♥♥♥♥♥.ShoqeriaJone.♥♥♥♥♥
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Flori Mumajesi: Ditet dhe netet i kaloj ne studio

Shko poshtė

Flori Mumajesi: Ditet dhe netet i kaloj ne studio Empty Flori Mumajesi: Ditet dhe netet i kaloj ne studio

Mesazh nga capkenja Sat Dec 19, 2009 10:10 pm

Flori Mumajesi: Ditet dhe netet i kaloj ne studio

Flori Mumajesi: Ditet dhe netet i kaloj ne studio Flori
Simpatik, mashkullor, interesant. Me njė ndėr zėrat mė tė ėmbėl tė kėtij brezi. Ēfarė e bėn atė mė interesant ėshtė fakti se ai edhe krijon muzikė. Ajo qė dihet pėr Flori Mumajesin ėshtė se ditėt, madje edhe netėt i kalon nė studion e tij tė vogėl dhe modeste tek rruga “Fortuzi”. Por brenda kėsaj studioje tė vogėl krijohet muzikė pėr kėngėtarė tė mėdhenj tė artit shqiptar, ndėrsa ato qė nuk dihen janė si pėr shembull; marrėdhėnia e Florit me femrat… lidhja me Soni Malajn… xhelozitė midis artistėve e tė tjera, qė ai i ka rrėfyer ekskluzivisht pėr “Bluetooth”.
Flori Mumajesi, njė kėngė mė shumė se e suksesshme “Play Back”. Pse sipas jush? Pėr diskutimet? Pėr stilin aq tendencė, house?
“Play Back” ėshtė njė risi nė muzikėn shqiptare, ėshtė tendencė, ėshtė stil dhe tė tre kėta komponentė e kanė bėrė qė tė jetė e suksesshme. Ėshtė njė frymė e re muzikore, duke qenė njė hit i fortė, gjė pėr tė cilėn tė rinjtė kanė nevojė, e ka bėrė kėtė kėngė tė ketė sukses, pėrfshirė kėtu edhe tekstin edhe muzikėn qė janė baza e ēdo kėnge. Nuk mendoj se ėshtė teksti dhe diskutimet qė ka shkaktuar ky tekst, nuk e kam pėrdorur pėr kėtė qėllim. Kam realizuar edhe kėngė tė tjera mė parė, qė nuk kanė pasur lidhje me fenomenet dhe kanė pasur gjithsesi impaktin e tyre.
Nė fakt Flori ju cilėsoheni si njė kantautor qė bėn ose kėngė tė bukura, ose kėngė tė ēuditshme, por asnjėherė kėngė tė kėqija! A e dinit kėtė?
Pjesėrisht!!!
Pse?
Fillimisht sepse unė tek vetja ime pėrpiqem qė tė mos zhgėnjej veten nė radhė tė parė. Por nuk mund tė mos them se bėj luftė me veten. Bėj njė diskutim midis Florit Nr.1 dhe Florit Nr.2. I pari ėshtė ai qė e dėshiron suksesin, pa pasur shumė kėrkesa dhe i dyti, i cili e gjykon se nė punė mund tė arrihen gjėra edhe mė tė mira. Kėshtu qė unė nuk mund tė jem i vetėdijshėm pėr suksesin gjithnjė.
Flori, i hodha njė sy internetit para se tė zhvilloja kėtė intervistė dhe mund tė them se e ke ‘pushtuar’. Vajza qė ulėrasin se tė duan. Si ju bėn tė ndiheni?
