♥♥♥♥♥.ShoqeriaJone.♥♥♥♥♥
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Daut Demaku

3 posters

Shko poshtė

Daut Demaku Empty Daut Demaku

Mesazh nga Hera Wed Sep 15, 2010 11:29 pm

Thenie te ndryshme nga nje profesor i mendimit pozitiv.

''Me lehtėsi mund tė arrihen sukseset nė jashtėsi; lehtė bėhesh Prof., Mr., Dr., Akademik, gjeneral apo boss i pasur, por vėshtirė, njėmend shumė vėshtirė, ėshtė tė arrihet grada mė e lartė nė jetė: NJERI.''

''Nėse do dashuri – duaj njerėzit, nėse do respekt – respektojė njerėzit, nėse do pasuri – ndihmoju tė tjerėve qė tė bėjnė pasuri, nėse do ardhmėri tė fėmijėve mbille farėn sot, nėse… A e keni vėrejtur si flasim ne: e humba ditėn dje duke ndenjur me fėmijėt nė shtėpi! O Zot. Po, a ka pasuri mė tė madhe se investimi nė fėmijė? Mos qenka mė i rėndėsishėm hambari me grurė, apo fėmija qė mund tė ngris mijėra hambarė?''

''Ata qe pine kane nje problem,kur kane gezim pine per te festuar,kur kane hidherim pine per te hequr mendjen dhekur s'ndodh asgje pine qe te ndodhe dicka!''

''Njė Gotė mbushur deri nė Gjysmė me Ujė pėr njė Optimist ėshtė Gjysėm e Mbushur, ndėrsa pėr Pesimistin ėshtė Gjysėm e Zbrazur :S
Dhuratta K.''

''Nuk e dij cili eshte celesi i suksesit, por celesi i deshtimit eshte te mundohesh te kenaqesh cdokend.''

''Gjithkush mendon ta ndryshoj botėn, por askush nuk mendon ta ndryshoj veten.''

'' Mendimi pozitiv mposhtė monotoninė me vet fuqiė e saj..!'''

''Nuk ėshte me rėndėsi ta kesh nje femėr, po ta dish ta duash atė dhe ta bėsh tė lumtur''

Dhe nje Histori :

Njė djalė i vogėl iu ngjit nėnės sė tij nė kuzhinė njė natė derisa ajo po bėnte gati darkėn dhe ia dorėzoi njė copė letre ku ky kishte shkruar diēka nė tė. Nėna pasi i thau duart me pėrparėsen e saj filloi ta lexojė copėzėn e letrės ku shkruante:

Pėr kositjen e kullosės: 5 euro... Pėr pastrimin e dhomės sime kėtė javė: 1 euro... Pėr atė qė kam shkuar nė dyqan pėr ty: 0.50 euro... Pėr atė qė e kam ruajtur vėllanė e vogėl derisa ti ishe nė shitblerje: 0.25 euro... Pėr hedhjen e mbeturinave nė kontenjer: 1 euro... Pėr sjelljen e njė dėftese tė mirė: 5 euro... Pėr fshirjen dhe rregullimin e oborrit: 2 euro...

Gjithsej mė ke borxh: 14.75 euro

Hėmm! Nėna filloi ta shikonte tė birin derisa ai rrinte pranė saj dhe sikur ia lexonte kujtimet qė i silleshin asaj nėpėr kokė. Ajo e kapi lapsin, e ktheu sė prapthi letrėn qė e kishte shkruar i biri dhe shkroi:

Pėr nėntė muaj qė tė kam bartur nė bark derisa ti rriteshe: falas (gratis)... Pėr tė gjitha netėt qė kam ndenjur pa gjumė, jam kujdesur dhe jam lutur pėr ty: falas... Pėr tė gjitha kohėt e zahmetshme dhe pėr tė gjithė lotėt qė mė ke shkaktuar ti pėrgjatė viteve: falas... Pėr tė gjitha netėt e mbushura plot tmerr dhe shqetėsimet qė kam pasur: falas... Pėr lodrat, ushqimin, teshat madje edhe fshirjen e hundėve tua: falas, bir.

