė speciale?
Klodi ėshtė njė djalė shembullor, ai ėshtė kujdesur gjithmonė pėr mua, nė ēdo detaj, madje edhe pėr garderobėn time. Gjithēka qė unė vesh, ėshtė e pėrzgjedhur prej tij. Ai ėshtė njė djalė model nė sjelljen me nėnėn.
Si kanė qenė reagimet e njerėzve pas rrėfimit tė Klodit?
T’ju them tė drejtėn akoma nuk jam pėrballur me askėnd, por duke ditur se nė ēfarė ambienti jetojmė, ēfarė opinioni na rrethon, pak a shumė e imagjinoj reagimin.
Tani pas rrėfimit, si iu duket sjellja e Klodit brenda shtėpisė?
E shoh pak tė rėnė moralisht. Pikėrisht kjo mė jep shtysė qė ta mbėshtes dhe ta dua edhe mė shumė. Pra ai nuk ka komportimin e atij qė ėshtė ēliruar pasi ka thėnė njė tė fshehtė qė e mundonte. Mbase tani ka ardhur momenti qė unė t’i kthej borxhin e gjithė atyre viteve qė ai ėshtė pėrkujdesur pėr mua nė mėnyrė tė jashtėzakoshme. Unė duhet ta mbėshtes, por sikleti i tij qėndron te fakti se ai nuk e di kėtė, prandaj dhe vuajtja e tij vazhdon.
Pėr ēfarė po vuan mė shumė ai?
Ai thjesht mendon pėr mua, pėr paragjykimet me tė cilat do tė pėrballen familjarėt e tij. Ju e keni parė qė te koka e krevatit ai ka tė shkruar “mami tė dua shumė”. Qetėsia ime ėshtė shumė e rėndėsishme pėr tė.
Njė i ri i suksesshėm nė perėndim, i realizuar nė ēdo pikėpamje, pse duhet tė vijė nė Shqipėri, nė njė program televiziv dhe tė rrėfejė njė tė vėrtetė kaq tronditėse, sidomos pėr familjarėt?
Sinqerisht nuk kam njė shpjegim pasi nuk e di, por Klodi, duke qenė njė person shumė i ēiltėr dhe i sinqertė, mbase ka dashur tė thyejė njė tabu, tė guxojė ai i pari. Ai nuk pranon qė tė shtiret nė jetė, tė hiqet ai qė nuk ėshtė.
Tani qė Klodi rrėfeu sekretin e tij, si kanė reaguar djemtė e tjerė dhe vajza, a e dinin ata mė parė?
Ata e dinin tė gjithė pėrveē meje. Kur iu kėrkova shpjegime dhe mbi tė gjitha kur iu bėra pyetjen se pėrse nuk mė kishin thėnė asgjė, tė paktėn ata, pėrgjigja e tyre nė fakt mė bindi; “Jeta e Klodit i pėrket vetėm atij dhe duhej qė ai ta vendoste nėse do ta thoshte ose jo”.
Si ju duket reagimi i banorėve ndaj Klodit pas rrėfimit tė tij?
I shoh tė gjithė tė pėrfshirė nė lojė, e mbėshtesin thjesht qė tė mos bėjnė figurė tė keqe, qė tė duken tė emancipuar. Mendoj qė janė tė paktė ata qė e mbėshtesin dhe ato janė kryesisht femrat. Mė lėndoi qėndrimi i Valonit pak ditė mė parė kur tha qė nuk i duron dot lesbikėt dhe gejt, nė sy tė Klodit. Nuk tregohet burrėria me kėtė mėnyrė, por me tolerancė.
Kush mendoni se e mbėshtet sinqerisht?
Deri tani mė e afėrt me Klodin mė duket Domenika, sepse ajo ka jetuar nė perėndim dhe ėshtė mė e avancuar nė mentalitet. Po ashtu edhe Bledi, Olta, Edi dhe Seldi. Pjesa tjetėr po bėn lojėn e tė emancipuarve.
Mė lart ju thatė se Klodi po vuan pėr ju. Si keni menduar t’ia pėrcillni edhe atij mesazhin se edhe kėsaj here, siē keni bėrė gjithmonė, ju do ta mbėshtesni?
Nėse do tė mė jepej mundėsia, do tė doja t’i nisja njė mesazh drejtpėrdrejt djalit duke i thėnė se “je im bir, tė mirėkuptoj dhe tė dua pafundėsisht”. Nė kėtė mėnyrė edhe ai do tė ndjehej mė rehat.
Mendoni se Klodi mund ta fitojė “Big Brother”?
Nėse loja do tė bėhet e sinqertė, mendoj se mund ta fitojė. Por nėse banorėt brenda shtėpisė, por edhe votuesit jashtė, do tė kenė njė ngarkesė paragjykimi, natyrisht qė nuk do ta lejojnė qė tė jetė ai fituesi.
A mendoni se pjesėmarrja nė “Big Brother” ėshtė njė hap i parė drejt rikthimit tė Klodit nė Shqipėri?
Klodi e do shumė botėn e televizionit dhe kjo mendoj se ka qenė arsyeja pse ai vendosi tė marrė pjesė nė kėtė program. Edhe nė Itali miqėsia e tij ėshtė kryesisht me artistė. Por Klodi do shumė edhe vendin e tij dhe mbase ai po mendon tashmė qė ta organizojė ndryshe jetėn e tij, mes Italisė dhe Shqipėrisė.
Si e imagjinoni takimin tuaj mė Klodin sapo ai tė dalė nga “Big Brother”?
Do tė jetė njė takim shumė emocionues, jam e sigurtė. Di qė sapo ta pėrqafoj, do t’i heq njė ankth tė brendshėm. Pas takimit me mua, ai do tė jetė mė i ēliruar. Do tė jetė njė takim i pėrshkuar nga malli, ndjesitė e fajit dhe dashuria pa fund. Mall pėr largėsinė, ndjesi faji qė nuk arritėm tė themi gjithēka mes njėri- tjetrit dhe dashuri sepse ai ėshtė im bir, ėshtė djali im i mrekullueshėm.

Gazeta Panorama
capkenja
capkenja
Perparues
Perparues

Gjinia Gjinia : Female
Ditelindja Ditelindja : 14/06/1993
Numri i postimeve Numri i postimeve : 15046
Vendndodhja Vendndodhja : Ne boten e cudirave
Hobi Hobi : Studente...
Humor Humor : Sa per vete
Data e rregjistrimit Data e rregjistrimit : 07/12/2009