Paragjykimet!!!
+10
Princo
Ylli
bigbeng
Barbi
Akili
Irinda
Maximuss
DEA2
Amanda
MONDI
14 posters
Faqja 1 e 1
Paragjykimet!!!
Ndonese shumica e njerezve ne parim i denojne paragjykimet,pak veta u shpetojne
kthetrave tė tyre.Ne fakt,shume nga ata qe kane paragjykime te thella do te ngulnin
kembe qe nuk i kane.Te tjere thone se nuk ka rendesi nese ke apo s'ke paragjykime,
sidomos kur i mbane permbrenda ato.Megjithate,kemi apo s'kemi paragjykime,kjo
eshte nje ceshtje qe ka rendesi,sepse paragjykimet i lendojne dhe i percajne njerezit.
Paragjykimet jane qendrime kryesisht negative sepse keto nuk kane argumenta dhe
as mbeshtetje reale dhe jane te ngarkuara me ndjenja intezive.Njeriu i ngarkuar me
paragjykime ndaj te tjereve reagon pa menduar, vrullshem dhe pa e mbeshtetur reagimin
e tille ne argumente reale dhe bindese,e keqja me e madhe e paragjykimeve jane pasojat
e tyre te renda pėr keqesimin e mardhenjeve ndermjet atij qė ka paragjykime dhe qė vepron
sipas tyre dhe objektit te ketyre paragjykimeve.
"Ne i urrejm disa njerez sepse nuk i njohim dhe nuk perpiqemi t'i njohim sepse i urrejm" ,une
mendoj se kjo nuk eshte e drejt,duhet ti njohim njerzit dhe te kemi arsye per cdo gje.
Ēfare mendoni ju rreth ksaj?? Jeni ju nga ata tipat qė paragjykojne dike dhe pa e njohur??
Shpesh here na ndodh te gjithve qe mund te shohim dike ne rruge qe mbase dhe nga pamja a jashtme mund ti veme atij personi nje "vule" ose "label" pa a njohur si person.
Si silleni kur dikush ju paragjykon? I merrni per baze kto paragjykime, ja u vini veshin shume??
kthetrave tė tyre.Ne fakt,shume nga ata qe kane paragjykime te thella do te ngulnin
kembe qe nuk i kane.Te tjere thone se nuk ka rendesi nese ke apo s'ke paragjykime,
sidomos kur i mbane permbrenda ato.Megjithate,kemi apo s'kemi paragjykime,kjo
eshte nje ceshtje qe ka rendesi,sepse paragjykimet i lendojne dhe i percajne njerezit.
Paragjykimet jane qendrime kryesisht negative sepse keto nuk kane argumenta dhe
as mbeshtetje reale dhe jane te ngarkuara me ndjenja intezive.Njeriu i ngarkuar me
paragjykime ndaj te tjereve reagon pa menduar, vrullshem dhe pa e mbeshtetur reagimin
e tille ne argumente reale dhe bindese,e keqja me e madhe e paragjykimeve jane pasojat
e tyre te renda pėr keqesimin e mardhenjeve ndermjet atij qė ka paragjykime dhe qė vepron
sipas tyre dhe objektit te ketyre paragjykimeve.
"Ne i urrejm disa njerez sepse nuk i njohim dhe nuk perpiqemi t'i njohim sepse i urrejm" ,une
mendoj se kjo nuk eshte e drejt,duhet ti njohim njerzit dhe te kemi arsye per cdo gje.
Ēfare mendoni ju rreth ksaj?? Jeni ju nga ata tipat qė paragjykojne dike dhe pa e njohur??
Shpesh here na ndodh te gjithve qe mund te shohim dike ne rruge qe mbase dhe nga pamja a jashtme mund ti veme atij personi nje "vule" ose "label" pa a njohur si person.
Si silleni kur dikush ju paragjykon? I merrni per baze kto paragjykime, ja u vini veshin shume??
Vizitor- Vizitor
Re: Paragjykimet!!!
Normalisht qe nuk ka njeri te mos jete paragjykues me te tjeret ashtu sic jane edhe te tjeret me te.Por problemi mendoje se eshte kur nje e tille eshte shume e theksuar.