Kur t’i mbledhėsh krejt kėto, ēmimi i dashurisė sime pėr ty ėshtė: falas

Kur pėrfundoi sė lexuari atė qė kishte shkruar e ėma, sytė iu mbushėn me lot dhe duke e shikuar drejt nė sy tė ėmėn i tha: “Nėnė, vėrtet tė dua shumė”. E mori lapsin dhe me germa tė mėdha shkroi nė letėr: “E PAGUAR”.
Hera
Hera
Perparues
Perparues

Gjinia Gjinia : Female
Ditelindja Ditelindja : 28/01/1956
Numri i postimeve Numri i postimeve : 7239
Vendndodhja Vendndodhja : Pristina,Republic of Kosovo
Hobi Hobi : Piktura,shetitjet
Data e rregjistrimit Data e rregjistrimit : 20/01/2010
Falenderimet Falenderimet : 10

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Daut Demaku Empty Re: Daut Demaku

Mesazh nga Maks Wed Sep 15, 2010 11:42 pm

BRAVO BRAVO BRAVO

Maks
Anetare i/e Perjashtuar
Anetare i/e Perjashtuar

Gjinia Gjinia : Male
Numri i postimeve Numri i postimeve : 18309
Data e rregjistrimit Data e rregjistrimit : 23/03/2009
Falenderimet Falenderimet : 138

Mesazh nga Hera Fri Sep 17, 2010 4:22 pm

Kur ndahet toka nė shumė hise - pakohet! Kur ndahen paratė nė shumė pjesė - pakohen! Kur ndahet shtėpia nė shumė pronarė - hapėsira zvogėlohet. Kur ndahet e kur ndahet - gjithnjė pakohet, zvogėlohet, grimcohet, vdes e zhduket! Vetėm ti, e madhja, e bukura, hyjnorja, dritėdhėnėsja, freskuesja, me emrin aq tė thjeshtė: DITURI, kur tė ndajnė njerėzit nė shumė pjesė - shtohesh e rritesh, si lisat e malit prej njė fare!

Frika, lendimi jane ndjenja. Dhe ndjenjat jane nje pjese e jotja, realiteti yt. Ne qofte se ke turp ti tregosh, dhe i fsheh, shkaterron realitetin tend. Duhet te ngrihesh ne kembe dhe te luftosh per te drejten qe ke te shprehesh ate qe je!

E vetmja gje e bukur e se shkuares, eshte fakti qe eshte e shkuar.

"Dashuria"
Tėrė njė libėr nė njė fjalė,
i tėrė oqeani nė njė pikė loti,
shtatė palė qiell nė njė shikim,
fortunė nė njė ofshamė ..
rrufe nė njė prekje,
njėmijė vjet nė njė ēast!
Kjo ėshtė dashuria...Dashuro dhe ti..

Dashuria čshtč ujvarč e pashtershme me emrin FEMčR,dhe e pastčr si loti, mos ia fal cdo idioti ...

Mos vrapo nė jetė kaq shpejt sa tė harrosh jo vetėm ku ke qėnė po edhe ku po shkon. Jeta nuk ėshtė njė garė, por njė udhėtim per t'u shijuar ne cdo hap..

Cdo thenie te ketij profesori mund te gjeni edhe ne librin :Magjia e urtesise.

Hera
Hera
Perparues
Perparues

Mesazh nga Hera Fri Sep 17, 2010 4:23 pm

Njė nxėnės shkoi tek Mėsuesi dhe i tha:

- O Mėsuesi im i dashur, mė ndihmo, o Mėsues! Koka ime ėshtė bėrė si zgjua bletėsh dhe vetėm gumzhimė e zhurmė kam nė kokė, sepse i kam njėmijė probleme.

- Ngadalė, tha Mėsuesi, mos u ngut. Njėmijė probleme nuk zgjidhen pėrnjėherė. Problemet duhet zgjidhur njė nga njė. Me qetėsi. Pa ngutje. Por, a di ēka?

- Urdhėro, Mėsues!

- A pijmė kafe, rrimė e pushojmė dhe, tė shohim, mos po krijohet ndonjė situatė prej tė cilės mund tė mėsojmė tė dy: edhe unė edhe ti.

- Mirė...- u pajtua Nxėnėsi

Hynė nė dhomė. U ulėn mirė e kėndshėm. Pinin kafe e rrinin. Nė njė moment, nėpėr njė dritare tė vogėl, qė kishte mbetur rastsisht e hapur, hyri njė Zog.

Ishte njė Zog i vogėl, i bukur, por shumė i trembur. Kur hyri nė dhomė, nė ambientin e panjohur, Zogu i trembur fluturoi mė rrėmbim: herė pėrplasej pėr xhamave tė mbyllur tė driareve tė mėdha, herė pėrplasej pėr dere, e prapė, kthehej dhe pėrplasej nė xhamat e dritareve tė mbyllura. Kur i lodh nga dhimbjet e pėrplasjeve, nga vuajtjet e pėrpjekjeve pėr gjetjen e derėdaljes me rrėmbim, pra kur u lodhė fort, shkoi dhe u ulė nė njė kėnd tė vitrinės.