Sot suksesi ka njė formė tjetėr, nėse do tė guxoja t’i referohesha “Beatles”, “Doors”, apo Michael Jackson, do tė thosha se nuk ka pasur internet, (do tė thotė mundėsi pėr t’i ndjekur), e vetmja mundėsi ka qenė tė ndiqje koncertet e tyre apo tė blije albumet dhe suksesi dhe fansat kanė qenė tė vėrtetė. Unė mendoj se sot ka admirues dhe jo fansa qė ēmenden pas teje, janė njerėz tė cilėt shikojnė punėn dhe nuhasin se ka mundėsi tė ketė tendenca tė reja, frymė tė re dhe mendoj se mė tepėr janė kėto diskutimet qė bėhen. Unė gjithsesi, nuk dua t’u referohem atyre mė tepėr se sa tė shkoj mė gjerė. Unė jam brezi i internetit, njė kėngė, mė parė publikohet nė internet se sa shkon nė njė shtėpi diskografike dhe pėr kėtė mė vjen keq, por ėshtė fenomen i kohės.
Megjithatė, unė kam parė nė forume nė internet mė shumė se kėto qė thatė, vajza qė ēmenden pas teje.
Akoma? Unė njoh vetėm njėrėn qė i bie telefonit kaq shumė, ‘non stop’ 24 orė nė 24 dhe nuk e di kush ėshtė (qesh).
Pse? Kur dilni klubeve tė natės? Apo pėr njė kafe? A nuk bezdiseni?
Unė jetoj nė Tiranė dhe Tirana ėshtė e vogėl. Unė gjithashtu frekuentoj vende ku fytyrat njihen njėri me tjetrin, nuk shoh ndonjė fenomen. Mė tepėr kėtė e has kur kam koncerte nėpėr rrethe. Ka edhe njė gjė tjetėr, nėse has tė huaj qė mė vėzhgojnė apo mė pėrēojnė ndonjė shenjė, bėj tė pamundurėn tė shoh atė punėn time.
Kjo ishte njė pėrgjigje qė nisi me modesti dhe mbaroi me mendjemadhėsi. Ėshtė strategji e menaxhimit tė suksesit kjo?
Jo…(qesh). Pėrgjithėsisht mė vjen organike dhe vėrtet qė ndonjėherė duke mos na njohur… krijohet njė pėrshtypje qė nuk ėshtė. Unė nuk jam dakord me ata qė mė quajnė mendjemadh. Unė i quaj ata qė mendojnė kėshtu, mėndjevegjėl. Edhe pse nuk ka asgjė tė keqe tė jesh mendjemadh nė fund tė fundit. S’mė vjen mirė tė mė gjykojnė si mendjemadh pa mė njohur, kėtė mė duhet ta them. E rėndėsishme ėshtė se kur kam takuar njerėz qė dikur kanė pasur kėtė mendim pėr mua duke mė njohur, pėr mua ka qenė bonus dashamirėsia e tyre.
Megjithatė, kush mendon se ju njeh mirė, thotė se pas buzėqeshjes suaj tė ėmbėl dhe kėngėve aq tė bukura qėndron njė karakter i vėshtirė tek Flori. Gati-gati i keq…
Ēdo njeri ka karakter kompleks dhe tė vėshtirė, pra ka karakteristikat e veta. Ajo qė di tė them me bindje tė madhe ėshtė se, me qenė se pjesėn mė tė madhe tė ditės e kaloj nė punė, dhe pėrpara punės unė jam kokulur, korrekt dhe po aq normal sa jam edhe nė shoqėri me sjelljen time. Unė nuk di ta kem tė vėshtirė karakterin, por mund tė jetė kėshtu, nuk e di… Unė mendoj pėr veten time se jam super i thjeshtė nė atė qė bėj.
Flori… ju duket e tepėrt tė flasim pak pėr seksin?
Nuk mė duket e tepėrt nėse flasim pak ama.
Pak ditė mė parė jemi sensibilizuar nė Ditėn Ndėrkombėtare kundra AIDS. Ēfarė mendoni pėr seksin e mbrojtur dhe tė sigurt?
Unė mbrohem natyrisht, kėshtu qė jam nė rregull. (qesh)
A bėni ju Flori seks tė sigurt?
E pėrdor kontraceptivin, po.