Sa pervete nuk kam paragjykuar asnjerin ndojehere sepse nuk kemi te drejte te bejme nje gje te tille.
Sa pervete nuk kam paragjykuar asnjerin ndojehere sepse nuk kemi te drejte te bejme nje gje te tille.
Paragjykimi ,,si ēdo vese tjeter perben pjese ne shoqerin tone te cilivizuar ,,,personalisht as dua dhe as me pelqen te paragjykoj dhe pzragjykojn ne menyre katigorike :inat:
Amanda- Perparues
- Gjinia :
Numri i postimeve : 3097
Vendndodhja : COTE D'AZURE
Hobi : gru per shpi,muzika,sporti,moda
Humor : ju thy ne mes po rrini urte
Data e rregjistrimit : 03/09/2008
Falenderimet : 0
as nuk i marr parasush paragjykimet dhe as nuk afektohem fare ...jam nje tip shume indiferent
Eshte e lehte te paragjykosh nje individ tjeter pa e njohur fillimisht ate. Ne fakt te gjith njerezit e kane kete kompleks qe te paragjykojne te tjeret pa i njohur ose pa e menduar mire ate cka do te thote.
Ndoshta edhe une jam ndjere e paragjykuar nga persona te ndryshem, jane ata persona qe e mbanin veten te kulluar por kur fati ka bere lojra me jetet e tyre atehere kane kuptuar se cdo te thote te paragjykosh te tjeret....Njeriu duhet te jete i kuptueshem dhe tolerant pasi jeta ka ulje dhe ngritje, ndoshta sot me ndodh mua ,por neser ky fat, i njejt me fatin tim te troket ty......
Ndoshta edhe une jam ndjere e paragjykuar nga persona te ndryshem, jane ata persona qe e mbanin veten te kulluar por kur fati ka bere lojra me jetet e tyre atehere kane kuptuar se cdo te thote te paragjykosh te tjeret....Njeriu duhet te jete i kuptueshem dhe tolerant pasi jeta ka ulje dhe ngritje, ndoshta sot me ndodh mua ,por neser ky fat, i njejt me fatin tim te troket ty......
Vizitor- Vizitor
te paragjykosh eshte njelloj sikur te jesh i verber dhe te jesh pjesetar i jurise ne perzgjedhjen e ''miss''it
Maximuss- Perparues
- Gjinia :
Ditelindja : 02/06/1983
Numri i postimeve : 86
Vendndodhja : USA (United States of Albania)
Hobi : te rri gjith diten kot :P
Humor : They find it difficult... those who have taken authority as the truth. Rather than the truth as the
Data e rregjistrimit : 01/02/2009
Paragjykimet:
Ne nje menyre jane pozitive por dhe negative. Disa
individeve mund te ju hyne ne pune, sepse mund te ndryshojne nje
siellje qe nuk eshte normale. Ndersa disa te tjereve mund dhe tju hupin
shpresat per te shikuar jeten me nje sy tjeter.... eh do ishte me mire
mos te paragjykonim...
Ne nje menyre jane pozitive por dhe negative. Disa
individeve mund te ju hyne ne pune, sepse mund te ndryshojne nje
siellje qe nuk eshte normale. Ndersa disa te tjereve mund dhe tju hupin
shpresat per te shikuar jeten me nje sy tjeter.... eh do ishte me mire
mos te paragjykonim...
Irinda- Perparues
- Gjinia :
Numri i postimeve : 284
Vendndodhja : aty ku ma do enda
Humor : me bollik
Data e rregjistrimit : 12/03/2009
disa ndonje here ja fusin pordhes kot
Akili- Perparues
- Numri i postimeve : 2353
Data e rregjistrimit : 20/09/2008
Paragjykimet jane qendrime kryesisht negative qe ndryshojne prej tyre sepse keto nuk kane argumentacione dhe as mbeshtetje reale dhe jane te ngarkuara me ndjenja shum intensive...e keqja me e madhe e paragjykimeve negative jane pasojat e tyre te renda per keqesimin e mardhenieve ndermjet atij qe ka paragjykime dhe qe vepron sipas tyre dhe objektit te ketyre paragjykimeve...