Mėsuesi e pa Nxėnėsin e i tha:

- E sheh kėtė Zog?

- Po, tha Nxėnėsi, nuk jam i vėrbėr, e shohė!

- Eh, ky Zog je ti Nxėnėsi im i dashur. Dritarja e vogėl qėlloi e hapur. Zogu hyri rastsisht. U pėrplasė me vuajtje e dhembje nėpėr xhama, nė derė e kudo dhe nuk e gjeti rrugėn pėr dalje. Tėrė kohėn, ajo dritare nėpėr tė cilėn HYRI Zogu, ishte e hapur. Kėsaj i thonė zgjidhje impulsive, zgjidhje me panik, zgjidhje e vrullshme. Asnjėherė, kurrė nė jetė, pėrpjekjet e kėtilla nuk pėrfundojnė me rezultate...

Mėsuesi pushoi pak dhe tha:

- Pasi tė pushoi Zogu mirė, pasi tė qetėsohet, shihe me vemendje ēka do t’i bėj unė Zogut.

Nė atė ēast Mėsuesi i pėrplasi duart: baaam! Zogu u tremb nga pėrplasja e duarve tė Mėsuesit, fluturoi dhe, nėpėr dritaren e hapur, doli nė liri.

- E sheh, Nxėnėsi im, kur pushoi Zogu, kur u qetėsua, kur u kthjellė, atėherė e pa dritaren e vogėl, qė tėrė kohėn ishte e hapur. Kėsaj i thonė zgjidhje e vetėdijshme. Kėshtu duhet tė veprosh edhe ti.

- Por unė i kam njėmijė probleme!...

- E di dhe tė kuptojė mirė, por mė kupto edhe ti mua. Tė gjithė njerėzit nė botė dinė tė hyjnė nė probleme, sikur Zogu qė hyri nėpėr dritarėn e vogėl. Por nėntėdhjetė e nėntė pėrqind tė njerėzve nuk dinė tė dalin edhe pse gjithnjė dera e hyrjes ėshtė e hapur siē ishte dritarja e hapur pėr Zogun. Pse? Sepse duan t’i zgjidhin tė gjitha problemet pėrnjėherė, sikur ti, me vrull, me rrėmbim, pa qetėsi e vetėdijėsim.

- E ēka duhet tė bėj unė?

- Tė qetėsohesh, sikur Zogu, qė pushoi nė kėndin e vitrinės. Tė pushosh, tė kthjellohesh mirė, tė tė vijė drita nė sy, apo mė saktė drita nė mendje dhe tė bėhesh dritė e tėrė, tė jesh krejtėsisht syēelė, sepse: secili problem e ka DERĖN pėr hyrje dhe, ajo derė e hyrjes ėshtė edhe DERĖ e daljes. Dhe gjithmonė ėshtė e hapur. Qysh ke ditur tė hysh nė problem, nėpėr cilėn derė ke hyrė nė problem, nėpėr tė njėjtėn derė do tė dalėsh, por dalja gjithmonė ėshtė e kushtėzuar nga SYĒELTĖSIA.

E lexove tregimin, nipēe? E tash, a mė lejon t’i them nja dy-tri fjalė? Nuk hidhėrohesh, a? Mė dėgjo!

Nė qoftė se kėtė tregim nuk e lexon sa pėr ta lexuar njė herė, dy e tri, por e lexon dhe e pėrsėritė shumė herė, atėherė, ky tregim, pas ēdo pėrsėritjeje, do tė hyjė nė qenėsinė tėnde, nuk do tė mbetet vetėm dije nė kokė, por do tė bėhet dije-pėrvojė dhe, atėherė, tė betohem ke mėsuar shumė. Nė qoftė se e lexon sa pėr t’u krekosur para shokėve e shoqeve, edhe mundi im, por edhe leximi yt, kanė arritur tė bėhen njė hiēgjė, njė zhurmė e kotė, njė punė pa vlerė.

Ndėrkaq, nėse e rilexon dhe SIDOMOS nėse ia rikujton vetvetes nė ēdo situatė dhe nė ēdo rrethanė, atėherė, tė betohem se, ky tregim, e ka vlerėn e njė jete: do tė jetė me ty gjatė tėrė jetės sate, do tė jetė me ty gjithmonė dhe do tė mėsojė tė hysh e tė dalėsh nė probleme e brenga, nė hidhėrime e gėzime, por gjithnjė e gjithnjė e gjithnjė – ti do tė dalėsh fitimtar.