Duke qenė njė seks simbol pėr femrat, tė ndodh tė gjendesh nė situata ku seksi ėshtė rastėsor?
Nuk shquhem pėr simbol seksual, janė tė tjerė kėngėtarė ata. Nuk kam qenė kurrė ndonjėherė simbol seksual dhe as nuk do tė jem. Nė bazė tė kėsaj pėrgjigjeje mund tė kuptohet qartė se rastėsitė pėr mua nuk janė asnjėherė rastėsi. Asgjė nuk ndodh me mua plotėsisht rastėsisht.
Megjithatė nuk mund tė mohoni se tė bėheni baba mund tė jetė njė rastėsi ama…
Nė asnjė mėnyrė nuk ėshtė rastėsi tė bėhesh baba. Kujt nuk i punojnė frenat, bėhet baba (qesh).
Flori, jetoni vetėm apo jo?
Jetoj me familjen.
Do tė na e thoni njėherė e mirė si janė marrėdhėniet e tua me kėngėtaren Soni Malaj?
Unė mendoja vėrtet se kjo ēėshtje ishte zgjidhur njėherė e pėrgjithmonė. Dhe mbi tė gjitha nuk mendoj se kėto janė ēėshtje qė mund t’i zgjidhė njė gazetė. Unė jam kėtu, jam Flori Mumajesi dhe nuk ka asgjė midis meje dhe saj. Njė marrėdhėnie profesionale ndoshta, kaq.
Festivalet nė Shqipėri vazhdojnė tė jenė shumė tė diskutuar pėr sa i pėrket klaneve nė artin e muzikės. Nė rastin e festivalit “Kėnga Magjike”, janė kėngėtarėt qė votojnė e megjithatė asnjėherė nuk gjendet njė zgjidhje le tė themi.
Ēdo vit, absolutisht ēdo vit ka diskutime, aludime e gjėra tė kėsaj natyre, hatėrmbetje ka pas ēdo festivali. Edhe mbas njė festivali qė mund tė jetė folklorik ka, mendo pak njė festival si “Kėnga Magjike” me pėrmasat qė ka, me muzikė qė pėrbėn tendencė, modėn dhe lanēon. E di si ėshtė puna…kėnga mė e bukur, kėnga e mirė, merr apo nuk merr ēmim, puna qė kėngėtarėt, apo artisti ka bėrė pėr atė material muzikor, i merr njėsoj vlerat, nga audienca. Ky festival mė dha mundėsinė qė kėnga “Play Back” sot dėgjohet kudo. Unė dola i pesti. Por nuk u mėrzita fare pėr kėtė.
Flori, si mendoni pse jeni ju kantautori mė i mirė nė treg? Adrian Hila thotė: Sepse keni intuitė.
Unė mendoj sepse kam pasur rastin tė punoj me Adrian Hilėn dhe mė duhet tė nėnvizoj kėtu edhe Edmond Zhulalin. Me tė dy kėta kompozitorė kam pasur bashkėpunim dhe miqėsi shumė tė mirė. Tė dy kanė qenė pėrkrahje pėr mua. Nuk mė kanė parė si Flori qė nesėr do shkėlqejė e do ju rrėmbejė suksesin.
Po ju si do ta cilėsonit veten? Pse ju jeni kantautori mė i mirė nė treg?
Punė, punė dhe vetėm punė. Unė kam harruar rrugėt e Tiranes sepse ditėt dhe netėt e mia kalojnė brenda kėsaj studioje.
capkenja
capkenja
Perparues
Perparues

Gjinia Gjinia : Female
Ditelindja Ditelindja : 14/06/1993
Numri i postimeve Numri i postimeve : 15046
Vendndodhja Vendndodhja : Ne boten e cudirave
Hobi Hobi : Studente...
Humor Humor : Sa per vete
Data e rregjistrimit Data e rregjistrimit : 07/12/2009
Falenderimet Falenderimet : 138