♥♥♥♥♥.ShoqeriaJone.♥♥♥♥♥
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Soni Malaj, e dashura e karrieres

Shko poshtė

Soni Malaj, e dashura e karrieres Empty Soni Malaj, e dashura e karrieres

Mesazh nga capkenja Sun Mar 14, 2010 1:05 pm

Soni Malaj, e dashura e karrieres Normal_soni%20malaj~0
Energjike, e qeshur, me njė intensitet tė madh merr mbi supe shumė iniciativa. Dhe ia del nė fakt. Kur i futet njė rruge e ka mė se tė qartė edhe pėrfundimin e saj. Pasi kėngėtarja e suksesshme Soni Malaj e ka treguar prej kohėsh kėtė. Aktualisht ka nė dorė dhuratėn pėr tė gjithė tė dashuruarit. Ditėn e Shėn Valentinit ajo doli nė treg me albumin e saj tė ri “Unik”, ndėrsa vetė nuk do tė festojė, pasi ende gėzon statusin s’ngel, gjė qė nuk e shqetėson. Pėrkundrazi, ndihet shumė mirė me veten e saj. ndėrkaq kėngėtarja bukuroshe do tė vijė nė njė dimension tė ri javės tjetėr nė spektaklin “Dancing with the stars”, ku pėr herė tė parė do tė shohim njė Soni balerinė. Por, nė kėtė intervistė me tė do tė zbulojmė shumė detaje tė tjera tė jetės sė kėngėtares…

Soni, pritet tė dalė albumi juaj i ri. Mund tė na tregosh pak pėr punėn?
Unė jam e lumtur qė kam mbaruar njė punė kolosale. 14 kėngė tė pėrzgjedhura nė njė album qė quhet “Unik”. Titullohet “Unik” pėr arsye se ėshtė unik nė rrymėn qė unė kam pėrzgjedhur, nė mesazhet e teksteve qė pėrcjell, nė mėnyrėn e tė kėnduarit.

Ju jeni unike?
Jo, nuk ėshtė kjo ideja. Nė fakt si pėrkufizim nuk e mbaj unė meritėn, por ėshtė kompozitori Flori Mumajesi qė e ka pėrzgjedhur para shumė kohėsh, kur punonim pėr albumin. Ai donte njė fjalė tė shkurtėr qė pėrmbante shumė gjėra dhe mua mė pėlqeu shumė, prandaj vendosėm qė tė titullohej “Unik” dhe Flori ka punuar me unikalitetin e tij nė shumicėn e kėngėve.

Kjo ka ndodhur para se ju tė ndaheshit apo gjatė kohės qė ishit nė proces?
Jo, jo. Ėshtė bėrė pak konfuz kjo lidhja jonė. Ne kemi shumė kohė qė jemi ndarė, pavarėsisht se mediet kanė vazhduar tė flasin pėr ne. U bėnė gati dy vjet, por njerėzve u ėshtė krijuar ky binom. Ne jemi thjesht kolegė, kjo i ka bėrė pak konfuzė njerėzit pasi ne kemi vazhduar punėn e albumit mjaft natyralisht.

Si shkonte marrėdhėnia juaj si ish tė dashur dhe tani kolegė, ka ulje-ngritje?
Tani nuk mund tė them jo, pasi i bie qė kemi qenė njė ēift sipėrfaqėsor. Ne e vlerėsojmė njėri-tjetrin si artistė dhe nuk kemi dashur ta humbasim njėri-tjetrin edhe si artistė dhe kemi vazhduar punėn tonė, ai me kompozimin, ndėrsa unė me kėngėn. Madje akoma edhe mė shumė kėrkues nga mė parė. Kėshtu pėr shembull, njė kėngė e kemi regjistruar disa herė pasi nuk i ka pėlqyer tingulli i zėrit apo mėnyra ime, e ka dashur pak mė ndryshe. Flori ka dashur diēka qė kėrkonte shumė stil nė kėtė album.

Ka ndodhur kur ai ėshtė nevrikosur gjatė punės?
Sigurisht, nė punė kjo ndodh shpesh.

Thashethemet kanė qenė se ka pasur njė ngėrē mes jush pėr shkak tė albumit dhe prandaj u vonua tė dilte nė treg… Pėrse u vonua nė fakt albumi?
Nė periudhėn maj-qershor kur ishte situata zgjedhore, ishte parashikuar tė publikohej albumi, por unė u angazhova me fushatėn dhe lashė albumin pas dore. Madje Flori ishte kėrkues dhe mė thoshte qė duhet tė mbarosh albumin me patjetėr, por unė nuk mundesha. Pastaj erdhi vera, me koncertet e mia. Mė tej fushata zgjedhore nė Kosovė dhe duhet tė ikja atje. Flori ka njė studio qė bėn kėngė pėr shumė kėngėtarė tė tjerė, nė atė kohė ishte shumė i angazhuar me “Kėnga Magjike” dhe projekte tė tjera qė duhet tė dilnin nė fundvit, prandaj incizimet i zhvendosa nė njė studio tjetėr pėr tė liruar Florin dhe tė pėrshpejtoja punėn time nė studion e Gent Musaraj. 2009 ka qenė njė vit i ngjeshur pasi kam qenė duke investuar shumė pėr veten artistkisht, kisha shumė prova, koncerte dhe nuk mund tė regjistroja, ishte njė periudhė qė nuk gjeja dot pushim, mė duhet tė rrija tė pushoja vetėm 4 orė. Pa folur pėr palestrėn, pasi duhet tė isha edhe nė “Dancing with the Stars”, isha e lodhur gjatė provave dhe zėri nuk ishte i pėrshtatshėm pėr regjistrim, por m’u gjend afėr Gent Musaraj, duke mė krijuar komoditet dhe profesionalizmin pėr tė pėrfunduar albumin. Tani qė e pėrfundova albumin, jam shumė e lumtur dhe dua tė falėnderoj kompozitorėt qė kanė punuar pėr tė; Florin, Pirro Ēakon dhe Enis Preshevėn.