Unė ta thashė ty, por edhe ti thuaju tė tjerėve. Sidomos nė familjen tėnde. E ke parė sa zhurma bėhet pėr hiēgjė, sa herė babi e ngritė zėrin pa lidhje, sa herė nėna bėhet nervoz pėr imtėsirat e parėndėishme, sa herė vėllau rrebelohet me teket e tija, kurse motra i tharton turinjtė thuase erdh dita e pėrmbytjes sė botės? Ju thuaj: qetėsi, sepse qetėsia ėshtė kulturė. Pa qetėsi nuk gjendet dera pėr dalje.
Hera
Hera
Perparues
Perparues

Mesazh nga Hera Fri Sep 17, 2010 4:24 pm

Pėr juve qė keni humbur mė tė dashurit tuaj, pėr juve qė ia keni frikėn vdekjes, apo pėr juve qė ia keni frikėn jetės – nė vazhdim njė poezi nga Mary Elizabeth Frye.

Te varri im kur tė vish mos qajė,
Nuk jam aty,
Unė gjumė nuk mbajė
Unė jam nė puhitė qė fėrfėllojnė,
Jam nė diamantet e fluskave tė dėborės qė verbojnė.
Mė gjenė nė shkėlqimin e artė tė grurit,
Jam nė piklat e shiut tė shtatorit,
Kur mengjeset I nisė me nxitim,
Mė gjenė nė vrapin qė kėndshėm pėrfshinė,
Zogjtė qė melodinė e cicėrrojnė,
Jam nė qarqafin e yjeve qė natėn tė mbulojnė
Te varri im vajit pse i je rrekur.
Unė nuk jam aty.

Unė nuk kam vdekur.
Hera
Hera
Perparues
Perparues

Mesazh nga Hera Fri Sep 17, 2010 4:25 pm

Gjej kohė pėr tė punuar – ky ėshtė ēmimi i suksesit. As nė fjalor, fjala sukses nuk gjendet para fjalės: punė!

Gjej kohė pėr tė menduar, mendimi ėshtė burim i forcės;

Gjej kohė pėr tė luajtur, loja ėshtė rinim, fshehtėsi e rinisė;

Gjej kohė pėr tė lexuar – leximi ėshtė themeli i tė gjitha dijeve.

Gjej kohė pėr t'u kėnaqur me ata qė i do e tė duan – dashuria ėshtė rruga mė e sigurt pėr tė prekur lumturinė;

Gjej kohė pėr tė ėndrruar – ėndrra e madhe ėshtė rrugė qė tė lidhė me yllin tėnd;

Gjej kohė tė dashurosh dhe tė tė dashurojnė, kjo ėshtė privilegjė hyjnore;

Gjej kohė tė vėshtrosh tė gjitha lėvizjet nė natyrė, dita ėshtė tepėr e shkurtė pėr vetmi;

Gjej kohė pėr tė qeshur – e qeshura ėshtė muzika e shpirtit...)

Me shume dashuri,

Daut Demaku
Hera
Hera
Perparues
Perparues

Mesazh nga Maks Fri Sep 17, 2010 4:26 pm

bravo amore

Maks
Anetare i/e Perjashtuar
Anetare i/e Perjashtuar

Gjinia Gjinia : Male
Numri i postimeve Numri i postimeve : 18309
Data e rregjistrimit Data e rregjistrimit : 23/03/2009
Falenderimet Falenderimet : 138

Mesazh nga Hera Fri Sep 17, 2010 4:30 pm

Shkruan: Daut Demaku

Tėrė jeta jonė, fillim e mbarim, ėshtė e mbushur me mendime e dėshira. Nė literaturė thuhet se brenda 24 orėve nėpėr mendjen e njeriut lėvizin afėrsisht 14 mijė mendime e dėshira. (Gjetjet mė tė reja tė literaturės shkojnė edhe mė larg dhe thonė se shifra ėshtė shumė mė e madhe, sillet diku mes 50 e 60 mijė mendime e dėshira). Por le tė jetė e saktė edhe gjetja e mėhershme prej 14 mijė mendimeve e dėshirave, prapė, edhe kjo shifėr ėshtė marramendėse.