Barbi- Perparues
- Gjinia :
Numri i postimeve : 11902
Vendndodhja : Ne ferr
Hobi : Librat kohet e fundit
Humor : o sa kom qesh
Data e rregjistrimit : 03/07/2009
Falenderimet : 121
paragjykoi Vizitorin anonim se na gop me ca tema qe na shpelajne barkun..
:gezim:
bigbeng- Anetar/e aktiv
- Gjinia :
Ditelindja : 26/08/1974
Numri i postimeve : 4842
Vendndodhja : verdalle me sherbime
Hobi : E bukur eshte ajo qe me pelqen mua
Humor : 6 dite buza gaz.......diten e 7 gruaja ma plas.ha ha ha
Data e rregjistrimit : 30/04/2009
Falenderimet : 128
bigbeng shkruajti:paragjykoi Vizitorin anonim se na gop me ca tema qe na shpelajne barkun..
:shtt: E ke mikesh vizitorin anonim
Barbi- Perparues
- Gjinia :
Numri i postimeve : 11902
Vendndodhja : Ne ferr
Hobi : Librat kohet e fundit
Humor : o sa kom qesh
Data e rregjistrimit : 03/07/2009
Falenderimet : 121
Nder format me te shpeshta, me te renda te paragjykimeve dhe stereoptipit (si forme e pergjithesuar e saj) jane :paragjykimet racore, gjinore, seksi, nacioni, besimit , kulturore etj .
Vizitor- Vizitor
Eshte e lehte te paragjykosh por shume e hidhur te te paragjykojne..
Ka shume faktore qe ndikojne te te dy rastet.
varet nga ambjenti se ku rritesh,ku punon, si e kalon kohen e lire ,lidhja personale etj.....
ne shume raste paragjykojme dike sepse ne vete nuk mundemi te kemi ate qe ai ka arritur ose ai ka,edhe nga zilija fatkeqesisht nxjerrim kthetrat ...
Na paragjykojne per te njejten arsye .....
Paragjykimet mua personalisht me japin force,me bejen mire .....kush me paragjykon me ka zilin edhe e kam vertetuar sepse pastaj perpiqen te me afrohen me menyra te ndryshme te me bejne shoqe...
Ka shume faktore qe ndikojne te te dy rastet.
varet nga ambjenti se ku rritesh,ku punon, si e kalon kohen e lire ,lidhja personale etj.....
ne shume raste paragjykojme dike sepse ne vete nuk mundemi te kemi ate qe ai ka arritur ose ai ka,edhe nga zilija fatkeqesisht nxjerrim kthetrat ...
Na paragjykojne per te njejten arsye .....
Paragjykimet mua personalisht me japin force,me bejen mire .....kush me paragjykon me ka zilin edhe e kam vertetuar sepse pastaj perpiqen te me afrohen me menyra te ndryshme te me bejne shoqe...
Irinda- Perparues
- Gjinia :
Numri i postimeve : 284
Vendndodhja : aty ku ma do enda
Humor : me bollik
Data e rregjistrimit : 12/03/2009
Paragjykimi ose gjykimi i parakohshem si cdo gje e thene pa u bazuar ne fakte, mund te sjell vetem deme, ne vecanti per ate qe i eshte neshtruar veprimeve dhe vendimeve paragjykuese. Nuk paragjykoj dhe nuk dua (normalisht) te me paragjykojne. Per vehetn time e kam parim te analizoj mire para se te flas ose veproj...gjithenje me parapritje pozitive ne te gjykuar.
Ylli- Administrator
- Gjinia :
Ditelindja : 06/03/1980
Numri i postimeve : 33025
Vendndodhja : Republika e Kosovės
Hobi : Inxhinier Mekanik / Ekonomist
Humor : Kisha dikur...por
Data e rregjistrimit : 12/11/2008
Falenderimet : 91
paragjikimet me te keqia se keqkuptimet.....eshtenje smundje qe po praqitet tek disa persona qe nuk kan besim ne veten etyre.....
Princo- Perparues
- Gjinia :
Numri i postimeve : 648
Vendndodhja : Mbi Token e Zotit.
Hobi : Leximin
Humor : ekam merak...