Pse e hodhėt albumin nė treg pikėrisht mė 14 shkurt nė ditėn e tė dashuruarve?
E hodha nė treg pėr “Shėn Valentin” pasi edhe mė parė ka ndodhur kėshtu. Kėtė herė kam dashur mė shumė pėr superticiozitet, tė ndiqja baladėn time “Tė dua ty”, qė ka pasur shumė sukses dhe e doja po kėshtu tė nxirrja albumin tim nė Shėn Valentin. Albumi ka kėngė ritmike, por edhe balada, qė tė dashuruarit mund t’i dhurojnė njėri-tjetrit.

Po Sonit i dhuroi dikujt diēka pėr Shėn Valentin?
U dhurova fansave njė koncert tė bukur nė Athinė.

Po tė dashurit?
Jo, tė dashurit.

Soni ėshtė beqare?
Nuk jam beqare, jam e dashuruar me karrierėn.

Po ndonjė dashuri nė sfond?
Ju them sinqerisht ju them “Jo”, pėr arsye se e ndiej qė duhet t’i jap forca punės.

Kjo ėshtė njė zgjedhje apo zgjidhje?
Ndoshta zgjidhje pasi duke parė karrierėn time, kam mėsuar tė vrapoj me ēdo ditė pėr tė bėrė diēka, nuk kam kohė pėr tė menduar pėr atė gjėnė tjetėr. Kjo ėshtė frika, nuk e di ēfarė tė them, di qė kur unė tė kem njė lidhje absolutisht qė do tė merret vesh nė media ku do ta deklarojė e para. Pėr momentin dua qė tė shijoni albumin tim “Unik” dhe “Dancing With the Stars”, ku do tė mė shihni shumė shpejt.

Si ndihet Soni nė rolin e balerinės?
Jam duke plotėsuar njė ėndėrr tė fėmijėrisė time. Unė kam dashur tė bėhem faktikisht balerinė dhe jam duke realizuar njė ėndėrr. Mė pėlqen mėnyra se si ecet… Madje kur isha e vogėl hidhesha nėpėr shtėpi dhe kjo qė po bėj ėshtė diēka e bukur. Futesh nė njė dimension tjetėr, pėrveē streseve tė profesionit qė bėhen mekanike, kur hyn nė sallėn e kėrcimit, e vetmja veshje janė getat qė tė bėjnė tė ndihesh lirshėm. Kemi kėrcime karakteri si valsi, tango, latine apo flamengo qė tė shndėrrojnė nė njė personazh tjetėr, nė njė femėr qė tė vjedh zemrėn. Kjo tė largon pak nga realiteti, nė njė botė pak imagjinare dhe lundron nė tingujt e bukur tė muzikės, ruan atė karakterin dhe qenien tende. Kjo ėshtė diēka shumė e bukur. Ajo qė mua mė ndihmon shumė profesionalisht pėr performancat nė skenė, pavarėsisht se njihem si kėngėtare baladash, jam kėngėtare performancash, kam filluar si kėngėtare energjikė nė skenė, madje mė kanė krahasuar me Jannet Jackson qė e kam idhull dhe jam frymėzuar nga shumė lėvizje tė saj dhe kjo mė ndihmon nė lėvizjet e mia nė skenė, njė lėvizje e bukur ėshtė e hijshme pėr t’u parė.

Ka edhe njė ēmim ky spektakėl, e dėshiron?
Ēmimi i parė ėshtė relativ, nuk varet kush kėrcen mė bukur, por kur e kėrcen mė bukur koreografinė, pasi ēdo kėrcim ka njė lidhje me balerinin tim, qė ėshtė italian. Unė e dija qė ėshtė thjesht kėrcim, por ai ka njė fabul. Fabula e kėrcimit nė ēdo moment shtjellohet me njė lėvizje qė nuk ishte pa kuptim, e gjithė kjo ėshtė si njė film dhe kjo mė bėri qė tė punoj shumė dhe tė futem brenda karakterit dhe kur e dashuron atė e ndien veten tė sigurt, bėn diēka tė bukur dhe kėrkon mė shumė nga vetja, ėshtė e vėrtetė qė tė gjitha ēiftet janė shumė tė mira. Ajo qė mund tė dėmtojė kėtė performacė ėshtė fakti se ti nuk ke muzikėn qė do dhe tė bėn tė mos e pėrcjellėsh si duhet.

capkenja
capkenja
Perparues
Perparues

Gjinia Gjinia : Female
Ditelindja Ditelindja : 14/06/1993
Numri i postimeve Numri i postimeve : 15046
Vendndodhja Vendndodhja : Ne boten e cudirave
Hobi Hobi : Studente...
Humor Humor : Sa per vete
Data e rregjistrimit Data e rregjistrimit : 07/12/2009
Falenderimet Falenderimet : 138