E tash, kėtė fakt shkencor e kemi nė njėrėn dorė, ndėrsa fakti tjetėr, poashtu shkencor, thotė: dėshirat nuk janė asgjė tjetėr pėrveē se lajmėtare tė mundėsive tona. Nė mendjen e asnjė njeriu nuk lindė dėshira pa ekzistuar kushtet dhe mundėsitė reale nė ambient qė ajo dėshirė tė plotėsohet. Vetėm kur tė jenė krijuar kushtet e jashtme dhe tė brendshme pėr realizimin e njė dėshire, atėherė, ajo dėshirė ngre kokėn dhe tė thotė: kėrkoje, kėrkoje se ėshtė kėtu, shumė afėr.

Dhe fakti i tretė, gjithashtu shkencor tė cilin e pranon dhe e rekomandon literatura ėshtė: dėshirat normale njerėzore plotėsohen qė tė gjitha (po e nėnvizoj: tė gjitha!) kur tė plotėsohen kėto kushte: kur dėshira tė jetė profilizuar si njė dhe e vetme, pra kur nga 14 mijė mendime e dėshira tė jetė pastruar terreni dhe tė ketė mbetur nė mendje vetėm NJĖ dėshirė; pra kemi profilizimin e dėshirės, (sepse t’i thuash taksistit ja ku i ke 14 mijė adresa dhe mė dėrgo nė shtėpinė time, ai me vjet do tė sorrollatet rrugėve tė qytetit pa arritur ta gjejė shtėpinė tėnde); pastaj vijnė krijimi i filmit mental (tė vizualizohet: tė shihet me sytė e mendjės sė njė dėshirė po plotėsohet) dhe e treta: tė rrumbullakėsohet nė tėrėsi piktura e dėshirės (pra tė jetė formėsuar dėshira me tė gjitha elementet kompozicionale, siē formėsohet vepra artistike e quajtur pikturė).

Por, duhet ditur edhe faktin tjetėr se dėshira ėshtė sikur ylberi: nė qoftė se kėmbėngulė qė ta zėsh ylberin do tė djersitesh kot, sepse ti del nė kodėr, ylberi ikė nė bregun tjetėr.

DD
Hera
Hera
Perparues
Perparues

Mesazh nga Vizitor Thu Feb 07, 2013 6:44 pm

QETĖSIA

Sa herė kam folur pėr qetėsinė, gjithnjė e kam nėnvizuar faktin se qetėsia ėshtė mrekullia
vetė, se qetėsia ėshtė kulturė, qytetėrim, ndarje e largim nga jeta primitive, por asnjėherė
nuk e kam thėnė me nėnvizim tė fortė se qetėsia ėshtė ilaēi mė i fuqishėm pėr shėrimin
e tėrėsishėm tė njeriut, tė tėrėsishėm – tė trupit e tė shpirtit.
Eksperimentet shkencore kanė vėrtetuar katėrēipėrisht se zhurma ndikon dukshėm
nė rėnien serioze tė efikasitetit nė punė, zvogėlon mundėsinė e pushimit nė shtėpi,
pengon relaksimin e njeriut nė gjumė, shkakton shqetėsim tė vėrtetė tė sistemit nervor.
E sistemi nervor (i tensionuar) ėshtė prodhuesi kryesor i tė gjitha sėmundjeve – fizike
dhe mendore.
Shkencėtarėt e mjekėsisė zyrtare, qė mjekėsinė nuk e kanė vetėm profesion,por edhe MISION, vėrtetojnė se sėmundja krijohet kur qelizat nuk merren vesh mes vete.
E mosmarrėveshja e qelizave shkaktohet nga mungesa e harmonisė sė energjisė.
Pra, kur energjia vjen valė-valė, nėn presionin e stresit e tė shqetėsimeve,
atėherė qelizat nuk merren vesh mes tyre dhe – prite sėmundjen.
Kur krijohet barabari nė jetė, kur energjia ėshtė nė harmoni tė plotė, atėherė,
thjesht e shkurt – sėmundja nuk ekziston.

(Krahasojeni kėtė konstatim me stabilimentet elektrike, qė i keni nė shtėpi:
nėse rryma ėshtė gjithnjė aq sa duhet tė jetė – 220-voltėshe, asnjė
nga stabilimentet e shtėpisė nuk digjen, sepse janė tė programuara pėr kėtė nivel tė tensionit.
Por, kur rryma vjen herė mė e fortė e herė mė e dobėt – stabilimentet nė shtėpi - digjen.
E njėjta gjė – pikė pėr pikė - ndodh me energjinė nė trupin e njeriut).