Data e rregjistrimit : 13/09/2009
Falenderimet : 120
Ne shumicen e rasteve na pelqen te paragjykojme,por te na paragjykojne na duket shum e hidhur.Megjithate mua sado e hidhur te me duket paragjykimi me pelqen sepse mundohem te behem me nje karakter akoma me te forte!
capkenja- Perparues
- Gjinia :
Ditelindja : 14/06/1993
Numri i postimeve : 15046
Vendndodhja : Ne boten e cudirave
Hobi : Studente...
Humor : Sa per vete
Data e rregjistrimit : 07/12/2009
Falenderimet : 138
Ndonjeher edhe paragjykimi mund te jete ndihmes e zgjidhjes se nje problemi, paragjykimet e teperta e te njepasnjeshme nuk shpien ne zgjidhjen e problemit por mund te na dergojn n'thellimin e ati problemi.
dr.Dugi- Perparues
- Gjinia :
Numri i postimeve : 100
Data e rregjistrimit : 22/11/2010
Falenderimet : 2
Te gjithe gjykojn/paragjykojn... eshte hipokrizi te thuash te kunderten.Une mendoj se nuk ka qenie njerezore qe te mos jete paragjykues.Paragjykimi na mbron nga e panjohura dhe na ben qe te veme ne pune
gjykimin, i cili kuptohet vjen me pas. Pastaj shkalla se sa je
paragjykues vjen nga shkalla e kultures, horizontit, ambjentit qe te
rrethon, familjes etj...
Une mundohem te mos jem paragjykuese, por shpesh nuk i shpetoj dot ketij "vesi"...
gjykimin, i cili kuptohet vjen me pas. Pastaj shkalla se sa je
paragjykues vjen nga shkalla e kultures, horizontit, ambjentit qe te
rrethon, familjes etj...
Une mundohem te mos jem paragjykuese, por shpesh nuk i shpetoj dot ketij "vesi"...
pershtypje dhe ide pa baza reale por nisur nga interesat dhe gjykimet tona personale.
Vizitor- Vizitor
jam komplet pa paragjykime e per kete im ate me qorton shume
loreta- Perparues
- Gjinia :
Ditelindja : 22/06/1988
Numri i postimeve : 224
Vendndodhja : Brighton
Hobi : Shume hobe
Humor : E mesme
Data e rregjistrimit : 29/03/2011
dikur kam qen vet e till edhe mkan paragjyku por ashme jo m me shyqyr
Vizitor- Vizitor
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
Fri Jul 27, 2018 12:20 am nga XHEMI
» SHtepia e marinos ju mirepret !!!
Sat Mar 24, 2018 6:05 pm nga ēim ēaku
» Perandoria ,,,e Shkodra Channel And NAQES SHKODRANEe...
Sat Mar 24, 2018 6:05 pm nga ēim ēaku
» U rihap shpella luksoze e Ylli-t
Sat Mar 24, 2018 6:04 pm nga ēim ēaku
» shtepia EDA 82..eshte e hapur me miqt
Sat Mar 24, 2018 6:03 pm nga ēim ēaku
» ViLa E <<Goces Tironse>>
Sat Mar 24, 2018 6:02 pm nga ēim ēaku
» welcome in my castel xhoooooooooniiiii
Sat Mar 24, 2018 6:00 pm nga ēim ēaku
» Capital Club<>Tzio
Sat Mar 24, 2018 5:55 pm nga ēim ēaku
» Pershendetje nga Adea
Sat Mar 24, 2018 5:54 pm nga ēim ēaku
» Pallati i Tironcit
Sat Mar 24, 2018 5:53 pm nga ēim ēaku
» Keshtjella e MORENES...
Sat Mar 24, 2018 5:52 pm nga ēim ēaku
» Kasollja e Mona&Takut !!!
Sat Mar 24, 2018 5:50 pm nga ēim ēaku
» Vjen nje moment dhe..!..
Sat Mar 24, 2018 5:31 pm nga ēim ēaku
» Tė flasim pėr festėn e tė dashuruarve,dhuratat dhe mendimet pėr kėtė ditė !
Sat Mar 24, 2018 5:29 pm nga ēim ēaku
» A JENI ZESHKAN/E APO BJOND/E/?
Sat Mar 24, 2018 5:26 pm nga ēim ēaku