Njėri nga ekspertėt mė tė njohur nė botė, Srarr Daily, thotė: “Nga ata qė unė i njoh,
nga ata qė kanė ditur ta ushtrojnė dhe ta praktikojnė qetėsinė – asnjėri, asnjėherė nuk ka qenė - i sėmurė. Kam vėrejtur se plagėt e mia mė mundojnė,
kur fjalėt e mia nuk janė nė harmoni me qetėsinė… Me ushtrim tė qetėsisė sė plotė,
krijohet ndjenja e ēlodhjes, e cila ėshtė terapia me vlerat mė tė larta shėruese nė botė”.

Qetėsia e zgjon nga gjumi mjekun mė tė mirė nė botė, qė gjendet nė brendinė e njeriut,
qetėsia hap dyert e barnatores mė komplete qė, po ashtu, gjendet brenda nė njeriun.
Qetėsia, pra, e aktivizon hormonin e lumturisė, qė ka fuqi shėruese deri nė 400 herė
mė shumė se antibiotiku efikas pėr diagnozė tė saktė.

Nė natyrė ēdo gjė zhvillohet nė qetėsi: dielli rrezon lehtė, shiu bie lehtė, Prandaj, njerėzit e menēur, ata qė njėmend e kanė shtėpi natyrėn, flasin lehtė, ecin lehtė,
punojnė lehtė e nuk lėndohen… A ju kujtohet tregimi pėr njė Mėsues, njė Nxėnės dhe njė Zog?
Sepse nė natyrė gjithēka ėshtė nė harmoni, e lehtė…

(Shembull praktik: Eksperimenti gjerman me arrėn. Nė vitin e largėt 1990,
ekipi eksperimentues ka provuar qė me pompėn mė tė fortė, tė prodhuar nė Gjermani
deri nė atė vit – tė fusė ujin nėn lėvoren e arrės, ose mė saktė: nėpėr atė pjesė tė trupit
tė arrės nga lėvizin lėngjet ushqyese. Dhe, kanė arritur qė, me fuqinė e asaj pompe tė fortė
- ta shtyjnė lėngun deri nė 50 cm. Ndėrkaq, trupi i pemės dėrgon lėngjet e jetės d
eri nė 50 metra nė lartėsi dhe nuk pėrdor asnjė pompė, as agregat, as traktor, dhe – PA ASNJĖ ZHURMĖ!).Secilit prej jush po i them: bėhet fjalė pėr ty, pėr cilėsinė e jetės sate, sot e kėtu,
pėr jetėn tėnde tė tėrėsishme, pėr menēurinė praktike, ndaj, nėse e do veten tėnde,
praktikoje qetėsinė, kėtė dhuratė tė shtrenjtė hyjnore.
Me shumė dashuri Daut Demaku!
zogu fluturon lehtė, bimėt rriten shumė, shumė lehtė. Shtėpi e njeriut ėshtė - natyra.

Vizitor
Vizitor

Mesazh nga Vizitor Thu Feb 07, 2013 6:44 pm

Afrimimet Pozitive
Ata qė kanė marrė pjesė ne kursin e Mendimit Pozitiv e kanė kuptuar se ēfarė fuqie ka fjala.
Se si me fjalė ndėrtohen dhe rrėnohen jetėt. Ėshtė e qartė se njė rrol shumė
tė rėndėsishėm luajnė afirmimet pozitive.
Ēfarė janė afirmimet pozitive?
Kėto janė fjali qė pėrshkruajnė njė gjendje tė dėshiruar, qė pėrsėriten shumė shpesh
nė mėnyrė qė ndėrdija tė jetė nė shėrbimin e njė jete mė tė mirė.
Qė afirmimet tė jenė sa mė efikase ato duhet tė pėrsėriten me vėmendje,
me bindje, me interesim dhe me shumė dėshirė.
Si tė pėrdoren afirmimet pozitive?
Ėshtė mirė qė tė pėrdoren fjali tė shkurtra meqė mbahen mend lehtė.
Pėrsėritni sa herė tė doni, sa herė qė nuk jeni duke u marrė
me ndonjė aktivitet tjetėr qė kėrkon koncentrim
(pra,mos I pėrsėritni afirmimet kur jeni duke ngarė veturėn apo duke kaluar rrugėn) ndėrsa mund tė jetė moment I mirė qė ta bėni kur jeni duke udhėtuar
me autobus, tren, duke pritur nė rend, …dmth gjatė momenteve pasive nė jetė.
Bėjini disa sesione 5-10 minutėshe nė ditė.
Pėr tė ju ndihmuar, ja disa shembuj tė afirmimeve pozitive.
Zgjedhni cila ju konvenon mė sė shumti, dhe pėrsėriteni – ama ME BINDJE.
- Unė jam i/e shėndetshėm(e) dhe i/e lumtur.
- Unė jam ēdo ditė e mė i/e pasur.
- Trupi im ėshtė I shėndoshė dhe po funksionon pėr mrekulli.
- Unė kam shumė energji.
- Unė mėsoj dhe kuptoj shpejtė.
- Mendja ime ėshtė e qetė.
- Unė jam i/e qetė dhe i/e relaksuar nė ēdo situatė.
- Mendimet e mia I kontrolloj unė.
- Unė rrezatoj dashuri dhe lumturi.
- Unė jam i/e rrethuar me dashuri.
- Unė e kam punėn mė tė mirė nė botė.
- Unė jetoj nė shtėpinė e ėndrrave tė mia.
- Unė kam marrėdhėnie tė shkėlqyer me burrin/gruan. Unė kam njė punė tė mrekullueshme.
- Unė jam i/e suksesshėm(e) nė ēdo hap.
- Jeta ime ėshtė ēdo ditė e mė e bukur.
Tė mos harroj t’ua kujtoj se Louise L. Hay ka shėruar kancerin me afirmime pozitive
dhe me mendime pozitive.
Pra tė mendojmė pozitivisht,
Me shumė dashuri pėr ju,

Vizitor
Vizitor

Mesazh nga Vizitor Thu Feb 07, 2013 6:46 pm

PĖRTACIA
Njėherė, njė nuse e re, shkoi te plaku i menēur, Ramadan Shabani.
Ky pleqnar i menēur ishte mėsuar t’i vinė burrat prej tė gjitha anėve tė Kosovės
qė pyesnin pėr zgjidhjen e ngatėrresave tė ndryshme, por tė vijė njė nuse e re,
kjo nuk i kishte ndodhur mė parė.
- Kam ardhė pėr njė hall, tha nusja e skuqur nga turpi qė bisedonte me njeriun
mė tė nderuar tė asaj kohe nė Kosovė.
- Mirė, moj nuse, hyjmė brenda dhe bisedojmė, ndoshta do ta gjejmė zgjidhjen bashkė,
sepse nuk ka shtėpi pa derė.
Hynė brenda nė kullė dhe nusja i tha:
- Mė ka vdekė burri, mė ka lėnė vetėm njė djalė pesė vjeē, kam ra nė pikė tė hallit.
- Pse? – i tha plaku.
- Nuk e di a do tė bėhet ky djal i vyeshėm apo dembel.
Po ta dija se do tė bėhet i vyeshėm e i menēur, kurrė nuk do tė martohesha,
do ta kisha rritė kėtė djal me shumė dashuri. Por, nė qoftė se bėhet ndonjė dembel,
ndonjė pėrtac i shėmtuar, nuk do ta ēoja jetėn kot, do tė martohesha...
Plaku i menēur tha:
- Kjo punė ėshtė e lehtė, moj nuse. Merre nesėr njė guralec tė vogėl
dhe lėshoja djalit nė mbathjet e tij. Kur tė kthehet nė mbrėmje,
nėse e ka hjekė guralecin nga mbathjet – ruaje dhe mos u marto tjetėrkund,
sepse do tė bėhet njėmend i vyeshėm dhe i mirė. Por, nė qoftė se nga pėrtacia
e ka mbajtur tėrė ditėn guralecin nė mbathje
dhe nuk e ka hjekė – s’ke pse e ēon poshtė rininė tėnde, dil e martohu,
sepse ai djal do tė bėhet njė dembel i shėmtuar.
Nusja e dėgjoi plakun e menēur.
Tė nesėrmen, kur u kthye djali nė shtėpi, nėna qė e kishte pritur me padurim, e pyeti:
- A u lodhe, djali im?
- Jo, bre nėnė nuk u lodha, po njė guri nė mbathje tėrė ditėn mė ka lėnduar kėmbėn.
- E pse nuk e hoqe, pėr saora do tė liroheshe prej tij? S’di. Mė vinte zor tė ndalesha, tė gėrmuēesha, ta zbathja kėpucėn dhe kėshtu tėrė ditėn
e kalova me kėmbė tė lėnduar.
E ėma tha vetmevete: “Jo kėmbėn po tė paska lėnduar kokėn, more dembel!”
dhe, natyrisht, e la djalin jetim dhe shkoi e u martua nė tjetėr vend.
Nipēe, more nipēe: E sheh menēurinė mahnitėse tė njerėzve tė popullit tonė.
Njė plak i urtė, pa asnjė ditė shkollė, por qė ka pasė tė kryer shkollėn e madhe
qė quhet Pėrvojė, e ka ditur shumė mirė se: pėrtacia ėshtė nėna e tė gjitha dėshtimeve
nė jetė. Prandaj, pėrmes kėtij tregimi tė ka thėnė:
Kurrė mos e akuzo askėnd pėr gjendjen tėnde, tė gjitha qė i ke, dhe,
tė gjitha qė do t’i kesh janė dhe do tė jenė vetėm PASOJA. Shėmtitė:
pasoja tė pėrtacisė, mrekullitė: pasoja tė zellshmėrisė sate.
Jeta, nipēe, pėrbėhet prej imtėsirave. Merre me mendė djalin e kėtij tregimi:
pėr njė pėrtesė tė vogėl, njė gėrmuēje, njė zbathje, njė largim tė guralecit
nga kėpuca dhe ky djal do tė jetonte nė afėrsinė dhe ngrohtėsinė e nėnės sė mirė. Pėr kėtė pėrtesė, pėr kėtė gjest tė pėrtacisė, qė ka qenė dhe ėshtė
shenjė e vėrtetė qė paralajmėron se ēfarė njeriu do tė bėhet nesėr ai djal,
tėrė jetėn do ta ketė kaluar me vajė,pa gėzime,pa dashurinė e nėnės,
pa pėrkrahjen e kujdesin e saj. Njė imtėsirė dhe, ja, njė jetė merr rugėn e humbjes,
rrugėn e vuajtjes, rrugėn e dėshtimit.
Kjo ėshtė pėrtacia dhe, pastaj, tė gjithė pėrtacėt, injorantėt,
tė zhvullnetuarit e dėshtakėt shajnė fatin, jetėn dhe ēdo kėnd tjetėr pėr vuajtjet e tyre.
E vėrteta ėshtė se ata vetė, vetėm ata vetė dhe askush tjetėr,
janė pėrgjegjės dhe shkaktar tė gjendjės qė e kanė, tė dėshtimeve e tė mjerimeve tė tyre.
Lulet e fatit tė vet, nipēe, secili njeri i mbjell me dorėn e vet.
Me shumė dashuri,

Vizitor
Vizitor

Mesazh nga JK Sat Apr 05, 2014 12:42 pm

Mėsuesi tha: Jam betuar se do ta dėgjoj vetėm njeriun, qė fjalėn e pėrdor pėr tė thėnė njė MENDIM dhe mendimin e pėrdor pėr tė thėnė TE VERTETEN. Pėr mendimin pozitiv duhet tė jesh vetėm NJERI.

Mendimet rrinė tek secili njeri, si ajka nė ēdo pikė tė qumshtit.

Mendimi i mirė ėshtė herė-herė sikur brumi: duhet ngjeshur mirė e mirė, qė tė shndėrrohet nė mendim jetėgjatė.

Mendimet shpesh janė sikur era: -shuajnė zjarrin e vogėl, por nderzin edhe mė shumė zjarrin e madh.

Mendimet e kėndshme sjellin kthesa.

Mendimet e fuqishme, permes njeriut sundojnė botėn.

Nuk ka asgjė nė botė qė tė ēarmatos mė shumė e mė fortė sesa mendimi qė pėrmban mirėsi.

Mendimi pozitiv ėshtė mbret i gjithė botės, kurse mendimi negativ ėshtė mbret vetėm i budallenjve.

Mendimet janė si diamanti, aq sa ėshtė zor tė gjenden, aq ėshtė zor tė pėrpunohen.

Tė gjitha qeveritė nė botė mbledhin tatime e bėjnė investime, por, asnjė qeveri nė botė nuk mund tė mbjellė gėzime nė zemrat e njerėzve si mendimi pozitiv.

Thuhet: Njerėzit vdesin, pėrmendoret rrėnohen, vetėm mendimet qė ndėrtojnė jetėn e brezave, jetojnė deri nė amshim.
Plaku tha: Mendja e fuqishme qė ndjek qėllimet praktike ėshtė mendja mė e mirė nė botė.

Pėrvoja tha: Kur tė arrish nė majė tė bjeshkės, do tė shohėsh dhe do tė bindesh se nuk paska qenė maja aq e lartė.
Andaj, kur pi ujė, mendo pėr burimin. Mos kini kurrė qėllim pėr tė qenė dikushi, nėqoftė se nuk jeni mė parė NJERI.
JK
JK
Mik i Forumit
Mik i Forumit

Numri i postimeve Numri i postimeve : 2126
Data e rregjistrimit Data e rregjistrimit : 08/07/2013
Falenderimet Falenderimet : 11

Mesazh nga Sponsored content

Sponsored content